Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж

Николов твърди, че дрогата му била сипана в чашата
Обновена: 6 окт 2020 10:24 | 6 окт 2020 10:23, Елка Василева
114
Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е осъждан за грабеж
Снимка: архив, БГНЕС

Пет месеца след катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана известно, че обвиненият за смъртта му Кристиан Николов има извършени две престъпления през 2016 г.

22-годишният сега Кристиан Николов е бил осъден на 5 месеца условно за грабеж на вещи и пари на стойност над 300 лв. от бензиностанция през юни 2016 г. Тогава той все още бил непълнолетен.

“Давай парите, това е обир”, извикал Кристиан към касиерката в търговския обект. Адвокатът му сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд, пише „24 часа“.

Месец по-късно през юли 2016 г. Кристиан имал още едно престъпление. Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева.

Кристиан Николов признал пред разследващия, че е шофирал автомобила, който помля колата на Милен Цветков. Той обаче лансирал защитна версия, че не разбрал как вместо спирачка натиснал педала за газта.

Още по темата

Младият мъж твърдял още, че не употребява наркотици, а дрогата му била сипана в чаша с напитка.

Самопризнанията му не са направени пред съдия и не е ясно дали няма да се отрече от тях в съдебната зала.

Разследването за катастрофата завърши в края на септември. Сега предстои написването на обвинителния акт, внасянето му в Софийския градски съд и насрочване на делото. Предстои с доказателствата трябва да се запознаят Кристиан и адвокатът му Любомир Таков. Младежът е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 10 до 20 г. решетки, но и доживотен затвор.

Милен Цветков загина навръх Великден, на 19 април тази година, малко след 18 ч на кръстовището на ул. “Хенрих Ибсен” и бул. “Черни връх”.

22-годишният шофьор е зад решетките от 19 април. От прокуратурата и съда са категорични, че не са верни разпространени в петък твърдения, че Кристиан е под домашен арест. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода, до момента нито един съдебен състав от Софийския градски и Софийския апелативен съд не е променил мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

Първоначално Кристиан отказал да дава обяснения. Приятелят на младежа Георги Иванов обаче свидетелства, че е бил зад волана.

В автомобила били още Георги Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов) и годеницата на Кристиан - Симона. Георги седял на седалката до Кристиан, а Симона на задната седалка. След катастрофата двамата изчезнали от местопроизшествието. По-късно Георги обяснил, че избягал, защото не искал баща му да разбере, че е в България.

През април те бяха обвинени заради отказа да свидетелстват. Материалите срещу тях са в СДВР.

Химическата експертиза пък категорично доказала, че Кристиан е шофирал под влиянието на три вида дрога - марихуана, амфетамини и кокаин. Те били употребявани между 12 и 24 часа преди катастрофата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
1
 
! Отговори
D преди 3 години
До РеалистМи да си го оставят момчето да си живее живота и всички като него, за какво ни е съдебна и изпълнителна власт и без това не функционира, само гълта парите на данъкоплатеца. Пък те ще избият още по 10-20 човека, тъкмо да се редуцира малко пап*лач, че планетата издиша.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо си е чудо , че нямаше още загинали , както пресичаха няколко човека . Колата на Цветков пое удара и имаха някоя секунда да реагират . Иначе щеше да има 5-6 трупа
44
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи слагат му на някого наркотици в чашата , става му лошо .Човек , който не употребява няма как да не се почувства зле , мнооооого зле . Каква е нормалната реакция , когато му стане зле на човек - да търси медицинска помощ . Защо не е потърсил такава . И кой като му е толкова зле , ще се метне на колата да обикаля насам-натам , при условие , че има таксита , други хора, които са можели да карат и т.н Един третокласник би оспорил подобна теза в съда и би измислил нещо по-умно
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалист - явно имаш познания по химия, но в никакъв случай не си реалист - надрусан ли си - вкъщи, а не в колата със 100 км/ч, насред града, че виж сега объркан *** - булка в затвора... първо мисли, после действай, ама то и мисленете не е за всеки... избрал си да си наркоман, ок, но не за сметка на невинни, защото можеше да не е само Милен...
42
0
 
13
 
! Отговори
мен преди 3 години
Бил е объркан милия.. как да разбере, че е натиснал газта на 5 вида 🤔
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалист 47 казваш да го пускат и да обещае да не прави повече така ?
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 - не, кокаин, марихуана и амфетамини в чаша, при това коктейл.... тоя и адвокатите му не могат и да лъжат...
39
18
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Сълебознования за Милен, но и момчето е имал лош късмет, объркал е ***, друго обяснение, независимо дали не го подкрепяш, логично, няма. Тревата и другите нарк държат(се усещат) по 4-5 часа. Да не мислите, че като му дадат 15 години ще излезе смирен...напротив...
38
0
 
8
 
! Отговори
Стависки Спиртомера преди 3 години
Мда -виновно е момчето . Не 1, а 3 години условно....
37
0
 
29
 
! Отговори
Тц тц тц преди 3 години
Насипали му една бала с трева (марихуана) в чашата с кока-кола и той, горкичкият, я изпил, без да разбере!Заслужава още 5 години за лъжесвидетелстване и подигравка със съда.
36
0
 
18
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
2020 г. Млад човек. Студент.2021 г. Млада булка в Централния софийски затвор.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg mediite da fashistki teroristi i ste goriat.
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха спазвали карантината, нямаше да ги съжаляваме.Млад човек. Студент.Сега животът му се промени тотално.Майката эе трябвало да го прати на лечение.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сигурно защитна теза е да обвинят малкия мозък
32
0
 
24
 
! Отговори
Избягал преди 3 години
Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева.За подобно нещо на запад полицията щеше да го е застреляла ...
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокаин в чаша??!?!?
30
0
 
25
 
! Отговори
D преди 3 години
Дрогата му била сипана в чаша??!!! Затова ли е избягал, когато полицай го е спрял. Защото е допуснал, че евентуално може някой да му е сипал пак дрога без той да знае и да не се излага пред полицая? И за грабежа сигурно така без той да знае го е направил.
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са възпитани всички деца на мутрите в Бг.
28
1
 
30
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
само погледнете колата и - какво да говорим повече!!! трябва да е в затвора с мярка за неотклонение и ...... до края на живота си! без помилване и с общественополезен труд 70 часа седмично! тежки трябва да бъдат оковите!!!
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са му "сипали" марихуаната и кокаина? Ако се намери съдия да се върже на това......