Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!

Президентът заяви, че пред нас отново стоят задачите от 1989 г.
416
Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани.

Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели.

Три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Пропастта между бедни и богати расте. Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989 г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода, смята Радев.

Той отбелязва, че през всичките тези години трудът и талантът на българите бавно и трудно променяха страната.

Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите. Лозунгът "Мутри, вън" вещае края на узурпаторите на прехода, посочва президентът.

Радев уверява - "винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахаДеска му праверява обонянието като му пръцне на нослето и ако познае какво е яла, значи не е заразен........Деска е по айцата:))))))))))))))
304
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък кой беше?!
303
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интервю по Нова Телевизия, председателят на неговия стратегически съвет ясно каза "Нямаме доказателство за корупцция. Имаме усищане за корупция. Не може да управляваш 10 години и да не крадеш!"Усещане за корупция като филма Усещане за жена, който по нашите екрани вървеше под заглавието "Ухание в мрака"
302
2
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Румянчо сТалински, след естонската случка се тества по 3 пъти на ден. Деска му праверява обонянието като му пръцне на нослето и ако познае какво е яла, значи не е заразен.
301
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата скоро не е бибипкала клаксона на джипката
300
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е прав, но е малко пресилено да вади нож на умряло куче
299
3
 
25
 
! Отговори
Али Баба Дубайски преди 3 години
Вервайте на Фигурантинът.Той е мой човек.Ще ви давам пак да търкате талончета.Само искам некакви оставки.
298
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е жалък!
297
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците са в агония, остава само да бъдат изхвърлени на сметището
296
1
 
21
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на МутроФътмакъ
295
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
"Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани"Напротив, най-образованите, можещите и работливите масово доминират най-високите слоеве на обществото.
294
4
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
На всяка снимка Фигурантът изглежда като пръднал. Вероятно така пърди и по време на полет - самолета му подскача при всеки напън.
293
3
 
24
 
! Отговори
Гинеколог преди 3 години
Все по-ясно става , че Фигуранта е заченат на парти след пленум на БКП и КГБ ! Няма начин да не се е издънил някой партиен член и не е сложил презерватив !
292
2
 
28
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Фигуранте , ами *** на ушолог бе , глухар! От площада иде шум само на луксозни автомобили , няма друг шум! Шум имаш в кухата си тиква , защото вятърът минава през ушите ти в празното място ! То бива *** , ама ти си много по-зле, бе , Фигуранте !
291
1
 
26
 
! Отговори
цонко преди 3 години
ал бънди пак си ломи като мелница .....кой му ги пише тези стихове всички който са навън са направили избор и са си добре без чалга ....не всеки може да е старшина на държавна сметка и да наеме жена си .....какво
290
2
 
26
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Румен Радев е президент само на книга, не на народ. Партиен активист, който веднага трябва да подаде оставка защото трови обществото със риториката си, насочена към разделение. Нека си подаде оставка от вече и без това опетнената институция на Президент, да си направи партиен проект и да се бори на редовните избори, които предстоят догодина.
289
2
 
29
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
тоя чува шума от площада доста избирателно ....
288
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да му каже на това колко е зле
287
3
 
31
 
! Отговори
Кафене-механа преди 3 години
Този е президент с лозунгите и брътвежите на БКП-БСП.То само с лафове ако става, да сме задминали и Япония.
286
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ме подсети ли как Божков нарече слугата си?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe