Заедно, но разделени: Как родители с COVID предпазиха децата си

Борис и Евгения разделили апартамента си на две
12

Младо семейство от София с три малки деца преживява трудностите на ковид-заразата. Родителите се разболяват през юни и основната им цел е да не предадат заболяването и на децата си.

По време на извънредното положение семейството на архитектите Борис Енев и Евгения Ходкевич не се среща с хора, за да предпази едно от трите им деца, което има заболяване на белите дробове. Въпреки строгите мерки, които спазват, се заразяват с коронавирус от първия човек, с когото се здрависват след месеци на дистанция. Разбират за това дни по-късно, когато си правят PCR тест за пътуване, който за тяхна изненада се оказва положителен.

Още по темата
"Първата реакция беше, че абсолютно е абсурдно това нещо и не е вярно и тестът е грешен. След това в много бърз период човек започва от отрицание с надеждата може би вече сме го изкарали, може би сме на финала или поне по средата. Започва да се опитва да намали ужаса, все едно да се договри със съдбата, че няма да е толкова страшно", сподели Евгения пред Bulgaria ON AIR.

В следващите 14 дни на карантина родителите разделят апартамента на две, за да не заразят децата.

"Всъщност ние се доближавахме от 2 до 3 метра и в момента, в който трябваше някой да дойде в тази зона от децата, защото тук е кухнята, ние се изтегляхме в другата посока и излизахме на балкона, просто да се спази това нужно разстояние", обясни Борис.

Да живеят заедно, но същевременно разделени е трудно, както за родителите, така и за децата. Първото нещо, което правят след дългата раздяла, е всички заедно да се прегърнат. Въпреки трудното преживяване, Евгения и Борис смятат, че са имали късмет да преболедуват леко вируса и да не заразят децата си.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
Френския министър на здравеопазването(който е лекар и продължава да работи един ден в седмицата в болницата от която е в Гренобъл) каза че ковид не поразява деца и децата не пренасят вируса. Мого са редки случаи на деца пострадали от ковид. Всички френски вирусолози са съгласни с него. Ако мутира е друго, но ако мутира става друг вирус. Все пак аз вярвам на френските лекари. Все пак правят сериозни изследвания и сериозна статистика.
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разумно е да се разказва за това как обикновените хора спазват мерките.
8
3
 
5
 
! Отговори
Железничар без КОВИД преди 3 години
Елате при мен пиленца да се пътувате с влака!Тази вечер влак 8641 "Диана" от София за Пловдив и Стара Загора беше композиран с реновирани второкласни вагони серия 21-50. Вагоните са с номера 50 52 21-50 032 и 50 52 21-50 033. Първата класа беше вагон с гара на домуване "Русе" с номер 51 52 19-40 111.Във влака няма вирус! Има само купони!
7
2
 
8
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
Е, тия докога ще ги разнасяте?Кое им е толкова интересното?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ченгета са се развихрили . Както и техните ***
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статия от "умни хора" за още "по-умни" .Падение
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудничко, бравос. Надявам се и са проветрявали, щото иначе дистанцията, дето са я спазвали е безполезна. Само не разбрах за кво ни е да гледаме на мама синекосото чедо как свири на пиано.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ги намирате такива?
2
8
 
10
 
! Отговори
IYI преди 3 години
боже колко изтрещяли има на този свят :)))))))
1
7
 
9
 
! Отговори
men преди 3 години
КУ-КУ.....КУ-КУ......КУ-КУ