PISA: Българчетата - едни от най-нетолерантните

75% от децата ни имат предразсъдъци и не харесват чужденци
4 ное 2020 14:03, Анисия Иванова
116

Българските ученици са едни от най-нетолерантните към чужди култури, показва проучване на Програмата за международно изследване учениците - PISA.

Оказва се, че българчета знаят чужди езици, но са сред най-нетолерантните в света към мигрантите.

"Тези чужди езици се преподават по такъв начин, че го учиш и заминаваш в чужбина да работиш нещо. Не го учиш, за да разбереш другата култура. Не го учиш, за да разбереш света по някакъв начин на другия, да осъзнаеш колко е ценен", обясни психологът Алексей Пампоров пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът идва както от образованието, така и от самото общество, смятат специалистите. Произвеждаме един малък елит от много умни деца и всичко друго отива по дяволите, отбеляза Пампоров.

Резултатите от PISA по думите му, хващат това, че 75% от децата имат предразсъдъци, не харесват чужденци. Изследването показва, че ние живеем капсулирано в един малък национален балон.

Учениците трябва да бъдат научени да мислят критически и да как да работят в екип, добавят експертите. Непоносимостта към различните, за съжаление, е част от нашето ежедневие. Преди месец в Пловдив ученици нападнаха връстници заради хомофобски предубеждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ е съхранил едни особени качества които днес ги няма никой друг народ в Европа. Един ден Българите ще станат духовни водачи на Европа и ще изиграят ключова роля за спасението на бялата раса в световен мащаб. Ако не друго ние поне семе доказали че можем да оцеляваме и да съхраняваме обичаите си. Затова един ден никой няма гледа към Рим и Папата. Всички ще гледат към България ще искат да са като нас. Това време не е далеч.
12
5
 
27
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
на който не му харесва нетолерантна България - границите са отворени!! в собствената си страна ще бъдем каквито си искаме и ще правим каквото решим и не сме длъжни с нищо на разни ЕС, Европа и други такива х'омо - глупости
11
6
 
21
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бравос! Тряаа са казва сичко право куме в очи.Ко някой е обратен от да ни му каа че е гнусен п.е.д.р.а.с.т. до а стои по далеч от мен.Друг че е черна ***.Ама щял са обиди.От да са обижда от очевадното.Па и да са обиди,дремими.Си го преместя в другия крачол.
10
20
 
17
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Те софиянчета не харесват провинциалистчета. Тези от единия квартал мразят другите от съседния. Глупавите ненавиждат успелите.Най-вече българчетата мразят себе си.Като цяло сте пълни с комплекси, но пък се гордеете с това :)
9
5
 
32
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Така ги възпитаваме,за което браво на родителите.България е най-бедна,но с най-малко *** в ЕС и след време всички ще искат да живеят тук
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре нетолерантни българчета вместо избити българчета от джихатисти
7
3
 
32
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Това е добра новина. Значи все пак младите имат някакъв инстинкт за самосъхранение.
6
4
 
3
 
! Отговори
Ама чакайте преди 3 години
То и за това ли има оценка! Ние за грамотност още не сме си реорганизирали програмите те почнаха и толерантност. Децата ще се побъркат от учене. И сега изкарват по 12 часа над учебниците, а като ще имат тест дори за сън не им остава време.
5
3
 
34
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Демек евро *** от Брююксел са стигнали до мнението, че образованите бели не са лесно манипулириуеми и за това не харесват джендърската, про расистка и пенделска политика. Умното дете християнин не иска брадатите терористи да определят начина му на живот. Ех колко жалко! Въпреки 30 години изкривена Демокрация и насаждане на либерастия и ислямизация децата на България все още не се предават на хомо, педи и ЛГБТ ***!
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В казармата като ги научат как да се стреля с автомат и очаквайте случките в Ница, Виена из България
3
1
 
43
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Сигурен съм, че нито ние, нито децата ни имат нещо против чужденците като цяло. Сега, иде ли реч за разни мигранти, които медиите често наричат бежанци, които не искат нито да работят, нито да спазват законите, нормално е да не ги харесваме.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който не му изнася свят широк има и ромски държави има и ислямистки държави.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!!!! Има надежда!!!!