Евролидерите обсъждат ваксините и общи действия срещу вируса

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет
25
Евролидерите обсъждат ваксините и общи действия срещу вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Евролидерите ще обсъдят съвместните усилия за цялостна координация в отговор на пандемията от COVID-19, включително работата по ваксините и тестването и постепенното премахване на ограниченията.

Премиерът Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 10 и 11 декември в Брюксел.

Темата за общите действия за справяне с пандемията беше основна и на срещата на европейските лидери през последните два месеца, съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в дискусиите в Брюксел ще бъде и темата за климатичните промени. Лидерите от ЕС ще обсъдят стремежа за постигане на съгласие за намаляване на емисиите за 2030 г. Това ще позволи на общността да представи своя актуализиран национално определен принос към Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата преди края на 2020 г.

В дневния ред на заседанието в белгийската столица са включени и въпроси, свързани със сигурността, и по-специално борбата с тероризма и насилствения екстремизъм. В съответствие със заключенията си от октомври Европейският съвет ще разгледа отново положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Турция. Лидерите ще обсъдят и отношенията на ЕС с държавите от Южното съседство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите хем няма да си слагат ваксина , хем кряскат колкото могат. Ваксината не е задължителна. Да стоят настрана и да оставят дебата за хората които подкрепят прилагането на ваксина. Въпроса е защо европейския съюз не създаде до момента собствена ваксина. Желаещи да се ваксинират има твърде много. Антиваксърите ще си понесат последствията. Даже и да оздравеят след заразяване пораженията върху здравето им ще са съществени.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евролидерите да обсъдят защо европейския съюз не можа да разработи собствена ваксина. Китай има, Русия има, САЩ има. ЕС няма.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Евролайнерите се ваксинират първи за пример !
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацон да даде пример и да се ваксинира с ваксата на - фризерНали е евроатлантик
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След обсъждането ще има ли зверска хомо-оргия с коктейли и разядки ?
14
0
 
2
 
! Отговори
Брал съм ви лайката преди 3 години
ГЕРБЕРСКА!!!Нанай да се ваксинирам! Народът няма да се вакзинира ,а вас че ви закопаме !
13
0
 
7
 
! Отговори
99419 преди 3 години
Евролидерите постепенно налагат абсолютния тоталитаризъм. За вируса, мерките и ваксината могат да се произнасят само доказани специалисти, смеждународно признание от световната научна общност. В България има такива - с тях си пратнира институтът Пастьор.
12
0
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ще обсъждат, как да принудят хората да се ваксинират!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно Боко ще обсъжда ваксините?Доктора на всички науки и за ваксината ли ще изкаже "компетентното" си мнение?Е за това няма да се ваксинирам!!!Защото и ония и нашия са изтеглили милиарди за закупуване на ваксина,за която никой нищо не знае,но ще трябва да я ползваме,да не отидат зян парите.
10
1
 
8
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Борето какво обсъжда, като не вдява друг език освен банкянско-хераковския?!
9
0
 
5
 
! Отговори
Златния милиард преди 3 години
Рокфелер знае как.
8
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
`В бъдещето няма място за всички` -- Coрoc
7
1
 
19
 
! Отговори
Майна преди 3 години
А защо евроджендърите не обсъждат единна европейска заплата доходи и пенсии в Европа с ми обсъждат глупости и никому ненужни еврейски отрови ? Как един път не обсъдиха еднакво заплащане в ЕС общността ? Сега разбирате ли че ЕС е вреден опасен и лицемерен . Проклет да е деня в който евреите ни натикаха в този гну.сен анти утопичен съюз
6
2
 
13
 
! Отговори
Фрау Мергел преди 3 години
Как гледа само това
5
1
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Господин Борисов какво ви е мнението за Пернишката секта,харесва ли ви да преследват и убиват невинни хора и МВР сме включили!
4
1
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КЪДЕ ГИ ОБСЪЖДАТ НА НЯКОЕ Г***Й ПАРТИ НАПУШЕНИ. АМАН ОТ ЕВРО ЛИДЕРИ
3
2
 
3
 
! Отговори
А сега да видим преди 3 години
дали ще има вето или сделка за Македония. Една известна PR агенция е забелязана да разнася подозрителни куфарчета около резиденцията на премиера в Брюксел.
2
3
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Миналата година афиша с който ни надуваха денонощно главите беше Грета Тъпунберг!Но нещо не им се получи,таз година новата плоча за манипулации и промиване на мозъци-Коронавирус!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрата!

Спонсорирани публикации