Закъснение на данните е причина за рекордния брой нови болни

Развитието на разпространението било под контрол
84
Закъснение на данните е причина за рекордния брой нови болни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Развитието на разпространението на коронавируса е под контрол, увери зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков пред БНТ.

Още по темата
Според него днешните високи данни за новозаразени и починали се дължат на закъснение в отчитането на резултатите от два дни.

"Следим всичко. Инфекцията се разпространява на клъстерен принцип - определени колективи, производства, лечебни заведения, домове за социални услуги. Оттам идват много бройки наведнъж. Опитваме се да наложим на места за обществено ползване определени правила, за да ограничим разпространението на коронавирус", заяви д-р Бойко Пенков.

Засега няма показания да се стига до крайни мерки, заяви още той.

"Ние трябва да се научим да живеем в тези нови условия. Разчитаме на науката да започнем да лекуваме коронавируса", допълни д-р Пенков.

Не всички болници поддържат COVID отделения, но има достатъчно места за лечение на болни. В момента има налични 8400 легла, заети са само 1221, каза още зам.-министърът на здравеопазването.

Има средства до края на годината, за да може да се покрие труда на хората, които имат пряк досег с болестта коронавирус, увери д-р Пенков.              

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
8
 
! Отговори
Димитрий преди 3 години
Самолет ще се разбие след 30 секунди.Пилотът: Не се притеснявайте контролирам самолета няма да паднем над водата.Пътници: Дали ще се разбием във водата дали в земята....
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Точно след месец икономиката ни беше в руини."Каква икономика - квартални кафенета и пицарии - това ли е икономиката на България?Ако един бизнесмен не може да издържи без приходи поне 2 месеца - никакъв бизнесмен не е това, ами мутра.
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върху моментни данни се вторачват само медии и тяхната публика. Останалите които могат все още да използват собствен ум, се досещаме защо се клатят данните. Това обаче не променя общата тенденция. Сега е по висока възможността да се заразиш, а причините са в поведението на населението. Най вече купонясващите студенти са всред основните фактори, а не метрото или училищата.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И моето дете и на двете ми приятелки децата от различни училища са с вирус у дома! Питам трябва ли тест? Неее, докато не се влоши!"-------Е то и вашето дете, и на двете ви приятелки (и моето) всяка година досега, че и по няколко пъти, се случва да са "с вирус у дома". И? Писахте ли тогава по форумите?А тест може да си правите когато и колко пожелаете. Не ви трябва да получавате разрешението от никого.
38
12
 
4
 
! Отговори
умник Ненов преди 3 години
40 Ми да " некадърници" са, а вие " кадърниците" сеете Ковит- а по " прАтести", преврати, чалготеки вече три месеца ( по руска рецепта), а сега ривете че сте сополиви, имате конюнктивит и кашляне като магарета18 Дааа всички западни ваксини са " бегали", само советската руска " ваксина", ( тествана на огромния брой от 70 цифром и словом човека) не е " бегала"! Въпреки, че дори червената СЗО я оплю като пълен гарбич, а главния инфекционист на САЩ световноизвестният вирусолог А. Фаучи каза, че е толкова недоработена, че не заслужава никакво внимание! Но ние трябва от безгранична благодарност да я
37
8
 
0
 
! Отговори
полиглът Ненов преди 3 години
18 Дааа всички западни ваксини са " бегали", само советската руска " ваксина", ( тествана на огромния брой от 70 цифром и словом човека) не е " бегала"! Въпреки, че дори червената СЗО я оплю като пълен гарбич, а главния инфекционист на САЩ световноизвестният вирусолог А. Фаучи каза, че е толкова недоработена, че не заслужава никакво внимание! Но ние трябва от безгранична благодарност да я купими и с тая отрова да " ваксинираме" наред що е оцеляло от китайската чума... защото е руска! Евала!25 Резолюцията на рускинята йончева и на ДС зета Рамадан Кънев ЗАБРАНЯВА всякакво действие в гетата, коет
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 Ми да " некадърници" са, а вие " кадърниците" сеете Ковит- а по " прАтести", преврати, чалготеки вече три месеца ( по руска рецепта), а сега ривете че сте сополиви, имате конюнктивит и кашляне като магарета
35
7
 
6
 
! Отговори
Оф преди 3 години
Абе какъв клъстърен принцип! И моето дете и на двете ми приятелки децата от различни училища са с вирус у дома! Питам трябва ли тест? Неее, докато не се влоши! Процента е много занижен! В клас поне 7 деца са болни, но нито едно не е тествано! Щото ако се тестват, ще лъсна голям проблем!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вземи си руската ваксина, като имаш избор. Хайде, намери си я и това е.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали пробвахме с крути и решителни действия бе :)Точно след месец икономиката ни беше в руини. Ако намериш кой да ни даде едни 20 милиарда ойро, че да издържим на крути и решителни действия - давай, ти си :)
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са абсолютни некадърници!!! 6 месеца не направиха нищо, само говорят за мерки а ситуацията е доста тревожна. Мой познат е с корона вирус и обикаля 3 дни болниците в Пловдив, докато го приемат. Представям си какво ще е след месец или два.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 Резолюцията на рускинята йончева и на ДС зета Рамадан Кънев ЗАБРАНЯВА всякакво действие в гетата, което ромите могат хипотетично да изтълкуват като репресия! Евала на рускоДСджендър рИзолюцията, евала на Импексова за двуличието, евала на радевRU за мАнгъровщината!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Ти си инжектирай белина, ако искаш...но останалите трябва да имаме избор.
29
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До АнонименВсеки нирмален яовек яака Бойковата оставка, само бойколуци като тебе, лижат макарите на Вождот!
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18 Дааа всички западни ваксини са " бегали", само советската руска " ваксина", ( тествана на огромния брой от 70 цифром и словом човека) не е " бегала"! Въпреки, че дори червената СЗО я оплю като пълен гарбич, а главния инфекционист на САЩ световноизвестният вирусолог А. Фаучи каза, че е толкова недоработена, че не заслужава никакво внимание! Но ние трябва от безгранична благодарност да я купими и с тая отрова да " ваксинираме" наред що е оцеляло от китайската чума... защото е руска! Евала!
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им се ще да обявяват карантина така лесно. Но, ще дойде. Иска ми се да си стоя цяла зима у дома и да ми плащат.
26
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Международният олигархичен капитал направи нова лихна, лихва селска простотия коронавирус, а процента който ще платят селяните е несъизмерим с всичко на този свят!!!Идва Китйският Древен и Мъдър Дракон и той ще ви освободи от ционистките окови!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
25
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид няма почва у нас. Нашите пандемици се о с р аха още при "първата вълна" и останаха малко ба лъци да им вярват. Но продължават да наливат вода в счупена стомна, какво да правят, така им нареждат.
24
2
 
10
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Масово обезпаразитяване само ще помогне. Демек на всеки ученик като влиза на училище да се дава по 200 грама чист алкохол,да се затварят Тея де събират фасове по улиците, на пенсионерите да се забрани да опипват всичко по магазините и да не ползват обществен транспорт.
23
6
 
7
 
! Отговори
Кога?! преди 3 години
Кога най-накрая ще предприемете мерки? Колко хора трябва да се разболеят? Българите не са способни да спазват заповеди препоръки по собствена воля. Трябват крути и решителни действия, защото и без това осакатената ни здравна система съвсем ще рухне, а с това и много хора ще са застрашени без да са болни от коид 19.