Радев: Незабавни оставки, честни избори, ново доверие!

Президентът смята, че експертен кабинет би бил измама
1109
Радев: Незабавни оставки, честни избори, ново доверие!
Снимка: БГНЕС

Незабавни и безусловни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, ново доверие. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в коментар на продължаващата протестна ситуация у нас и началото на новата пленарна сесия утре.

Радев подчерта, че за първи път сънародниците ни зад граница са изключително консолидирани в исканията за оставка. Според него именно тези протести са истинският, обществен вот на недоверие към правителството.

Не може проваленото управление на Борисов изобщо да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява, да определя бъдещето на страната. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на българските граждани нова Конституция, смята президентът.

Според него българите независимо от различните си политически убеждения са единни в решимостта си да отстранят тази власт, "която се превърна в символ на корупцията и на застоя".

Това управление приключи морално и час по-скоро е важно да приключи формално, всичко друго е агония и подклажда още повече гнева на хората, заяви още Радев.

Най-важното за управляващите и за народните представители е, когато оставката стана факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, призова държавният глава.

Хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад експертен кабинет, който няма да е нищо друго освен марионетка на сегашния, аргументира се президентът.

По думите му експертен кабинет ще бъде измама за очакванията на българите.

Радев подчерта, че има готов вариант за Конституция, но докато не види оставки, няма да се въвлича в този дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
832
8
 
2
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Герберските тролчета отново са строени да плюят президента. Нещастници, защо не разгледате всички социологически проучвания, за да видите, че г-н Радев се ползва с най-високо доверие в държавата
831
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.........хората в малките градове и села също са притистискани и заплашвани от герберите.Да не говорим колко хора бяха убити,а колко бесепари бяха облъчвани и разболявани умишлено от рак и умираха или едвам оцеляваха!Не съм от БСП,но БСП трябва да се върне във властта и управлението,а Нинова,която се заиграва с хората от СДС,не знам дали има място в управлението на БСП,може и да е права,но може и да греши
830
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП печели изборите,но изборите ги манипулираха герберите и заграбваха властта,самия Цветанов каза неотдавна в интервю,че реалните гласове на ГЕРБ са на половина от записаните,той организираше изборите и със сигурност знае как се манипулираха изборите през управлението на ГЕРБ и колко са гласовете им реалноБСП никога не е губила избори,но бесепарите са били заплашвани,следени, мачкани, уволнявани от работа,снимани с камера и преследвани от геберите,хората в малките градове и села също са притис
829
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесепари защо ви няма с активна дейност из страната и по площадите?Не разбирам и защо искате оставката на Гешев.Не разбирам и защо Нинова се държи командорски с бесепари и БСП,след като сега е момента да агитират и спечелят властта!ЕНП се оказа национална катастрофа за България!
828
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесепарите казват,че Нинова спъва БСП:https://youtube/watch?v=g5i3Nn7AVys
827
3
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Този *** отново показа същността си! Позор за България от такъв президент! Кой ти дава прово да говориш от името на 7 млн. работещи българи?
826
12
 
3
 
! Отговори
Абе.. преди 3 години
ОСТАВКА, бе, герберасти утепани
825
2
 
13
 
! Отговори
Боооооринг преди 3 години
Толкова *** реч на президент не съм чувал досега!!!!! Нищо не казва и приказва ли приказва. Тъпоооооооооооо. Но какво да очакваш от Тъ*пчо ?
824
2
 
9
 
! Отговори
Фурнаджийска лопата преди 3 години
Толкова рева за служебен кабинет , а накрая си призна, че това би било измама !
823
3
 
12
 
! Отговори
Смаян преди 3 години
Този ****анар Радев от трибуната на НС говори за шкафчета - това доказва от къде идват манипулативните аранжирани снимки. Това ли е важната реч от трибуната?
822
4
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
На тази снимака Хасковския *** е точно копие на Тато от Правец, що се отнася до оставката му той няма да я подаде, защото веднага щом падне имунитета му, ще трябва да отговаря перд българската Темида, за държавна измяна и подривни действия с/у републиката ... !!!
821
4
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Фигуранта на Черепа и ген.Решетников трябва да даде личен пример, като подаде оставка немедлено, а после да се бори с вдигнатия си юмрук /АлаЧегевара/ за ново доверие ... !!!
820
3
 
8
 
! Отговори
умрук преди 3 години
УМРУК, приличаш ми на председател на АПК Родопи село Сатовча, бригада село Боголин
819
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - тъпия президент
818
3
 
8
 
! Отговори
умрук преди 3 години
Умрук, кога подаваш оставката, ще се изкефя на МАХ
817
3
 
13
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Срам и позор, изменник и предател. Този не е мой президент и не заслужава никакво уважение и "доверие"
816
3
 
4
 
! Отговори
оправник преди 3 години
крадеца вика дръжте крадеца няма как да стане
815
2
 
9
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Аха, вече истинското име на Радев Мун*чо и забранено , така ли?
814
3
 
12
 
! Отговори
Уууууу преди 3 години
Гледате ли *** по телевизията ? Същински Тодор Живков - гледа тъ*по като нас*ран. Толкова неинтелигентна физиономия, липса на мисъл, хитри малки очички - същинско олицетворение на дребна и подла душица.
813
3
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
Какво значи честни избори -това са избори , които се печелят от Радев ,Нинова ,Мая Манолова , Добрев наследниците на Живков , и пр хора на генерал Решетников