Борисов: Първо ваксини за медиците, за най-уязвимите

Координационен съвет поема цялата логистика около имунизацията
290
Борисов: Първо ваксини за медиците, за най-уязвимите
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че всеки, който иска от системата на здравеопазването, трябва да има възможност за имунизация.

"Съсредоточете се първо в медицинския състав, в най-уязвимите групи", добави Борисов.

Още по темата
Да бъде създаден Координациoнен съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 предложи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на редовното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Координационният съвет ще отговаря за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще определи приоритетните групи за имунизация. Новото звено не отменя и не измества Националния оперативен щаб по отношение на възложените му отговорности, а ще има ключова роля при изпълнението на ваксинирането.

"В петък трябва да е готов и съставът на Координационния съвет. Той трябва да направи цялата логистика, 24 часа трябва с това да се занимава, за да може като дойде ваксината, да сме готови още първия ден", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът добави, че днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се прилага с други медикаменти при лечението на COVID-19. "Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има достатъчно", подчерта министър-председателят. Той разпореди ежедневно да се следи наличността на лекарствените продукти за терапията на пациентите с новия вирус.

На днешното заседание на Министерският съвет беше приет Национален план на Република България за готовност при пандемия. Това е програмен основополагащ документ за справянето на държавата с определена пандемия. На тази основа за в бъдеще ще могат да се изготвят конкретни пандемични планове за справяне с конкретни заболявания, ако обществото се изправи пред друга пандемия.

Основната цел на Националния план е да ограничи заболяемостта, да намали смъртността от пандемичната инфекция  и едновременно с това да осигури оптимални възможности за лечение на заболелите. Разписана е организацията на действията, които са необходими за поддържанетo на функционирането на основни за обществения живот сектори и служби, осигуряването на информация за обществото относно хода на пандемията и предприетите мерки.

Документът ясно дефинира координацията между секторите и различните административни нива, като е посочено кой ще е отговорен за всяка дейност от етапите на пандемията и това се променя в зависимост от нейната тежест и въздействие. Предвидено е съществуващите структури и механизми за спешен отговор в държавния и в частния сектор да се използват и за реакция при пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
8
 
! Отговори
177 преди 3 години
"Ако са успешни""градски"никой не те спира,бягай до Британията,боцкай се и после ще си джиткаш на воля!Ами ако не са???
170
8
 
19
 
! Отговори
Чудна работа деиш преди 3 години
в Китай ни се ваксинират, ни маски носят и ...о-о чудо - няма заразени от юдо-масонската измислена пандемиявиди се тая пандемия съществува само в т.н. медийно пространсво - измисления свят на юдо-масонските фондации
169
11
 
5
 
! Отговори
Ей село село преди 3 години
Света е голямо село и всичко си върви въпреки мислителите в България.Докато се разправяте Англия вече Сертифицира първата ваксина Пфайзер и е развърнала колосална система за ваксинация.Скоро целия свят ще види резултатите от ваксинацията и ако са успешни ще си чупите краката да сте първи.ЕК след като даде десетки милиарди за ваксини ще въведе и изискване за пътуване в страните на ЕС само след поставена ваксина.Лятото на 2021 ще има опашки за ваксини каквито имаше за тестове за пътуване в Гърция
168
7
 
12
 
! Отговори
Ха тъй преди 3 години
ваксинираите задължително мерзавците в бели престилки и Бойковите башибозуци - да си получат бонуса за активия си принос в измислената пандемияда видим кво ще им стане от т.н. ваксина - само ще оглупеят или както се говори имунната им ситема ще бъде унищожена от юдо-масонската ваксина
167
1
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Първо да се ваксинира бащицата на нацията, нали за такъв се изявява Бойко. След него всички министри, зам. министри. Всички депутати и всички членове на Националния щаб.
166
4
 
13
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 3 години
Първо ще тестваме ваксината върху бандита Гешев и Путинското прасе Бойко
165
2
 
11
 
! Отговори
8 преди 3 години
Направо се просълзявам от грижовността на премиера към нас !Какво ще правим без него след изборите ?Какво? Това ,че проспаха лятото -е лятото еза почивка , че всеки ден излизат по 200 ковчега от болниците -лекарите не са богове , че чак сега приемат универсален план -по-добре късно , отколкото никога ...! Абе , хора гледайте напред ! А че вървим назад значи има динамика , движение и прочее !Всяко нещо има своето значение !Не бъдете черногледи !Напред , другари млади !И стари ...към Св.Петра !
164
1
 
19
 
! Отговори
Ваксинират преди 3 години
се първо: всички депутати; целия МС, заместник-министри; политически кабинети и др. калинки; придворни ***; НОЩ-ници - целокупно! Със се деца, внуци, снахи и зеьове - ама без изключения, по домова книга!Тогава да разпореждат "грижите" и "приоритетите" си!
163
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй това Нещо няма спирачка,ако не инспектира магистрали и язовири то ще раздава милиони,сега гледам почнал и с ваксини да ни урежда!Аман бре,до гуша ни дойде вече от твоето Раздаване!
162
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
попитали древен източен мъдрец- кое е най-лошото нещо на света- няма по-лошо нещо на света от власта в ръцете на пр.ос.та.ка
161
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вече дразни , даде 60млн на тур. операторите и 50млн. на НПОтата, ама не се сети да даде заплати на студентите в ковид отделенията . Това направиха от Ам.за БГ въпреки че се знае, че винаги дават с абзац ситни букви. После що ни избягали специалистите.
160
1
 
1
 
! Отговори
Кой ми говори? преди 3 години
Звездите ми го говорят бе Джони или наблюдателните ми умения. Познавам едни източни приятели дето много ще ти се зарадват! Те да правят сделките ... мен ме няма по преговорите ....
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовХАХАХАХАХХАХАХХАХХАХХААААААААААААА.........................
158
1
 
1
 
! Отговори
Глей го: преди 3 години
Вика ми: I ain't telling you shit. Кой иска от тебе да говориш бе Джони? Или ще те използваме за разменна монета за нещо, или ще звъннеш камбаната, даже телефонно обаждане няма да получиш - само това ми липсва Navy seals and extraction of enemy teritory. Няма да чуят за тебе повече. Искаш ли да бъдеш сам сред шаховете падишах пред хората изглеждай като прах. Ама аз те разпознах ... Виж сега тук на тая територия всеки е загубил по някого от глупостите на работодателя ти. Не мое те дишат ...
157
11
 
5
 
! Отговори
Румен Радев преди 3 години
А ваксина за червената шашкъния, дали въобще ще бъде измислена ???
156
26
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ, ГОСПОДИН БОРИСОВ ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
155
2
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 3 години
Някой хвана ли онова остаряло хипи около 60-те, среден на ръст, раница, дънково облекло с вид на лоулайфър изпуснал Уудсток? Да де дясната ръка на Джак! Наскоро се моташе наоколо с тъпата си бейзболна шапка.
154
2
 
4
 
! Отговори
Paradigm преди 3 години
Подпишеш ли оная сделка за ония емерикански птички умираш! Основание: имам сериозен образователен и демографски проблем и грам ми не дреме за военно-индустриалния ви комплекс, а ме интересува как страната ми и населението да излязат от глупостите на Джак и да тръгнем към развита страна.
153
4
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Ако няма болни няма да има рискове за нас също и да сме на фронта. Управляващата коалиция да даде пример и да се ваксинират първи, тогава и обществото ще спре да да се страхува и ще си отдъхнем. Ако мислите за нас васксинирайте се г-да Властници. Вие трябва да сте първи.
152
2
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Виеусолозите казват, че се изгражда стабилен имунитет, коремните хирурзи казват, че няма имунитет. ..... на кого да вярваме?