Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките

Очаква ни тежка зима, прогнозира математикът в НОЩ
7 ное 2020 15:00, Ния Христова
304
Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките
Снимка: Pixabay

Ако хората продължават да не спазват стриктно мерките, въведени срещу COVID-19, у нас заразените в края на ноември ще достигнат 79 хиляди. Това прогнозира математика към Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той изтъкна, че в Китай вече са преборили вируса с безапелационна карантина, но такава в Европа няма как да бъде приложена.
Още по темата
 
"Очаква ни тежка зима. В момента ситуацията е доста неприятна. Това беше предсказано и ясно, че ще дойде", каза той пред Нова ТВ.
 
"4000 случая на ден означават, че РЗИ вече имат грамадни трудности да наблюдават контактните лица и затова трябва да им се помага", допълни проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
4
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Аз явно съм Нострадамус и мога да предрека че във вторник сме над 80 000 заразени.А тези математици от който който зависят математическите модели, явно имат друга база данни различна от официалната, която към днешна дата 72 184 заразени. Та простата логика е че за оставащите 23 дена не трябва да надхвърляме 250 новозаразени дневно да се поберем във тази цифра от 79 000. Дори в понеделник да затворят тотално всичко пак ще е подминем..С уважение Нострадамус
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 160Ти голям спец се извади,не знаех, че правиш такива прогнози. Да вземем да излезем на протест и да го махнем този"математик".Вече теб ще слушаме, казвай след 1 януари каква ти е прогнозата
149
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
добре де,но какви ги плещи тоя ИЗМИСЛЕН "математик"?Та нали самото Тиквено правителство въведе САМО една мярка-Така наречения "Коридор за старците"?..И какво иска да каже ?..-Че ако не спазваме "коридора" и "край с нас,свърши България"?ама кой и защо го довлече тоя брадясало-мустакат "специалист",който изглежда и говори като перманентно надрусан?!
148
1
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Днес са 72 184 и с тези темпове, по над 3000 на ден като нищо ще минем 100 000.
147
1
 
6
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Много ли са 79000 от 6000000 или малко?!
146
1
 
6
 
! Отговори
Брюксел Прес преди 3 години
а тука в Централанта на ЕС, всички на държавни заплани от по над 10 000 евро на месец, сме добре - живи и здрави, нито един умрял от каквото и да е от началото на Смъртоностната Пандемия, още по малко от Вируса. Мислим, за поредното увеличение на заплатите и за луксозните курорти по време на Коледа и Нова година.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би да има предвид 79 хил. на ден?
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли прогнозираше 30000 в края на октомври, когато аз прогнозирах 60000? Сега той прогнозира 79000, но това може да се случи само ако епидемията изведнъж утихне. По-вероятно е да станат 179000, отколкото 79000.
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската почти не предпазва този, който я носи. Тя е да предпази околните в случай, че на тебе ти има нещо. Т.е. твойта маска е за другите хора, не за теб. Освен ако имаш някакъв много висок про медицински стандарт. За да има някакъв ефект, макар че пак няма гаранция, всички без изключение трябва да са с маски, особено на закрито.
142
2
 
8
 
! Отговори
SRETAN IOSICH преди 3 години
келемето борисов се разтопява че го били оценявали, и се вживява в ролята на значим политик от световна класа ходейки да се вре из между големците от него, и да си предлага услугите, само и само да му оставят възможностите за да си краде на воля, и да се прави на вечният народен избраник, а си признава че този престъпник без властта не можел да живее, и за това е трябвало непременно да е на власт, понеже има един в един холандски затвор сръбски мафиот май Сретан Йосич се казваше, който му се е заканил свирепо
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименСигурно е виновен, че си се родил? Ако е така ще те подкрепя
140
3
 
2
 
! Отговори
GOVID 11 преди 3 години
феодала борисов идеално се вписва в слугинската си дейност, потупат го подигравателно по рамото, защото потупването по рамото има подигравателен подтекст, келемето борисов се разтопява че го били оценявали, и се вживява в ролята на значим политик от световна класа ходейки да се вре из между големците от него, и да си предлага услугите, само и само да му оставят възможностите за да си краде на воля, и да се прави на вечният народен избраник, а си признава че този престъпник без властта не можел да живее, и за това е трябвало непременно да е на власт, понеже има един в един холандски затвор сръб
139
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 152Имали нещо в живота ти, в което Бойко да не ти е виновен?
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Напротив. "Тоя" предсказа, че вълната ще има пик към края на април, след което ще пада до края на май и началото на юни. И предсказанията му бякха точни, но имаше всеобща карантина включително училища и ДГ. От него нищо не зависи. Той само дава прогнози и алгоритми, а властимащите си правят каквото искат. Само не понася като чуя "Хората нямат дисциплина" Ами като нямат, трябва да им се наложи на сила. Затова е държавата. На хората толкова им стига акъла.
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те до 2 дни ще бъдат толкова,той говори за края на Ноември???
136
3
 
8
 
! Отговори
GOVID 11 преди 3 години
Нали това иска диктатора-феодал б. борисов? Режимът му да оцелее след последните разкрития от Дубай за него. Нима не го знаят от европа че е страхотно корумпиран, и че парите отпускани от тях уж по програми заминават в личните сметки на диктатора и режима му, знаят го разбира се. Но си ги затварят очите, понеже и те са не по различен диктаторски колективен режим, без ясно изразен диктатор, и на тях слуги им трябват, а феодала борисов идеално се вписва в слугинската си дейност,
135
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 3 години
РЗИ трябва да наблюдават страхливите лекари а не да броят контактните !
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение дали ще спазваме мерките понеже до кроя на месеце е сигурно че са над 79К
133
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 3 години
И защо е това РЗИ да наблюдава заразените ??? Как ги наблюдава ! То и медиите ги наблюдават !
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв край на ноември... до края на другата седмица ще минем 80то хиляди...