Официално: Удължиха мерките срещу COVID-19 до 31 януари

Децата до 4-ти клас се връщат на училище от 4 януари
18 дек 2020 19:00, Красимир Ангелов
78
Официално: Удължиха мерките срещу COVID-19 до 31 януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 22 декември, вторник, до 31 януари 2021 г., в страната се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
 
Сред тях обаче има и известни изменения.

От 4 януари 2021 г. учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. От същата дата отварят детските градини и ясли.

Още по темата
От 4 януари галерии и музеи отварят при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра, както и задължително носене на предпазни маски. Театрите ще продължат да работят при правилата, записани в Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г.

Преустановяват се всички колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика.

Ресторантите на територията към местата за настаняване ще работят при използване на капацитета им до 50 % и при ограничено работно време – от 6:00 до 22:00 часа.

Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.

Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.

Игралните зали и казината няма да работят.

Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.

Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, отчитат от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чух нещо за мерки в хипермаркетите, ами хубаво де, като като ги затворим (може би това ще е най-крайната мярка), къде ще се тълпят хората, предполагам пред малките квартални магазини?! И какво, ще висим отвън на вятър, дъжд и сняг и ще я втасаме?! Дайте едно доказателство, че инфекцията основно се разпространява в Била, Кауфланд, Метро и Лидъл? И освен това веднага след затварянето ще последва обаждане по линията Мерекл - Борисов, и нищо що касае немската икономика, няма да бъде затворено!
23
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно решение с изключение на на това за учениците...Абсолютно необосновано да са в училище по време на епидемия...Може да се вземе решение на родителите да се плащат болнични за гледане на деца в къщи.
22
10
 
7
 
! Отговори
Баш майстора преди 3 години
Мошеници, само залъгвате народа................
21
4
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До До Стоянов"Верно ли си толкова пр()ст ????Не можеш да направиш преценка за нуждата от присъствено обучение предвид педагогическия аспект на обучението за децата от 1-4 клас ??? Кажи де...."------------------------------------------------------------------------------------------------------Простият си ти (обиждаш без да познаваш хората). Имам ученик в 1-ви клас и съм наясно за какво става въпрос. И отговори ми защо трябва да го бутна в кошера на 04.01?
20
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
"На бай *** бил гейтс му виновен. Само още 2 седмици. Човешкия живот е най-важен затова ще *** от глад и безпаричие. Боцкаме се по телевизора със солеви разтвор, припадащите и алергиите са от луната и орион. Тъмната зима, рестарта нямат общо." И други заблуди които успокояват стадото. Войната е мир. Революция без кръв не става. Дано дедите ни не виждат тия оМАСКАрени днешни овце в които сме се превърнали. Ще избягат от шипка със срам и позор
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В един клас децата са над 28 дори и повече в голям град. Това е стая, която всеки познава от своето детство. Училищата не са се променили като кубатура. Как си представяте, че ще пуснат хората децата си, след като повечето от тях не живеят сами в едно домакинство? Често в семействата има от 3 поколения хора. А много от младите получават помощ от баби и дядовци. След като си пуснат децата кой ще гарантира на учителите безопасна среда? Децата са без задръжки и не могат да носят маски.Абсурдно е.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора ,бойкотирайте големите хотели на мутрите , явно не им пука за вашия живот -искат само парите ви !Отидете в малките къщи за гости -народа трябва да се подкрепяме !А Март месец ще ги поразбутаме .....
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Ангелов в устата!
16
9
 
7
 
! Отговори
До Стоянов преди 3 години
Верно ли си толкова пр()ст ????Не можеш да направиш преценка за нуждата от присъствено обучение предвид педагогическия аспект на обучението за децата от 1-4 клас ??? Кажи де....
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвайте ваксинация по тексаския метод УТРЕ!За него ваксини не са нужни и до Коледа всичко да е отворено!
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Други новини от гестапо? Кога почваме яко да мрем. Концлагерите болнците ли ща са или домовете ни?
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някак си безсмислено звучат всички мерки ,ако не направят нещо , за да се намалят тълпите в големите хипермаркети и магазини . Както и тълпите по автобуси, влакове
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галерии,театри,практикер - да ,фитнеса -НЕ ?Това е абсурд! Не се заяждам,но обективно погледнато това си е чиста лобилизация ! Явно се угажда на някой ,но трябват и изкупителни жертви.Много хора все по-често посещават фитнес и изобщо не са хепи особено зимата,когато навън е трудно и неудобно да спортуваш.Затова си мисля,че правителството сгреши като взе за жертва фитнеса.Не мисля,че някой гласуващ за ГЕРБ ще гласува за друг заради това,но вече чух хора от тях,които казаха,че няма да гласуват.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи родителите ще избират дали децата им ще заразяват бабите и дядовците. Щото точно така ще стане. Ще ги пуснат на училище или детска градина, а както не са се видели 1 месец ще настъпи еуфория. Те и без друго малките деця нямат волеви задръжки и са без задръжки-отворете поне да се омеши хубаво вируса с безсимптомните деца и възрастните учители,и лелички! След 15 дни ще видим ефекта.. но едва ли цялата картина ще се изясни защото се правят тайно антигенни тестове или само скенер.Крият се.
10
1
 
16
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До До Стоянов"Само за учениците от 1ви до 4ти клас"-----------------------------------------------------а те с какво се различават от другите ученици, да не са безсмъртни?
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н ангелов ,вие сте Марионетка в ръцете на олигарсите ! кви са тея "мерки" бе ? късай докторската диплома и се махай !в кръчмето с 5 маси не може , а в хотел с 5000 човека може ? така ви заповядаха олигарсите -така постъпвате ,ама е гнусно !
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има изключения няма да се оправи нищо.Кой им дава право да позволяват родителите да решават дари децата да заразяват учителите или не?
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
6
2
 
10
 
! Отговори
9 преди 3 години
Официално: в тази държава глусарите в правителство и парламент са 100%! Скоро пари няма да има! Честито, ***!
5
0
 
3
 
! Отговори
До Стоянов преди 3 години
Само за учениците от 1ви до 4ти клас.