Бутилките, намерени край протеста, били пълни със запалителна течност

В някои имало и червена боя
10 сеп 2020 18:12, Нели Христова
88
Бутилките, намерени край протеста, били пълни със запалителна течност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В бутилките с течност, които бяха открити от полицията в района на протеста в София, имало прозрачна запалителна течност. Намерената 5-литрова туба пък била пълна с полиуретан, съобщават от МВР.

Още по темата

Експертиза на предметите, иззети при полицейски обход, доказала, че в част от бутилките имало черна и червена боя.

На изградените контролно-пропускателни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и пепър спрей.

„След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста”, съобщават от полицията.

От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за нарушения, шестимата са освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
безплатен трол ДС преди 3 години
не означава,че са други!Такъв беше сценария на интернационала,назначиха капиталисти чекисти да грабят и трепят народа за да се пролетаризира и да построят куманизъма.Но на чекистите ролята им хареса и Ниновица седи и дреме в чакалнята.Маркс (Мърдухай)любовника на Енгелс е писъл,но за миналия век.При социализма средствата за производство са държавни.Бенито Мусолини е доразвил социализма като допуска средства за производство в частни ръце,но държавата казва кой да назначаваш,по колко да му плащаш,за колко и на кой да продаваш.Това се нарича фашизъм или което правят червените другар
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откриха боеприпасите и протеста замря.
32
5
 
1
 
! Отговори
безплатен трол ДС преди 3 години
Прeз 1989-тa cъщo ce рaзхoждaхa,врeщяхa и cтaчкувaхa .И влacтитe БCП-ДC oгрaбихa нaрoдa и cи нaзнaчихa милиoнeри кoитo изгoнихa прoтecтирaщитe oт рaбoтa.Ceгaшнитe зoмбирaни нeщacтници явнo нe ca пoумнeли oщe!Бoриcoв нaли e кумуниcт и Нинoвa e тaкaвa,кaквo ce e прoмeнилo oт 1989-тa дo ceгa?Ще сменят назначените милионери-милиционери с копелетата им ли? Кви протести,кви 5 лева?След 9-ти 1944 чекистите са избили почти всички от предишната власт/така се сменя власт по света/.От тогава до сега да се е случвало нещо подобно?Логично е да са същите на власт от тогава.Това,че са се пребоядисали н
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
MВР трябва да отговори на два въпроса:1) Как някой е успял да скрие тези туби, бутилки, и не знам какво си, при положение че в този район има постоянно засилено полицейско присъствие2) Къде са онези криминално изглеждащи, страховити "полицаи" с татуировките, брадите, и странните символи по униформите? Въобще полицаи ли бяха това?
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентството трябва да се обискира !
29
4
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До Анонимен 18 Ти се смей ама великото народно въстание не се състоя. Що така бе *** ?
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не случи и на олигарси-нищо не става от тия...
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати престъпниците протестъри, обявени за издирване, хора с присъди, хора с ножове. Това ли е алтернативата за която се борите?
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако животът ви няма смисъл, ако всичко ви е все тая, ако по цял ден сте пред дисплея, ако се чудите как да изкарате някой лев, просто е, елате в нашия отбор - станете *** на ГЕРП
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо беше гл.секретар на мвр,поставен от царя чрез дпс.Овладя силовите структури.После-кмет.Овладя общинските структури. И 10Г-мин.прецедател.Овладя тотално властта.Трудно ще е .Каквото и да говорим,винаги става дума за пари.В случая-за много пари.
24
13
 
5
 
! Отговори
681 преди 3 години
Някой познава ли българин на който полицай да е помогнал за нещо?Има ли случай в който полицаят да не е прав, а обикновеният българин срещу него - да не е престъпник и мафиот? пита се: кому служи тази по-многочислена от армията ни армада?
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Хаджигенов пак нищо не знае, нали?
22
5
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Странна работа, защо тези хора не протестираха досега, а се сетиха чак сега, 6 месеца преди редовните парламентарни избори. Досега много добре ли бяхме като Борисов ни управляваше 3 мандата. Явно всичко е предизборно и опозицията плаща или по-точно олигарсите в опозицията.
21
3
 
20
 
! Отговори
ss преди 3 години
Ей заради такива а *** нормалните хора не ходим на протести ! Единия с нож, другия с нож, третия със спрей, на петия с баба си хварчилото ...
20
8
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
4 2Е платените може и да са 200, прави си, ама неплатените сигурно са 150 000- 200 000, лично аз ви мразя безплатно########Като станете милион и триста ,тогава ще има оставка.Пък ти,кой мразиш си е лично твой проблем.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оставка на фърчилотоЯсно скрил е туба с керосин която е задигнал от самальотето от време оно да си кара "балканчето" из София.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Фърчилота да пиеме отговорност за тези вандали, нали ги подстрекава. Пък може тези запалителна течност той да им я е дал. Оставка на фърчилото" Как си личи, че е от герп, там са все начетени, вижте какъв речник, каква граматика, смях
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах полиуретана, що дири там...)
16
10
 
1
 
! Отговори
колко пъти до сега преди 3 години
Полицията е била замеряна със истински коктейли *** ,колко полицаи са били обгорени.. А защо не и това да е някое мироприятие за очерняне на протестиращите .... да хвърлиш запалителни бомби върху когото и да било си е опит за убииство ,а сигурно ще има и найстина запалени ... та при толкова камери и полиция надали ще има някой който да го направи защото на мига ще бъде заловен.
15
10
 
16
 
! Отговори
оставка на фърчилото преди 3 години
Фърчилота да пиеме отговорност за тези вандали, нали ги подстрекава. Пък може тези запалителна течност той да им я е дал. Оставка на фърчилото