Криза ли? 20% ръст на туристи на места по Южното Черноморие

Министър Николова се срещна с турстически сдружение от Бургас
Обновена: 28 сеп 2020 16:31 | 28 сеп 2020 16:00, Анисия Иванова
48
Криза ли? 20% ръст на туристи на места по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Близо 550 хил. са българите, посетили черноморските ни курорти през лятото, и това е безспорен успех, който се дължи на професионализма на бизнеса и стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при среща с представители на Сдружение "Рафаел-инфо-култура&туризъм" - Бургас, съобщиха от министерството.

Министър Николова поздрави събеседниците си за положените усилия от членовете на сдружението през летния сезон, белязан от изключително тежката световна криза от COVID-19. Редица представители на бизнеса продължиха да работят и проявиха гъвкавост въпреки предизвикателствата.

В някои курортни зони по Южното Черноморие дори бяха регистрирани 20 на сто ръстове на туристи, посочи вицепремиерът.

Тя обърна внимание на факта, че много българи избраха да почиват у нас въпреки пандемичната обстановка. Над 2,5 млн. наши сънародници са пътували в България от началото на годината, а  чуждестранните туристи са около 1,1 млн.

Ще разчитаме българите да изберат зимните курорти и да подкрепят сектора в следващите месеци, както и да подготвят по-добър летен сезон 2021 г., добави тя.

България трябва да се утвърди като целогодишна дестинация, която предлага не само море и ски ваканции, но и много интересни маршрути за балнео-, СПА, културно-исторически, зелен планински, гурме и др. видове туризъм, подчерта още министърът. Тя приветства идеята на сдружението да се създаде професионално предаване за туризъм, което ще се реализира във видеоплатформа и ще обхваща теми от цялата страна.

Според представителите на сдружението България отдавна е дестинация за четири сезона, но светът все още няма достатъчно информация за това. Рекламата трябва да е комплексна и да се насочи към конкретните райони. Организацията работи и по други проекти за промотиране на страната, сред които и "Странджански села".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
10
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Безспорно най-силният сезон за черноморието ни !
23
6
 
14
 
! Отговори
фсагса преди 3 години
Те имат предвид, че не е криза, щот българинът ходи на почивки. Дали в Гърция ходите, в България, Турция, все тая - нали имате пари за почивка. Айде не ми се правете, ревльовци. Всичките с по 1-2 апартамента, 3 коли, почивки зима, почивки лете. Не заслужавате нищо.
22
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 3 години
ако е така, що тогава хотелиерите ореваха всичко живо, че били фалирали... На тях пък все им е малко.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който лъже му пораства носа. За съжаление и тука герберите си послужиха с измама, оная как само си одряза носа, много неспартменско
20
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже ти ходиш на гръцките села и автоматично означава.,че всички мразим нашето море? Я върви си лягай :) Ти по нашето море има хотели и места, където няма да стъпиш никога с тея миризливи чорапи.В Гърция никога не си отишъл на скъпите им курорти... Ходиш тук до границата с торбата ядене и си голяма работа....
19
8
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Лъжа! Както всяка дума на ББ ! Лъжци до края сте вие от днес беге , поклонници на хунтата н мафията начело с Борисов!
18
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди лятото троловете заливаха България с пропаганда да и провалят сезона. Сега след сезона, когато Българите показаха, че няма да се хванат на въдицата и да си плюят на собствената държава ... Остана да им се смеем на коментарите и напъните. Хахахаха балъцииии
17
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък в гръцките села Гордан Рамси готви нали :) Пълен ***.
16
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измежду 3-те си почивки в Гърция от м. юни насам посетихме няколко пъти нашето море. Покрай сватба в Бургас бяхме в хотел с рейтинг 9.9 в booking. Разкош. 250лв. нощувката, но за тези условия бих дал и двойно. Много добро попадение. Всичко отиде по дяволите, в момента, в който решихме да отскочим до любимия Синеморец за 3 дни. Мизерия тотална. Качество на храната абсолютна нула. Отскочихме до Ахтопол- там намерихме едно нормално заведение (от Кошмари в кухнята). Бетономорието = мизерия за бедни.
15
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре се получи лятото. България си ползва курортите и беше супер яко навсякъде. Скоро и Хемус ще направи лесен достъпа до северното черноморие. Остана да оправите инфраструктурата, около всички плажове и ще е супер.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя "гурме" туризъм в България? Питайте чужденците какво мислят за представителните ни ястия. Тук няма нищо, което да наподобява "гурме", само огромни количества храна навсякъде.
13
11
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
От 35 години ходя по южното черноморие и никога не бях виждал толкова много хора, безспорно се пукаше по шевовете тоя сезон и в крайна сметка и хотели , и ресторантьори спечелиха много от корона вирус кризата в България !
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето отиват за еднодневно топване не се наричат туристи, просто са на разходка. Стига манипулации ала г-жа Коригиран нос, ама пак съм си грозна!
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринаВ Слънчев бряг почти не ходят българи, а само чужденци. А това лято чужденците не дойдоха. Другото лято също няма да дойдат. Местата, на които традиционно почиват българите, бяха пълни догоре през юли и август. Затова отичтат ръст от 20%. Реално ръста по южното черноморие е около 40-50%, но отчитат само 20%, за да укриват данъци.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж вирус,корона...криза..
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква криза, ние обиколихме повечето плажове на юг и всичко беше пълно с народ. И всичко българи
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българина Бетономорието затвори тази година защото пияните англичани не дойдоха, малките курорти на юг се поцепиха от български туристи. Бях на Синеморец в началото на септември, все е било, *** такова чудо не бях виждал, честно! Големите курорти на север и юг бяха празни, дай боже и догодина да е така.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на южното ходихме и на северното по късно, но на юг си е най добре. На Златните беше пълно с румънци и плажа беше претъпкан. На Ахтопол най ми хареса
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съсипаха я тази държава!
5
11
 
29
 
! Отговори
Хубаво беше преди 3 години
На мен не ми се почиваше в тази обстановка, ама жената вика не, сакън, дай поне едно кратко море да направим. Цъкам аз, гледам в Созопол 120 лв. нощувката в китно семейно хотелче. Цъкам airbnb и гледам 126 лв. нощувката в апартаментче в 4ти ароадисмонт в Париж. Хайде на уизерчето. Супер си изкарахме без тълпи от туристи, карантини и тестове. Оказа се, че не съм толкова богат още за родното черноморие. Ха-ха!