Проф. Гигов: Нека всички се ваксинират, това е единственият изход

Еективността на ваксината е 95%, каза още той
27 дек 2020 13:06,
116
Проф. Гигов: Нека всички се ваксинират, това е единственият изход
Снимка: БГНЕС

Призоваваме всички да се ваксинират, защото това е единственият изход, ефективността на ваксината е 95%, заяви председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, след като се ваксинира днес в УМБАЛСМ "Пирогов".

"Имунизационният процес е изключително важен. Днес повечето страни от ЕС организират ваксинация. Така показваме нашите обединени усилия в борбата с COVID-19. Искаме да покажем, че ваксината е безопасна, безвредна и има единствено позитивни ефекти. Тя предпазва от заболяването. Не е лекарство, а профилактично средство срещу това тежко страдание за хората“, посочи Гигов, цитиран от "Фокус".

"95% е ефективността на тази ваксина, а много малко ваксини могат да се похвалят с това. В началото ще бъдат по-малко ваксинираните, като са получени дози за около 5000 души. Това е една генерална репетиция, на която не са разрешени грешки. Ще видим как правим много добра организация и тя ще става все по добра. Призоваваме всички да се ваксинират, защото това е единственият изход. Нека да посрещнем лятото другата година като едно нормално лято", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината я понасям по- добре и от грипната.Дай Бог да си заживея по- спокойно.
77
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ваксинирайте се !!! Казват ,че новия щам на коронавируса удрял точно вакасинираните...! Ако това е вярно ,вярно е и твърдението,че сме най овчия народ на света.
76
1
 
9
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Ами ваксинирайте се бе.Аз нямам нужда!
75
2
 
11
 
! Отговори
пазете младите иДЕЦА преди 3 години
Опити за намаляване на раждаемостта в третия свят чрез ваксини се правят вече повече от 40 години. Тогава и катедрата по биология към ВМИ София участваше в проучвания за създаване на контрацепция чрез ваксина по искане на СЗО.
74
1
 
6
 
! Отговори
пазете младите иДЕЦА преди 3 години
ПРЕДИ 10 ГОДИНИ -Бил Гейтс: През това десетилетие вярваме, че може да се постигне невероятен напредък, както в измислянето на нови ваксини, така и при осигуряването на това да стигнат до всички деца, - и тогава ще имате всички инструменти за намаляване на детската смъртност, намаляване на нарастването на населението, околната среда -CNN: Десет милиарда долара през следващите 10 години, за да стане годината на ваксините.
73
1
 
4
 
! Отговори
пазете младите иДЕЦА преди 3 години
ПРЕДИ 10 ГОДИНИ - Бил Гейтс: През това десетилетие вярваме, че може да се постигне невероятен напредък, както в измислянето на нови ваксини, така и при осигуряването на това да стигнат до всички деца, - и тогава ще имате всички инструменти за намаляване на детската смъртност, намаляване на нарастването на населението и всичко - стабилността, околната среда -CNN: Десет милиарда долар
72
1
 
7
 
! Отговори
ПРЕДИ 10 ГОДИНИ преди 3 години
Бил Гейтс: През това десетилетие вярваме, че може да се постигне невероятен напредък, както в измислянето на нови ваксини, така и при осигуряването на това да стигнат до всички деца, - и тогава ще имате всички инструменти за намаляване на детската смъртност, намаляване на нарастването на населението и всичко - стабилността, околната среда -CNN: Десет милиарда долара през следващите 10 години, за да стане годината на ваксините.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаТуркофилите сте най-големите българофоби и национални предатели!
70
1
 
22
 
! Отговори
факт преди 3 години
Нали уж е доброволно да се ваксинират хората??? Сега стана пожелателно, след време ще има задължително... Някои ще спечелят по няколко грама цветен метал във вид на куршум в главата. Жалко за хората.
69
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до ЧебурашкаИ друг път съм ти цитирал мисълта на един умен човек, че "Патриотизмът е последното убежище на негодника", ------Аве, пен дел, ти ептен заора в дъното?Цитата не ти е точен, а освен това любимия ти ГЕРБ е на власт благодарение точно на най-долната патриотарска прослойка.
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият супер заразен щам вече е у нас, а с това темпо на ваксинация нямаме никакъв шанс.От 4-ти баш след софрите децата, като тръгнат на ясли и училище ще го разнесат скоростно из цялата страна.
67
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
СПОРЕД МЕН ПЪРВИ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!!!!! След това да се изчака да видим дали ще има странични ефекти!!! Без туй те са излишни и ненужни на никой!!!!!!!!
66
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Химическа кастрация с "ваксина" правена в турция и разнасяна с камион за кренвирши.
65
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Това е единственият вход за гробищата.
64
3
 
21
 
! Отговори
Принц Джагану преди 3 години
Бе само аз ли не виждам опашки за показна акция пред Еуро *ей Парламента ? *** тия много скромни бе. Навремето лъчко брейна си строши крачетата за един айфон ,ама сега няма наплив. А да не забравим депотатите да доведат и унуците,че да не и мсе затрие семката .Абе и Гей-тс не виждам да се ваксва, ах че плахи животинки тия.
63
4
 
23
 
! Отговори
Не на робството преди 3 години
Единствения изход е ти, министърчето, кантара, мутафа, тиквата и всички гнусни пропагандатори да се оттеглите в казана при лукавия. Няма да ни липставе
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно всичко от тоталитарния режим ще си отиде и помен няма да остане.
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаБЪЛГАРСКИЯ ПАТРИОТ Е ПРАВОСЛАВЕН!
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A изграждането на естествен имунитет, както природата е отредила?Учебниците по медицина ли ще горим?
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само САЩ и Русия пазят България от турските и немски пълчища.