Таксиметровите шофьори на общонационален протест

Искат актуализация на тарифите, адекватни условия на труд
15 дек 2020 08:00, Елка Василева
47
Таксиметровите шофьори на общонационален протест
Снимка: архив, БГНЕС

Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация на тарифите за услугата и за адекватни условия на труд.

В 12 часа шофьорите на таксита ще се съберат пред общините в страната, а в София протестът ще започне с три лъча от различни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община, предаде БНР.

Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата таксиметров превоз, за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване.

И още - годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са внесени в министерствата на транспорта и на икономиката, както и в Столичната община при протеста на превозвачите в края на миналия месец, но отговор до този момент няма, каза  Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

"Условията, които бяхме поставили тогава на властимащите, към настоящия момент нямаме нито вест, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно състояние. Загубата на оборот при нас е между 70 и 80% през деня и 90% почти през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има голяма част от нас не само да загубят работата си, а да загубят и собствеността, която в 60% от случаите е собственост на лизинговите компании," каза Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Вие драги ми Шишо-Бкшиш сте частници.Всички сте ЕТ.Тоест може да работите,както и колкото искате.Можете да пчовате с тарифа 0,20 ст. или пък с 200 лв.Ваша си работа!!!Точка.Какво искате от Държавата не ми е ясно!!!
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не е ли време малко да ги позатворят като анти ковид мярка?
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая гмеж,Юбер им беше виновен,сега тарифите им били ниски,ветото на президента им беше виновно!Абе много ***'ймуни сте на клона бре,особено по това чумаво време,за жалост над 50% от вас трябва да отидат в небитието!
5
0
 
28
 
! Отговори
НИК преди 3 години
ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИСКАТ?????И аз искам, като се кача на такси да не ме обслужва някой мръсен, потен, брадясал индивид, облечен с анцунг в най добрия случай. ИСКАМ и да не отказват да возят, независимо от разстоянието, тъй като си плащам съгласно тарифата. А превозвачите не искат ли да се забрани на всички хора да се придвижват с личните си автомобили, а да се возят само на таксита. А и ако може нищо да не заплащат, нито ГТП, нито данък, нито лизинги. АБЕ НЕЩО МАЙ СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
1
 
26
 
! Отговори
Forever преди 3 години
Първо да започнат да изискват от себе си , да си лъснат до блясък мръсните таксита, за да не се усещат гадните им миризми на цигари и пот , и тогава ще им се получат нещата.
3
1
 
28
 
! Отговори
бакшиш преди 3 години
Ами да ги приравнят на градски транспорт, щом искат. Лев и шейсет и пътуват - Люлин Младост.
2
3
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
А защо има изобщо праг на цените? В била няма!
1
0
 
37
 
! Отговори
анономен преди 3 години
Сега тия ли ревнаха? Да слагат тарифи по 10 лв. на километър, пък който се качи. Искат с един курс да стана милионери. Това е достойна професия, която в България в повечето случай се работи от недостойни хора