Ден 81 на протести: Музика на Орлов мост вместо скандирания пред МС

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество
27 сеп 2020 20:54, Нели Христова
342

Снимки: БГНЕС

В 81-ия ден на протести на Орлов мост се провежда митинг-концерт под надслов "Бъдеще за България-бъдеще за младите". Провеждането му наложи промяна в движението в центъра на столицата - улиците в района са затворени.

Ограничение ще има до 24.00 часа по бул. "Цариградско шосе” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "П. К. Яворов”, по бул. "Цар Освободител” между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. "Васил Левски” и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. "Ген. Гурко” и ул. "Оборище”.

В района са се събрали десетки хора, има и полиция. 50-метровото знаме от честването на 6 септември в Пловдив отново е част от протеста. Целта на събитието е да обедини младите.

Музиката наруши обичайната програма на протестите и вместо в Триъгълника на властта недоволството започна на Орлов мост. А целта на организаторите е да бъде показан добрия пример на младите артисти.

Един от участниците в концерта е и 15-годишната Марина. Казва, че е нужна промяна, която да даде шанс на младите артисти у нас, цитират от Bulgaria ON AIR.

На сцената музикантите поискаха повече свобода, плурализъм и гражданско общество

А събието обедини младите хора да поискат едно: бъдеще в България.

В митинг-концерта участват групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг" и др. Краят на събитието е в 22:00ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Понеже вече не останаха метежници пред президенството, сега се опитват с прожекции и концерти да прилъжат пак някой заблуден хлапак да излезе на протест.За да може после да лъжат:"целият български народ е на площадите".Очаквам другата неделя да ни поканят на цирк.
57
2
 
0
 
! Отговори
До Простотията.. преди 3 години
Като е болест,я кажи как поумня?Трудно е да живееш в противоречие,по-добре научи възлите и си купи сезал..
56
2
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Днес в Киченица Разградско Герб бие на местните избори ДПС и БСП взети заедно хо хо хо
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За колко се продаде Кръпка ?
54
1
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Утре ако пее Теа Тайрович идвам и аз:):):)
53
1
 
13
 
! Отговори
Младата Марина преди 3 години
искала промяна,която да даде шанс на младите артисти.Тя на 15 г.по какворазбра,че е млад артист?Младите артисти какво могат да правят?Да играяттийнейджъри.Да се огледа в нашите продукции и да си хареса великатийнейджърска роля.Да се огледа в обкръжението си и да намери великтийнейджър-прототип.Май има дефицит.А старите артисти да ги пенсионираме,те нищо не могат и не знаят?
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали се наркоманска и пиянска ***-тия угре ще лежат цял ден и родителите им ще работят-така е повечето от нашата младеж.
51
3
 
18
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
А така в другиден концерт на слави ( не на ку ку бенд)вход свободен само символични 78 стотинки
50
4
 
23
 
! Отговори
Пошлост преди 3 години
Да привличаш публика с музика и да я представяш за протестираши ......... пародия. 30 изппадняка дрънкат нещо на някакви избушени инструменти бракуване преди години и се възмущават от несправедливия им живот на клошшляци
49
6
 
19
 
! Отговори
! преди 3 години
Когато хора като мен от поколението на умните и красивите организирахме протести се случваше това което се случва в Беларус. Сега поколението на младите комунисти един протест не могат да направят а само концерти, голям СМЯХ.
48
19
 
4
 
! Отговори
Простотията е болест преди 3 години
Аз съм *** гласувах за герб четири пъти преди да се осъзная!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И коментарите все по-малко...
46
22
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Вече почти 3 месеца протестите срещу...корумпето Боко Кюлчето и крепящите го...пудели,отекват в целия свят.Браво българи,браво софиянци;свалихте маската на един посредствен,алчен и ограничен самозванец...промъкнал се до висшите етажи на власта.
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко кръпката се продаде на Божков.Съжалявам.Ще изхвърля всичките дискове.
44
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който осквернява църкви и хвърля яйца по българските държавни институции добро НЕ е видял!Господ е дълготърпелив и милостив, но винаги има Видовден!Очаквам страхотен крах на метежницитена предстоящите избори.
43
11
 
16
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Не мога да я разбера тази Европа? Дава пари и доверие на Мутрата Баце, приема го в Брюксел, Берлин,Париж на конгреси, асамблеи и пактове, а Демократичния Че Гевара с юмрука от Дондуков 2 прави международни посещения в Трявна,Свищов и Карнобат?! А, за разнообразие и в Правец, на сватби на Патрициите,пардон, Партийците!Къде е правдата,къде?Я запей,след теб да викна, запея - НЕ ПЕЙ МИ СЕ,ОТ ДНЕС АЗ ЩЕ ДА БЛЕЯ...
42
4
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
васко кръпката изреди кои не трябва да управлява но забрави за сдс разрушителя на българия заради сдс сме по площадите защото това положениее в резултат на деиността на сдс
41
3
 
22
 
! Отговори
До Идеалист преди 3 години
Хубавото, че днес БСП изрита джендъра Станишев, които назначи Пеевски за шеф на ДАНС ###############Станишев сам не може да назначи Пеевски без съгласието и гласуването на депутатите от БСП. И другарката Нинова и Манолова ,гласуваха за него.И сега Нинова се прави на света вода.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам достоен на небосклона политик в тая държава 25%от гласоподавателите гласуват или за някой лев или за да запазят работното си место! Другите 40% въобще не гласуват! И ко правим ?!Една шепа хора решават съдбата на всичко живо!
39
2
 
20
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 3 години
Като чета коментара ти ,името ти му подхожда идеално.