Протестите продължават, какво политическо бъдеще ни очаква?

Тежки проблеми в политиката няма как да се редуцират, смята политолог
10 сеп 2020 11:15, Красимир Ангелов
36

В центъра на София се провежда второто Велико народно въстание, което на този етап преминава далеч по-спокойно от първото. Какви са анализите за протестите на социолозите и политолозите?

"Очакванията са вечерта да има по-голям брой протестиращи. Това, което протестът направи е, че се организират акции на една седмица под надслов "Велико народно въстание", за да могат повече хора да се организират и да присъстват", коментира социологът Евелина Славкова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според нея провокациите оказват влияние върху общественото мнение и създава друг образ на протеста.

"Борисов не успя да научи логиката и механизмите, които движат политическия процес. Той продължава да разсъждава върху политиката на равнището на личното преживяване, а не на системните процеси", подчерта политологът Страхил Делийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи подобни тежки проблеми в политиката няма как да се редуцират.

"Борисов говори на вътрешната си публика, а не на своя електорат, който трябва да гласува. Докато Томислав Дончев се опитва да говори на протестиращите", смята Славкова.

Делийски е на мнение, че основната цел на кабинета е да се задържи на власт колкото се може по-дълго. "От началото този кабинет стартира със задачата да изкара мандата докрай. Всичко беше в името на мнозинството и стабилността", каза още той.

Славкова обясни, че според социологическите проучвания партията на Слави Трифонов ще бъде големият печеливш при евентуални предсрочни избори.

"Двете най-големи партии са подкрепяни едва от 1/4 от избирателите, които ще гласуват. Това са около 1 млн. гласоподаватели", добави още Делийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това му се вика буря в чаша вода. Някакви кръжочници правят театър, медии го преоразмеряват, отделяйки му несъизмерима с мащабите на събитието време. За капак се канят всевъзможни експерти, моделиращи общественото време, и влагайки в събитието идеи, които то, по скоро не притежава.Но на хранилка има прекалено много манипулатори, които винаги защитават, с лишеното от основния си смисъл понятие, демокрация, правото да се хранят, върху този цирк.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как какво, без мутри в политиката, това ни очаква.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bborisiv e edin chovek ot bg naroda, toi i partiata mu specheliha doverie na poslednite izbori da organizirat upravlenieto na rbg do sledvastite zakonni politicheski izbori. spraviat se idealno, stom komunisticheskite offshorni aristokrati sa po bg zakoni podredeni, kakto vseki drug bg grajdanin. predstoi podrejdane i na bobokovi, radevi, ninova... s sreden prast...:-)))
6
10
 
11
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Знаем колко *** и упорита е БСП! Според мен, тя ще си бие главата в стената докато си я разбие...Сигурно обаче ще се опита и да разбие и други глави, затова трябва да сме внимателни! Ако правителството се подведе под лудостта на тези хора, не ни очаква нищо хубаво! Трябва нещо да се направи, за да бъдат спряни - трябва да се наблюдават много внимателно за незаконни действия, призиви към терор и да се реагира светкавично - БСО зад решетките! - вероятно само това би предотвратило кръвопролитието.
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаах Велико народно въстание, айде по полека. А и народа бил на протеста хахаххах, това да не ви е комунизма бе другари, като го няма член първи тая пропаганда си е смехотворна
4
7
 
13
 
! Отговори
ДЕЛИЙСКИ преди 3 години
ти за електората на Баце и гласуването за него не се притеснявай, колкото по-*** стават протестърите толкова повече депутатски мандати, да му мислят тези, които трябва да правят управленска коалиция - БСП, ДПС, Пинокио, Чалгаря, четири формации с 10 различни виждания
3
11
 
17
 
! Отговори
протеституиращ преди 3 години
Ние протестърите си го знаем,че сме *** лентяй ! Но 50 лв. са си 50 лв !
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват избори, там ще се види кой кой е. На тези протести са се събрали БСП, мутрички на Божков, малко объркани хора и безброй анализатори обясняват какво искали тия дето на никой не му дреме.
1
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тези протести бе, какво има да отразяват 200 неадкватни дето дремат там всеки ден и врякат и не могат едно изречение да вържат.