Всички партии в НС губят заради протеста, Слави и ДБ - печеливши

В съзнанието на хората ГЕРБ и БСП са едно общо статукво
Обновена: 20 окт 2020 11:12 | 20 окт 2020 10:53, Ния Христова
77
 
Едва пет месеца преди редовните парламентарни избори, ГЕРБ и БСП събират по средно 24% одобрение. Това показва ново проучване на изследователски център "Тренд".
 
Според политолога от центъра Димитър Ганев, ерозията в подкрепата към водещите партии е спряла. Той обясни още, че през септември протестът е намалил мащаба и интензивността си, а това е дало отражение.
 
Политологът изтъкна, че всички парламентарно представени партии губят от протеста. Единствените, които печелят за момента, са "Има такъв народ" и "Демократична България". В съзнанието на българите ГЕРБ и БСП пък са едно общо статукво.
Още по темата
 
"Тези хора, които протестират - либералната градска общност, имат постматериален дневен ред. Борисов си дава сметка, че той е загубил отдавна тези хора и те няма да се върнат към ГЕРБ. Той се концентрира върху други хора, които са по-голямата част от българските граждани. За огромна част социалните проблеми са много по-важни", разясни Ганев пред Bulgaria ON AIR.
 
"Съдът е паднал с абсолютно сходен дял като подкрепа както прокуратура. В общественото мнение двете институции се възприемат като част от съдебната система - има ли щета за прокуратурата, тя се отразява и на съда", отбеляза още той.
 
Политологът от "Тренд" обясни, че в момента петте сигурни партии за парламента са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", ДПС и "Демократична България". А "Изправи се.бг" на Мая Манолова, както и "Обединени патриоти" събират около 4% и са на границата.
 
Според Ганев би било заблуждение, че ако в момента се въведат противоепидемични мерки като тези през март и април, това ще доведе до ръст в подкрепата към правителството. 50% от българите са на мнение, че не трябва да се възстановяват мерките, стана ясно още от думите му. 
 
"Уплахът е по-малък. Нещата през март нямат нищо общо със сега. Такъв ход е много рисков и може да има обратен ефект. Българските власти няма да си позволят сами да въведат подобно положение. Това няма да стане на наша собствена глава", смята Димитър Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Защо не си ходят вече а се ослушват?! ОСТАВКА МУТРИ от ВЛАСТТА ВЕДНАГА!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безмълвния Слави и шепата площадни корабокрушенци печелят най много! Я виж ти! Мълчанието е злато,показа ни го Слави,а не винаги от *** излиза човек! От площад Независимост,например!
22
4
 
14
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Представяте ли си как Чакгаря вече в Парламента и как чете декларация на неговата "партия" - излиза на трибунката, навива ръкави, показва татуирани части от селското си тяло, изплезва 58 см . лигав език и започва да хвърля отровни слюнки навсякъде !!!! Бррррр! Втриса ме от гнус !!!
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов върви по стъпките наНиколай Бареков ще го мерят с л
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако вкарат мерките, поне гадната партийка герб е чао завинаги
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ви предлагам по-добра алтернатива. Терминал 2 и да се спасявате овреме и да се устроите докато сте млади в нормални държави. Както се вижда и Дългия плешив *** и стотинка не дават за него. А скоро никой за никоя мутра нищо няма да дадат. Да ходят да бият чела на по тъмните си съграждани.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера, как двете основни партии- виновници за безобразията последните десетилетия имат превес. Като гледам как сме на дъното във всички важни статистики, тълпа павиани би се справила по-добре от тия. Българите обаче - не, та не - гласуваме си за статуквото, после си се оплакваме колко ни е зле. Терминален стокхолмски синдром в напреднала фаза.
17
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да цъкате минуси,победител на изборите ще е Нинова с около 25%.Друг е въпросът дали ще може да се коалира с някого и да управлява.За второто място ще се борят Слави и ГЕРБ.ДПС са четвърти,ДБ-пети.Манолова ще е шеста и макар на косъм,но с малко странична помощ ще прескочи бариерата.Т.нар.патреоти са аут,в какъвто и миш-маш да се явят.Магарешки и Цветанов въобще не ги коментирам.
16
9
 
6
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Възраждане влиза, това е единствената реална опозиция на статуквото.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са статуквото!!!Щом са в един общ парламент рабптят една рсбпта с един работодател!
14
8
 
9
 
! Отговори
Василев Василев преди 3 години
Това правителство се занимава с убийства на Българи с чисти досиета!Правителството подържа кървава секта в Перник за терор и убийства!
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират а реалността е че, следващото правителство сигурно ще е БСП, ДПС и чалгаря Слави, който дали има или няма семейство ми е все тая, но преди 20 години гравитираше много около мутрите. Самият той се държеше като мутра и т.н Ей това е алтернативата, която обезмисля протестите.
12
10
 
15
 
! Отговори
Тома Биков преди 3 години
Като чета коментарите ми се струва, че цялата герберска пропагандна машина се е активирала да плюе по партиите на С.Т. и Х. И. А бе, хора четете си проучванията на т.н. агенция Барометър, живейте си във вашия свят и не коментирайте другите агенции. Не знам в чий болен мозък се е пръкнала идеята, че колкото повече се плюе по Слави и Христо, толкова повече хората ще подкрепят ГЕРБ.
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох другарите горките в Слави им е надеждата да дръпне някой глас от ГЕРБ. Горе главата другари, БСП победа!
10
13
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Айде сега,Слави ти е виновен,че пръв се изправи срещу шайката и изкара на показ далаверите,кражбите и простотиите им.Я си отвори очите за истината и тогава ще разбереш,че Слави ти е последната грижа.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве плешунгерица не разбра ли че и 78 стинки не дават за него?
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ значи ще спечелят изборите, колкото Реформатоски Блок ги спечелиха през 2013та.Раданчо поне се уреди в Брюксел, явно и на Христо Иванов му се иска. Друго май няма какво да направи.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията е обсебила цялата държава-те си говорят на "здравей бос" и "братиньо",уговарят си,уреждат си взаимно постове,сделки,поръчки,за милиони и милиарди,пазят се взаимно и удрят противника/"Този ще го размажа,че не се съобразява с мен"-Б.Борисов/.Затова трудно ще бъдат разбити,но важното е,че хората вече не се страхуват и гласно изразяват своите позиции.
6
11
 
3
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
Ще, ще. Само гледай. Аз съм новия премиер. Са, са, са
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
славуцата едно дете няма, резултат от смущенията в репродуктивната му функция, което пък е отражение на прекомерната употреба на наркотични субстанции във времето! Несериозно е този болен и плешив чалгаджия да управлява България.

Спонсорирани публикации