Затварят училища при 20% ученици със симптоми

Засега маски в час не се предвиждат, увери Красимир Вълчев
21 окт 2020 08:55, Красимир Ангелов
63
Затварят училища при 20% ученици със симптоми
Снимка: БГНЕС

При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище, посочи образователният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Още по темата
Той призна, че с идването на сезонните вируса и грипа, съчетани с коронавируса, ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило.

Ако се взимат решения за затваряне на училището, най-малките деца да са последни, това ще е алгоритъмът, обясни образователният министър.

Той уточни, че засега маски в час не се предвиждат, а само в двора на училището при смесване на паралелките, каза още Вълчев.

Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този грам мозък няма, децата са нашето бъдеще а той иска да ги умори. Затваряите бъро че страшно стана
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре навънка всички с маски, а в час без маски де е логиката???
11
1
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Мерки на Бойко:идва Коронката, почват да се увеличават случаите-Ддържава не се затваря,както в Европа,продължава да приема болни *** гастербайтери, избягали от кланниците в Германия.После:Вие сте несериозни, не спазвате лоши сте,слагайте маски няма паркове.Действие второ:Изучили вируса, наясно са ,пускат учебна година присъствено, не затварят кръчми и барове и пак,слагайте маски вие сте несериозни не ставате за нищо.Мен ме боли повече от лакеите и робите,дето им пригласят ,всъщност.
10
1
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
АИДИ БЕ ЩЕ ЗАТВАРЯТ. ТОВА НАПИСАХ ПРЕДИ 20 ДНИ. СТРАХ НЕ КОМПЕТЕНТНОСТ ПРОБА-ГРЕШКА... ТОЗИ"ГЕРОЙ" ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, НО КОВИД19 ЩЕ ГО ИЗМЕТЕ. ДАНО ЗАРИ ТЯХНАТА НЕ КОМПЕТЕНТНОСТ НЕ ПОМНЕТЕ И НАС....
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата рядко проявяват симптоми от ковид вируса. По вероятното е учител да прояви симптомите. Нека да каже ясно и точно как ще се действа при заразен учител? Тоя министър просто не е в час. Все измисля някакви неадекватни решения.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само седмица след началото на учебната година Чехия премина психологическата граница от 1000 нови случая за ден. Това стана на 8 септември. Последваха десетина дни, в които броят на заразените дневно се движеше малко под и над хиляда. На 17 септември числата отново подскочиха 3125 нови случаи на COVID-19 само за ден. На 21 септември министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка. Той каза, че иска да освободи място за някой, който може да направи повече.Последвай примера му!
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Петкова с маска под носа, а здравния министър се прави, че не забелязва.СМЕШНИЦИ И НЕАДЕКВАТНИЦИ.
6
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да си обучавам детето дистанционно, държавата е длъжна да осигори обучението му /за качеството не говоря, друга тема е/. Да го духат всички корумпирани мамини сладки политиченца и ***, които захлебика покрай тая измислина тъпотия. Нахранване няват тия наглите, да ги изметев народе. Подиграват ви се и ви се смеят от високо, за тях вие и едно пени не струвате, вие сте просто едни пешки. Дъното го изкопахме, сега на къде
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те и сега са болни учениците.Дали е само грип??Има по 5-7 човека от клас.Но....ковид няма.За Плевен става въпрос.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сложихте маски на децата в клас, а ви свалиха точно децата и родителите от власт! Ще елезете в историята като първото в свта правителство свалено от деца и техните родители!
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя психопат иска да очисти учителите.
2
6
 
30
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Всички,които могат да минават на дистанционно обучение и работа!Стига сте се туткали,става страшно!
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неадекватни решения. В клас без маски, където са един до друг, а на открито с маски. По -глупаво решение от това не можеха ли да измислят.

Спонсорирани публикации