Борисов е в Брюксел за извънредното заседание на Евросъвета

Лидерите ще обсъдят отношенията с Турция и ситуацията в Беларус
52
Борисов е в Брюксел за извънредното заседание на Евросъвета
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври.
 
Днес държавните и правителствените ръководители ще обсъдят външните отношения, по-специално тези с Турция, както и положението в Източното Средиземноморие. Очаква се лидерите да разгледат и отношенията с Китай, ситуацията в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
През втория ден европейските лидери ще се фокусират върху начините за задълбочаване и укрепване на единния пазар, за разработване на по-амбициозна промишлена политика и ускоряване на цифровата трансформация.

Целта е да се повиши конкурентоспособността на промишлените сектори на ЕС в световен мащаб и да се увеличи тяхната автономност, да се ускори цифровият преход, както и да се постигне връщане към напълно функциониращ единен пазар възможно най-скоро.
 
През месец юли Европейският съвет постигна съгласие по безпрецедентен пакет за възстановяване, чрез който да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките и обществата на държавите-членки на ЕС.

Двата стълба на това възстановяване - екологичният преход и цифровата трансформация, в съчетание със силен единен пазар, ще насърчат нови форми на растеж и ще повишат устойчивостта на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Караянчева стига слагане видя се колко ти е акъла.
4
5
 
18
 
! Отговори
полиглот преди 3 години
Голяма среща!Ще разговаря на конграчулейшън,защото ние всинца тук парле ву франсе,дебуело премиерсе.
3
5
 
27
 
! Отговори
:) преди 3 години
Този Tулуп кога ще се научи поне маската да си слага?
2
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Фигуранта къде е, изобщо канят ли го някъде въобще?
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нЕма ли най-после поне един път на тоя някой да му сложи маската както трябва на тоя от снимката. Тиквата ли му е крива, маската ли е по-къса от едната страна няма такъв *** Меркел пак ще го сочи.