Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!

Правителството помогнало на бизнеса и хората с 1.3 млрд. лв. досега
Обновена: 17 яну 2021 18:05 | 17 яну 2021 16:02, Веселина Йорданова
177
Борисов: Успяваме да управляваме кризи и заводите работят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона "Раковски".

24 компании в нея са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.
 
Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева.

1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.
 
На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство.

Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала "Тракия" - към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лонг лив кинг Боцереспект
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завод Аполо у нас - в ЕС има само 3 толкова модерни завода за спец облекло, единият е у нас.
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете вече моловете бе, загубеняци.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вида- Видин, Химко- Враца, ЗИТ- София, Да, тези ги приватизираха червените куфарчета и ги затриха !Соди Девня, Девня Цимент, Агрополихим Девня бяха купени и Модернизирани от западни фирми и сега са богати заводи, не спират работа, изнасят в цял свят продукция!
47
5
 
19
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Абе ту..п,Бойко ли ги построи?Това са частни предприятия,а твоя гуру само се бута да реже лентички с цел реклама.Ама много сте задръстени това герберите,бе.Нямам думи.
46
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже Господи .... спрете му дрогата на тоя психопат бе
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се ваксинираме масово като другите?Защото сме поръчали основно от ваксините на АстраЗенека, които още не са одобрени за употреба в Европейския съюз.А защо сме поръчали много от тези ваксини и много малко от другите, които вече са одобрени и се използват и доставят?Дали защото шефката на АстраЗенека в България е Зоя Паунова?Паунова е майка на евродепутатката от ГЕРБ, видната евроснаха Е ва Майдел.
44
6
 
10
 
! Отговори
Краси преди 3 години
До АнонименДобър е в пълненето на шкафчета,добър е в слугуването на Путин,в получаване на подкуп от Черепа,слугуване на ДПС....Добър е в подържането на най-гобяма бедност на РБ в Европа/не ЕС/!
43
5
 
22
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
господин БОРИСОВ не се ли усещате защото лъжете къде са заводите в БЪЛГАРИЯ такива няма всичко започна отСДС иванкостов смасовата приватизация за 1 лев заводи фабрики тпк на индвалидите битовитее комбинати тих трудовете портовете ги фалираха или на скрап както кремиковци го флира АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ сашо апашо и ИНДИЕЦА МИТАЛ така щото БОЙКО не лъжи заводи няма в БЪЛГАРИЯ има фирми на дооцеляване от началото на пандемията над 2 млн ДУШИ са без препит
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес са отпуснали повечко рубли за тролловете, заради новия руски посланик Митрофанова ;)Макаров, предния, яко се изложи, изгонихме 6 руски агента и оня го прибраха в Масква.
41
3
 
4
 
! Отговори
ехееее преди 3 години
Един от триещите братя се е заложил на пусия и тРъка, тръкааа..................
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКой мост е построил бе *** не видя ли, че натрупан насип с две тръби отдолу и отгоре е положен асфалт, а моста ще го правят някой път, ама друг път
39
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много производствени предприятия затвориха заради ковид грипчето. Много хора останаха без работа.
38
2
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
За такива като тебе еднокнижника каза :"Аз съм *** и вие сте прости..."
37
4
 
18
 
! Отговори
Комуназ преди 3 години
Ето малко заводи:Вида- Видин, Химко- Враца, ЗИТ- София, Кремиковци... опа грешка, извинете. Това беше по Тошово време...
36
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
....в завода ти Лори,си надзирател.И казваш:днеска искам триста болта...Къде ги заводите наши,които управлявате,другари алчни?
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти можеш да управляваш само чекмеджето,всичко друго е на самотек.Един ден валя и видяхме какво стана-страната под вода плюс срутища и свлачища.Айде махай се вече.
34
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюят Бойко, ама не казват кой е по-добър от него ;)Щото няма по-добър от Бойко
33
2
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Дано не се отървеш от заразни болести, скъпи бойко!Така по-добре ли е?:):):):):):)
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй,мислех,че поне днес ще има почивен ден,но не би.