Мими Виткова с прогноза: Епидемията в някои региони ще достигне критични нива

Според бившият здравен министър в обществото има измамно успокоение
15 окт 2020 22:10, Красимир Ангелов
124
Мими Виткова с прогноза: Епидемията в някои региони ще достигне критични нива
Снимка: БГНЕС

Епидемичните взривове от коронавирус в определени региони ще достигат критично ниво, прогнозира бившият здравен министър Мими Виткова в интервю пред БНР.

По думите й е трудно човек да каже, че настоящите мерки са логични.

Още по темата
"Вярно е, че целият свят в първия период на вируса преекспонира мерките, защото нямаше опит, но вече има достатъчно натрупан опит и ми се струва, че сегашната успокоителна управленска позиция не е най-адекватна, защото ние виждаме, че Германия при 50 заболели на 100 хиляди население и над тази цифра, готви мерки за локално ограничаване на придвижването, т.е. само в тези региони, където се наблюдава тази висока заболеваемост", посочи Виткова.

Според нея нещата не са толкова успокоителни, колкото се опитват да ни внушат властите.

"Ние виждаме, че редица страни са готови всеки миг да извадят определени класове от възрастовата група от 5-6 клас нагоре, да преминат на дистанционно обучение изцяло", допълни Виткова.

Според нея в обществото има една успокоение, което може да ни доведе до ситуация, в която кадрово системата да започне да издиша и то не толкова като брой на болнични легла.

"Епидемичните взривове в определени региони ще достигат критично ниво, където тяхното овладяване ще бъде трудно или дори невъзможно", изрази мнение бившият здравен министър.

По думите на д-р Виткова трябва да се потърси отговор на основен въпрос - здравната система елемент ли е от националната сигурност на страната, или е един обикновен търговски субект, където всеки се оправя сам.

"Докато не отговорим на този въпрос, ние няма да можем да пренасочим кадри и няма да можем да покрием онези огромни дефицити, които, ако темпът на нарастване на заболеваемостта продължи със същия ръст, ще се озовем много скоро в критични моменти, където нещата ще станат много трудни за овладяване", подчерта д-р Мими Виткова.

Тя подчерта, че трябва да носим маски, а оспорването на този модел поведение не е в полза на обществото в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С толкова много пропаганда на вируса няма да промените вече общественото мнение.Четете приказката за лъжливото овчарче!
80
8
 
14
 
! Отговори
Всички Безгръбначни преди 3 години
отричаме Covid-19 и ваксините.
79
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ами айде тези, дето са високо в хранителната верига да обяснят защо дисциплинираните европейци, дето спазват всичките им там "мерки" и рестрикции, са по-зле от нас. Нали само елементарните неща се изискват: миене на ръце и носене на маска. Те го правят. И?"Не им се обяснявай на такива пъпeши. Срещу Ковид 19 скриване няма. Той затова е създаден, специална формула - лабораторен шедьовър, за да порази 100% от населението. Миене, немиене, който е слаб ще даде фира.
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89 къде спазват мерките в ЕВропа ?Че един на 10 носи маска, не е нищо Ама им наблъскаха пак яки ограничения Вървим по техните стъпки
77
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Колко ниско в хранителната верига трябва да е един индивид, за да не разбира какво му казват специалистите. Елементарни неща: миене на ръце и носене на маска. Нищо друго не се изисква, ама и това явно е прекалено за ***."...............Ами айде тези, дето са високо в хранителната верига да обяснят защо дисциплинираните европейци, дето спазват всичките им там "мерки" и рестрикции, са по-зле от нас. Нали само елементарните неща се изискват: миене на ръце и носене на маска. Те го правят. И?
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам защо се инатят управляващите , до 2 - 3 седмици максимум училищата , университетите пак ще са онлайн . След дни като застудее повечко и грипните вируси ще си покажат зъбките , съвсем няма да може да се контролира ситуацията Как пък не се намериха един -двама от НОЩ да не се водят по акъла на Борисов . Вярно , той не търпи подобни хора около себе си
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам новият здравен експерт на републиката - Алибегов пак ще вземе отношение по въпроса и ще ни разкри част от мъдростта си и по -точно - " как барове , дискотеки - където са наблъскани по стотици души , не допринасят разрастване на заразата "
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази още ли не е умряла?!А иначе няма нужда да си доФтор за да предвидиш че след няколко седмици ще е кланев Бг.3-5 хиляди на ден очаквам а Тулупа от Банкя ще решава кой да живее и кой да мре.
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6324 теста - 914 положителни , 14,45 % от общия брой - най-високият процент досега .189 оздравели , 15 починали 9 885 активни случая , от тях - 1 426 в болница - малко над 14 % от общия брой , 74 в интензивно отделение Вече който както иска да си ги тълкува данните Едно е ясно - всичко е оставено на самотек
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, вирусът не лови протестъри и комунисти.
71
15
 
2
 
! Отговори
Ковид положителен преди 3 години
Аз имам положителен PCR тест нямам никакви симптоми направих си го заради изискване при пътуване в чужбина. Мисля да заразя колкото се може повече тъпaнapчeта в тая държава хахахах
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единият от мотивите на " Онуй нещо" да не си дава оставката беше -" Идва коронакриза есенно-зимния период" , няма кой да се справя с нея , трябва да стоим "А както добре виждаме , под справяне ББ е имал предвид - да не се прави нищо
69
4
 
8
 
! Отговори
ясно преди 3 години
Дa ce нaдявaмe,чe eднa дoживoтнa приcъдa щe ги излeкувa от COVID 19 и мисирките и професорите и политиците!Д-р Рaйнeр Фюeлмич e члeн нa гeрмaнcкaтa икaлифoрнийcкaтa aдвoкaтcкa кoлeгия c 26-гoдишeнoпит. Oт 10 юли 2020 г. тoй e eдин oт 4-тe члeнoвeнa рaзcлeдвaщaтa кoмиcия зa k0r0nаvirus.Cъбрaнитe oт кoмиcиятa дoкaзaтeлcтвa дaвaт прaвoдa ce твърди, чe пaндeмиятa нa кoрoнaвируcвcъщнocт e прecтъплeниe cрeщу чoвeчecтвoтoи чe тя имa кoнкрeтни oргaнизaтoри, кoитo зacлужaвaтнaкaзaтeлнo нaкaзaниe в cъoтвeтcтвиe c пaрaгрaф 7oт Мeждунaрoдния нaкaзaтeлeн кoдeкc.https://youtube
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За никой не е тайна че децата разнесоха заразата.Началото на учебната година е като атомна бомба.Що за прости управници да отворят училищата?!Париж и Лондон са вече с вечерен час ама училищата продължават.Скоро и в Бг ще има вечерен час и локдауни но е твърде късно.Нещата са извън контрол.П.П. Лично на мен ме ми пука защото изкарах вируса два пъти при това без да образуван антитела което значи че и ваксина не ми е необходима.
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз днес си правих тест ей така за майтапа - положителен :D От утре почвам да кихам като видя паникьори с маска и да се здрависвам с тях ахахах
66
4
 
7
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
СОЦИАЛИЗМА ИДВА С КОВИД-19!ПРИ НЕГО ВСИЧКИ ЩЕ СТЕ РАВНИ.... ХАХАХААА....
65
3
 
4
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
ПЛАЗМА ПРОДАВАТ У КРЪЧМАТА, БЕ....С МАСТИКА И МЕНТА.. ХАХАХААА.. БЕГАЙ ТАМ ДА СЕ ЛЕКУВАШ...!
64
6
 
13
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Колко ниско в хранителната верига трябва да е един индивид, за да не разбира какво му казват специалистите. Елементарни неща: миене на ръце и носене на маска. Нищо друго не се изисква, ама и това явно е прекалено за ***.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aко всеки ден започне да има по 1000+ случая , за седмца ще са над 10 000. Това ще добави поне 1500 -2000 по болниците , и трябва да се взимат мерки някакви . Накрая всички отделения ще приемат пациенти само с Ковид
62
2
 
8
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
СЕЛО, СЕЛООООО..... ОТ КОВИД ВЕЧЕ СИ УМРЕЛО... ХАХАХААА!!!НЕМА ВЕЧЕ И КОЙ ДА ТЕ КУПИ... ТАКА ОПУСТЕЛО..... ХАХАХААА