Посланикът ни в Белгия спаси мъж, станал жертва на трафик

Той бил подмамен от фалшива обява за работа
Обновена: 3 сеп 2020 15:08 | 3 сеп 2020 15:08, Нели Христова
17
Посланикът ни в Белгия спаси мъж, станал жертва на трафик
Снимка: Pixabay

Да върнеш надеждата на едно семейство, след като избавиш детето му от беда. Това е история за трудностите и перипетиите увенчана с щастлив край, чрез намесата на дипломатическото ни представителство в Брюксел. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

След измамни обещания за добро заплащане, български гражданин заминава да работи в Белгия. Младият мъж, който трябва да бъде зает в сектора на селското стопанство, попада в истинска безизходица, превръщайки се в жертва на трафик.

В опит да му помогнат, родителите му се свързват с Местна комисия за борба с трафика на хора в гр. Пловдив. Структурата си партнира с Националната телефонна линия за борба с трафика на хора по случаи за потенциални жертви на трафик на хора.

„Опитахме за съжаление неуспешно да осъществим контакт и с неправителствени организации на местно ниво, за да помогнем на мъжа и да го настаним в сигурна за него среда“, разказва секретарят на комисията Таня Иванова.

Последната надежда се оказва посолството на България в Брюксел. Със случая се заема консула Малин Месалски. Благодарение на неговата намеса, сънародникът ни вече пътува обратно за България.

„Искам да благодаря на г-н Месалски за професионализма, адекватната и бърза реакция, хуманното отношение и вниманието, с което се отнесе към случая.

Сигурна съм, че не е първият, нито последният път, в който г-н Месалски помага на наш сънародник изпаднал в беда далеч от родината си, защото добрината е качеството, което човек притежава и носи завинаги в себе си“, пише в писмо до посолството Таня Иванова.

Секретарят на пловдивската комисия за борба с трафика на хора благодари сърдечно и от името на цялото семейство на мъжа, който с помощта на дипломатическото представителство вече е безопасност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Pipo преди 3 години
Онази Мая Добрева още ли е посланик в Белгия?
16
0
 
7
 
! Отговори
sdF преди 3 години
А, ама такива работи как стават в столицата на обединена демократична Европа?Ами нещо арести, разследвания, замесени фирми? Или ..тихо.. да не обидим началниците в европата.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минава, големият кораб минава. А България всичко бяга.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тичане из чуждите държави, а нашите управници само със майките на увредените деца се занимават. Все едно са чума
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропадаме, Пропадаме, кораба потъва 8
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И българското правителство направи А21 и до там. Няма хванати, няма фирми спряни и те така. Или пари на вятъра
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заглавието пише посланик, а в текста консул. Авторът прави ли разлика? Иначе браво на хората, които са се заангажирали и помогнали.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е когато човек назначен да върши една работа я върши.Лошо е когато човека свърши работата за която е назначен да излиза статия.С такива методи си служат ГЕРБ и всеки ден от джипката ни се натяква как се строят пътища,въпреки,че са длъжни да ги строят.Да хвалиш задните си части,че са отделили газ едвали е престижно,но точно това е ефекта!Трябва да ни се струва че се е случило ЧУДО,че някой е свършил работата за която му плащаме с данъците си.
9
6
 
0
 
! Отговори
Истанбулец преди 3 години
Мъж ли? Нали само жените имат нужда от помощ? Тука някаква грешка ще да е станала! Мъжете нямат нужда от помощ, само жените имат нужда от помощ!
8
4
 
2
 
! Отговори
Оооставкаа ! преди 3 години
Искаме за посланик човек на Божков, Радев или Цветан Василев !
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоАмми и как да им помага - да плаща държавни пари че някой не му излязла сметката.
6
0
 
8
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Консулът не е посланик, това е част от работата му - да помага на БГ граждани.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TROYАбе агроном едва ли е, но ром е със сигурност.
4
6
 
2
 
! Отговори
Петров преди 3 години
До АнонименРаботата на посланиците е да се грижат за националните интереси. Като останеш без работа да не би някой да ти помага, това си е лична отговорност.
3
1
 
3
 
! Отговори
TROY преди 3 години
Това е агроном, със фламандски, френски, немски и английски език. Не мога да си обясня, как пък точно на него му се е случило.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва вече да обявяваме кога някой си е свършил работата ли вече...Това им е работата на посланиците и консулите да се грижат за сънародниците си.
1
5
 
7
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Стига с тези ромски изцепки сте ни занимавали. Като е неграмотен, ще го лъжат.