Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус

Половината софиянци носят маски, в провинцията процентът е 10
Обновена: 20 сеп 2020 10:03 | 20 сеп 2020 09:53, Ния Христова
119
Училищата извадиха скритата заболеваемост от коронавирус
Снимка: Pixabay
Коронавирусът е изключително упорит вирус, с който трябва да се научим да живеем. Това каза доц. Добрин Василев,началник на клиниката по кардиология в УМБАЛ "Александровска", в ефира на Нова ТВ.
 
Според негови наблюдения процентът на спазване на мерките в Европа по принцип е по-висок от други страни като САЩ например.
 
"Разпространението на заразата е правопропорционално на степента на спазване на мерките, които не са чак толкова тежки за спазване. Лично за себе си нямам обяснение защо хората не желаят да се върнат към един сравнително нормален живот със съвсем леки модификации като носене на маски, спазване на дистанция и добра хигиена", коментира още Василев.
 
"По мои наблюдения в София около 30-40% от хората носят маски, а извън столицата са под 10%", каза той.
 
"Скритата заболеваемост, която циркулира в обществото реално я видяхме в момента, в който децата тръгнаха на училище. Децата и учителите не са се заразили след отваряне на училищата. Те са се заразили преди 2-3 седмици", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
18
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
В случая с нашите болници не е много сигурно кое е по-добре - да те лекуват или да оставят на времето да те лекува.
84
7
 
10
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Тоя шеф на кардиологията ли да слушам? Мутафчийски 2!Само да кажа,че втората вълна в Германия я виждат само Меркел и здравният им министър.Показват му графиката на държавният Институт,където числата отиват надолу,а здравният им министър казва НИЕ ЗНАЕМ!От къде?От бившите му работодатели в частна банка!А ние спорим по чатове!
83
8
 
12
 
! Отговори
до 74 от славянин преди 3 години
''Колкото по-голяма е една лъжа, толкова повече хора ще повярват в нея""Адолф ХитлерПод ''хора'' в този цитат се има предвид ''зомбита''!
82
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази липса на мерки 100% ще станем като Белгия и масово заразени и липса на места в болниците и който е над 70 години не го приемат в болница и така
81
5
 
6
 
! Отговори
до 84 от славянин преди 3 години
В болница за да се ''лекувам'' не съм влизал от април 1995-та! Това достатъчно ли ти е!?
80
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете зомбитата да си се трепят като искат, нормалните хора искаме мерки докато вирусът не отшуми и можем да си работим от вкъщи.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МАЙТАПЧИЙСКИТе се ваксинираха вече, бе! Нема да измрат. Сега трябва да спасяваме себе си.
78
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Славянин, ти първи ще се набуташ в болницата и съвсем няма и да питаш кой вялвал и невярвал. Аз смятам, че икономиката не трябва да се спира по никакъв начин, а мерките да са приемливи и нестресиращи, както е напр. в Израел. Мисля, че постепенно ще отзвучи, но по-бавно от другите. С ваксината дори и имунитет за три месеца има надежда.
77
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ползвам само личният си автомобил, градски и таксита не ползвам, в магазина винаги съм с маска и ръкавици, у нас дезинфекцирам със спирт дръжки на врати всичко.
76
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Може с не толкова строги мерки и никакво затваряне на икономиката, но българинът е толкова задръстен и плоскоземец, плоскомозъчен и т.н., че и слаби мерки не ще. Като ви чете тук човек, ще рече, че сте затворени с десет катинара в мазето, не мърдате от къщи и сте с поне три скафандъра. Осведомете се и разберете, че ние сме с хлабави мерки, а шведите ги спазват и без никой да им ги е налагал!
75
9
 
18
 
! Отговори
до 78 от славянин преди 3 години
''Разпуснете училищата, както и фирми, предприятия и заводи. Здравето е най-важно, всичко друго се оправя.'' И какво ще папате короназомбитата тогава, тиквичке!? А относно здравето - короназомбизмът е неизлечимо заболяване!
74
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече половин година някакви форумно мутафчийчета ни плащат как щяло да стане страшно.И все не става.
73
11
 
9
 
! Отговори
до 77 от славянин преди 3 години
''Трябва пълна карантина и КПП-та иначе ще стане страшно.''И след такива мерки какво става с икономиката и живота на хората, тиквичке!? Короназомбитата сте толкова дълбоко декортикирани, че ви е останал мозък, колкото да имате перисталтични движения!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинМаските са в задния джоб.
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патрона с пълната карантина и КПП-тата вече го изгърмяхме. Сега сме по гол зaдниk пред опасността. Не очаквай,че някой ще срине и без друго вече сринатата икономика за теб,защото си празноглaв и иска да те защити.
70
12
 
6
 
! Отговори
здравето преди всичк преди 3 години
Също забрана на градски и междуградски транспорт, таксита, всеки с личния си автомобил!!
69
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпуснете училищата, както и фирми, предприятия и заводи. Здравето е най-важно, всичко друго се оправя.
68
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва пълна карантина и КПП-та иначе ще стане страшно.
67
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Половината софиянци били с маски!? Не става ясно обаче къде са с маски - у дома си ли, на улицата ли, или в хипермаркетите!?
66
4
 
9
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
До 74Напротив,никакво дъно не съм ударил. Живея си нормално,в чужбина за съжаление, защото у дома няма нищо нормално заради такива послушковци и роби като теб Тиквената Хунта ви прави на и.д.и.о.ти!! А дали ви прави или сте си такива?