Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите

Действията на МВР не целят умишлено създаване на напрежение
20 авг 2020 09:40, Ния Христова
128
Ще има още случаи на ескалация между граждани на протестите
Снимка: БГНЕС
Вероятно ще има и други случаи на ескалация на напрежение между граждани и хора, участващи в антиправителствените протести. Това каза криминалният психолог Тодор Тодоров в ефира на bTV.
 
Той прогнозира, че през септември демонстрантите ще се увеличат. Според него тогава трафикът в столицата се увеличава и е неизбежно да има повишено напрежение. 
 
"Тази жена няма как да тръгне с децата си да минава през място, за което от дни се знае, че е проблемно. В края на краищата, ако толкова държи да стигне бързо до някъде - ще избере алтернативен маршрут", коментира криминалният психолог по повод инцидента между жена и протестиращи на бул. "Ситняково". 
 
Тодоров обясни, че когато човек се изправя сам пред голяма тълпа, не може да разчита на диалог и допълни, че постъпката на жената е рискована. "Аз не казвам, че тя няма право, казвам, че с оглед на това, че е с деца - да влиза в конфликтна ситуация е неразумно", уточни експерта. 
 
Той обясни още, че много неща може да са провокирали жената да действа по този начин. "Не е разбрала какво се случва на място, решила е, че повече няма да се подчинява на това, което се случва покрай блокадите", каза Тодоров.
 
Криминалният психолог изтъкна, че не трябва да се допуска насилие по време на протестите, ако демонстрантите искат да бъдат чути. Относно мъжа, който е на пасажерската седалка до жената в колата, Тодоров обясни, че той би трябвало да е коректив на жената, но заради стреса поведението му може да бъде оправдано. 
 
"Няма тактика в МВР, която да предизвика умишлено напрежение между гражданите. може да има неадекватни действия на ръководителите. Съответно, ако те са неадекватни - те се предават и на подчинение", допълни Тодоров. 
 
Според него вътрешното ведомство е между чука и наковалнията, а служителите са подложени на изключителен стрес, но действията им по време на инцидента на бул. "Ситняково" не са коректни, завърши Тооров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
14
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
искат Баце в затвора... той за какво е осъден-------- Г-н Бойко Борисов е осъден за простащина, арогантност, предателство на евроатлантизма, съглашателство с нацисти, расисти,и хомофоби, прокарване на антиконституционни закони, раздуване на държавната администрация, РАЗДЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, език на омразата. Също така е заподозрян в корупция в особено големи размери.
60
1
 
12
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До Сата НАТО Честен бизнесмен, ама само в ушите!
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе то има и снимки на онуй дето скача на колатаоня кьоравия наркоман ли? Имаше и една дърта кошница с 3 зъба в устата. Не разбрах тя студентка 3-ти курс в Оксфорд ли беше :)
58
0
 
11
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
До Лидия Не една част, а всички получават пари за това. Едни пари от Бойко за безработица и други от Дубай.
57
0
 
15
 
! Отговори
до 58 преди 3 години
чичо ти Васко изобщо НЕ Е, не е бил и няма да бъде ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН, занаеш ли какъв му е бизнеса
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33И Христос е бил замерян с камъни и хулен от тълпата!айде ша ва замоля докато възкръснете да си приберете cгaнта от площадите. Изaкайтe се за последно на моста и се прибирайте.
55
22
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Г-н Васил Божков е един честен бизнесмен, смачкан от управляващата мафия, оглавявана от Бойко Ебачас200 и Гешев. Това е положението. Отричайки тази проста истина, фактически узаконявате произвола на Шайката.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 19 и 25 Абе то има и снимки на онуй дето скача на колата
53
1
 
25
 
! Отговори
До И преди 3 години
Много ме е яд, че гласувах за Радев, направо съм бесен, как можах да се подлъжа!И не само аз много хора го мислят това! Той се държи като превратаджия и лидер на БСП!
52
1
 
16
 
! Отговори
до всички преди 3 години
ето Сата Нато 47---------------------много точно казано, точно за това са на паважа и за това им се плаща ... да се върнел чичо Васил Божков, защото не е осъден, то и Цветан Василев НЕ Е осъден и братя Галеви и кой ли не още, но искат Баце в затвора... той за какво е осъден
51
1
 
17
 
! Отговори
На живо преди 3 години
от правосъдие за всеки интервюираха един протестиращ, изглежда им се видя по интелигентен и каза че е дошъл от Дания : Как е в Дания? Как се назначават съдиите там? - Амиии не знам, назначават ги някак...има съдии? А вие запознат ли сте с тяхната правосъдна система? - Амии да...веднъж ме осъдиха за притежание на марихуана... Ако тази женичка беше гледала това видео, щеше да и стане ясно,че протеста е на ОСЪДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ и определено нямаше да ги приближава с децата си. Просто медиите лъжат.
50
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде на къде някакви си платени ще ми налагат от къде да мина. След като плащам данъци да ми ограничават движението 50-100 кре.тени е недопустимо.
49
1
 
24
 
! Отговори
Лидия преди 3 години
Снощи ги видях "протестиращите" повечето си правиха селфита за фейса на Орлов Мост!Пият, ядат, играят федербал, това са хора без работа, най-вероятно една част от тях получават пари за това!
48
22
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Защо жената не е писала показания, не е ду хала за алкохол, защо не се разследва случаят? Защо не и направят психопрофил? Защо застрахователите трябва да плащат заради нейната неадекватност от парите на всички останали?
47
1
 
18
 
! Отговори
И преди 3 години
не се казва отровно трио а отровен квартет , начело с ездухания зелен чорап !!!
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите в момента са пълни имитатори. Истинският протест се проявява без подкана и без уговорки. Хората чувстват и мислят, нещо ги отвращава и те излизат.На сегашният протест младите просто си купонясват, селфита на празно цариградско шусе, малко скейт, колело на една гума, пиене и вафли, модерно е, а всеки който ти види снимките вика уаау. За да промениш и заставиш силните на деня да се укротят трябва да си една идея по-силен от тях.
45
22
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Спират еврофондовете, бюджета ще бъде хаос, връщане на Божков от Дубай, олигарсите излизат от затвора, и на всичко от горе Пандемия!------ И какво като се върнел Божков от Дубай? Какъв е Божков, да не би да е осъден за нещо? Ома 18 обвинения, кое от кое по-измислени от Прокуратурата.
44
3
 
25
 
! Отговори
Позитанки партизанки преди 3 години
Майки от "Системата убива" бият майка с деца на софийско кръстовище !
43
2
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Ако биберона имаше нещо ,отдавна щеше да тръби по всички медии, смешници сте.
42
18
 
1
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Относно мъжа, който е на пасажерската седалка до жената в колата, Тодоров обясни, че той би трябвало да е коректив на жената, но заради стреса поведението му може да бъде оправдано. ---------- Баце, той се пресяга и дудне с клаксона, докато жената е наполовина излязла и се кара с хората. Без да съм психолог ти казвам, че или е пълен неадекват, или е пиян или цялата случка е умишлена провокация.