Борисов: Никога не е било по-важно светът да работи заедно!

"Само така ще се справим с кризата и разпространението на вируса"
92
Борисов: Никога не е било по-важно светът да работи заедно!
Снимка: Правителствена пресслужба

Никога в историята на човечеството не е било по-важно целият свят да работи заедно, за да се справим с връхлитащата криза и да предотвратим разпространението на вируса. Това каза премиерът Бойко Борисов в изказването си по време на виртуалната среща в рамките на Процеса "Акаба".

По думите му светът навлиза в опасен и нестабилен период.

Учените предполагат, че вирусът може да остане с нас с години. Нашият призив е ясен - трябва да работим заедно, каза още министър-председателят.

Процесът е иницииран през 2015 г. от краля на Йордания Абдулла Втори с цел укрепване на международното и регионалното сътрудничество срещу опасностите от тероризъм, радикализация и насилствен екстремизъм.

Във форума участват държавни и правителствени ръководители от страни като Индонезия, Филипините, Нигерия, Кения, представени на различни нива са също САЩ, Нидерландия, Южна Корея, Япония, Сингапур и др.

Борисов припомни, че само преди 2 дни в Словения управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева обяви 10% спад на БВП в световен мащаб. "Не сме имали такива проблеми след Голямата депресия - финансови, икономически и здравни едновременно", изтъкна премиерът.

Акцент в изказването на министър-председателя бе приносът на Българското председателство на Съвета на ЕС за европейската перспектива на Западните Балкани. "Подкрепата, която България дава на Албания, на Република Северна Македония, на Босна и Херцеговина, на Сърбия и Косово за присъединяването към ЕС, а някои от държавите ние първи подкрепихме и за НАТО, е също много добра рецепта за общата борба срещу тероризма и екстремизма", подчерта Борисов.

Той изрази надежда, че след всяка една среща от Процеса "Акаба" държавите от инициативата ще излизат по-единни и по-силни като взаимодействието между тях ще бъде успешно надграждано.

"Необходими са спешни действия с цел изграждане на устойчивост", подчерта премиерът. Той бе категоричен, че за да се справим с глобалните предизвикателства и последиците от пандемията както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, се налага ефективно многостранно сътрудничество и солидарност между държавите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти в кой свят живееш бе тикво или се правиш на интересен.Виж възнагражденията на хората извън твоя свят.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов плаща по милион на седмица от шкафчетата си на израелска пиар фирма да му лъска имиджа. Ето резултата - празни думи без съдържание на една тъпаа сикаджийска мутра, на която вече никой не вярва.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокич, какъв размер си, че трябва да почнем да шием раирания костюм
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оо колко си *** !
49
11
 
4
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Браво на Борисов ще остани в историята извел България на верния път.БСП ако не кара по пътя чакани катастрофа.
48
6
 
6
 
! Отговори
Светът към Баце преди 3 години
Ще работи заедно. Но без теб и господаря ти Путин!
47
4
 
11
 
! Отговори
Бацето преди 3 години
Тулупов, оставка! Веднага!
46
4
 
8
 
! Отговори
Вари печи-тиква преди 3 години
За измамника винаги е важно да не го питат какво прави!
45
4
 
7
 
! Отговори
Кризисна Ярка-ПиАрка преди 3 години
ТРОЛЬО мамин златен-ненагледен, само ти ни остана, пък и копейките свършиха, не стигат дори и за лютив спрей, яйца и домати, а и надници сме платили само на стотина от наште.Пари нЕма! Разчита САМО на теб и двайсетте ти акаунта, пращам ти Орлов мост двеста грама "Карнобатска" и три кебапчета. Айде, утре пак!
44
3
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Бойко,а що не работиш заедно със света за България? Мен какво ме интересува дали Албания ,Сърбия или Македония ще влязат в Е.С?
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лош и недисциплиниран свят бъдете единни, че държавата ще се счупи.
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бегай Мутро! Боса на държавата мафия рекетираща който хване!
41
3
 
12
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Бойко а твоят народ? Какво само Западни Балкани дъвчеш? Хората бесилки издигнаха,павета изкъртиха,а ти ми зафъфлил глу.пости за НАТО и терористи. А пък за световната криза,нека ти кажа,че Германия твърди, че най-тежкият момент относно финансите и икономиката е отминал. Не знам за какво се хвалиш на Кристалината. Уж са те извикали да дадеш мнение за короновируса,а ти за съвсем друго почваш да говориш.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Гърбавите ***" вечер работят срещу протеста *** безплатно може би. Те си нямат Божков но си имат чекмеджета, шкафчета и гардеероби...
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави света ами кажи колко струва един депутатски глас за да подкрепи бълвоча на Барни Ръбъл?Верно ли е 1 милион?От нашите пари!
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей мишок,защо пак се скри от народната любов?Какви глупости пак дрънкаш за света?
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко: Ей държавни лидери! Вижте какъв хубав червен конец ми върза служебната ми врачка да ме пази от вируси и протестиращи :)
36
2
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Бойко то в България ,защото всичко е по мед и масло,че си тръгнал акъл да даваш как да работял света.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С времето , все повече и повече заприличва на геройте на Доньо Донев !Външно и в мисловният процес !
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитирам Бойко: Не е важно светът да работи заедно но тряба да има единство между държавите и да се подкрепят" П.С. Баце не виждаш ли как си противоречиш. Ако държавите се подкрепят взаимно,би следвало и светът до роботи заедно( срещу короновируса поне)