МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.

Охраната няма право да изисква лични карти на входа на магазина
13 ное 2020 09:00, Александър Попов
160
МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.
Снимка: БГНЕС

Заповедта за "зелените коридори" за пазаруване в магазини и аптеки от пенсионери само между 8:00 и 10:00 часа предизвика хаос.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обаче беше категоричен, че няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10:30 часа.

"Глоби ще се налагат, едва след като се отправени няколко предупреждения към определено лице", заяви той пред Нова тв.

Още по темата
По думите му основен инструмент на МВР ще бъде отправянето на предупреждение.

"Първо се отправя устно такова. Ако това противоправно деяние не спира, можем да издадем писмен протокол. Едва след това, ако човек е настоятелен да нарушава правилата, може да се пристъпи към санкция, която е предвидена в разпоредбите", обясни той.

Относно заповедта на здравния министър за "зелен коридор" за пенсионерите, Терзийски обясни, че охраната в магазина няма право да ни иска лични карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не искат да напускат търговските обекти след 10 часа.

"Заповедите на министъра на здравеопазването са, за да се наложи един ред, а ние сами трябва да предприемем мерки. Щом РЗИ създаде предписание за карантина, ние трябва да сме достатъчно отговорни да ги спазваме. Постоянно правим проверки за работното време, за спазването на карантина", увери вътрешният министър.

Той обясни, че от началото на месеца са издадени над 10 хиляди разпоредби за неспазване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще си купят хляб като не ги пускат в магазина?"Умен" колкото полицай, за друго не става.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да купя топъл хляб заради този "коридор".
12
1
 
10
 
! Отговори
Адекватно преди 3 години
До Неадекватно: Ти пишеш свободни съчинения точно по гербаджийската опорна точка. Кога президента Радев или Корнелия Нинова са казали, че вирус няма.А и каква връзка има това с гербаджийското мероприятие "зелен коридор"? Щом са решили да правят г'лупости, не е нужно някой от опозицията да им помага.
11
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Какъв ви е проблема с пенсионерите, нали те са най-уязвими - ако има нещо, те ще пострадат.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите да освободят работните места, които са заели. И още нещо - тези, които не спазват мерките са именно пенсионерите. Ходят без маски, бутат се в хората, размотават се в пиковите часове с автобусите из града. Крайно време е всеки да си поеме социалната отговорност и да си я носи, колкото и да не му е удобна. Инъче, гората е голяма ще приюти всички.
9
0
 
11
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
До там ли стигнайти гражданята ба ? Да стаа чиляк в 8 часа ляп а си купи от е пенционер ? Еииий могу управници има за бой дъ знайти! Убаво че дживея на селу та такваз простотия кът градската няаа
8
20
 
7
 
! Отговори
Неадекватно преди 3 години
Изказване. Че то сега всички пенсии с чугунени глави ще се юрнат точно извън коридорите в знак на протест. Че те и маски не носят! Нали Корнелка и Радев им казаха че вирОс нЕма. После ще *** пред болниците ама пращайте ги на техния Мънгаров. Да им покаже че са съчки
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава за какъв Х направихте ограниченията?
6
7
 
27
 
! Отговори
Само да вземат хляба преди 3 години
Който пенсионер си купи хляб след 10.30 - без глоба, но да му се конфискува хляба. Така ще се научат на ред.И като го покажат по телевизията как полицаят му измъква хляба от торбата, ще бъде радост за електората на Бойко. А той ще коментира от джипа.
5
4
 
6
 
! Отговори
селянин преди 3 години
до 1кво лошо има в плюскането я за тва живеемти ако немаш паре и гладуваш твой си проблем
4
1
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ебааааси и толерантните пиччаги са тия от мЕвЕрЕ. Направо видях системата с човешко лице... Много голям жест наЧи - голямо евала смешници.
3
3
 
25
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
Отменете т.15 от тази заповед !!!Това е позор и въвеждане на сегрегация !!!ГЕРБ ще се самосвалят! министър Ангелов много бързо стана арогантен.
2
0
 
16
 
! Отговори
Гено от Грамада преди 3 години
Абе никакви сантименти бе, да се отвори Белене за безсъвестни пенсионери, щъкащи по комерсиални подбуди, пролетта бяхте разположили бтр-и по жпгарите, сега много омекнахте...
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз недоумявам как може да се налагат подобни мерки?! *** е стадо. Било то млад или стар. На него контрол не може да се наложи, той е над всяко правило, над всеки закон. Мерките не са за него. Остави ги да си трошат главите по тия супермаркети, той *** затова живее- да плюска. Всеки ден с торбите от супермаркета. Това да напазарува всичко за седмицата на един път- забрави. Махайте ги тия мерки и толкоз. Само се струпват овце пред магазините и се надлъгват за вируса.