Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!

4 април да бъде Великден за възкръсваща демократична България
Обновена: 17 яну 2021 16:42 | 17 яну 2021 15:46, Веселина Йорданова
288
Радев твърдо: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. Това коментира президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори.

Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев пред журналисти.

Според него най-добрата дата за избори е била през септември, след като като през юли властта е изчерпала търпението и хората масово поискаха нейната оставка.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме, предаде БТА.

Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви президентът.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция президентът Румен Радев присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148 Къде беше протеста на католиците , че го пропуснах , а и нито една медия нещо не го отрази
125
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Датата няма значение, когато едва клатещата се столетница, трябва отново, да бъде изпратена в опозиция. Всички да се надигнем срещу червената чума, отново.
124
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рускиягт човек Радев, безпардонно пренебрегва оспорването на датата за избори, от арменци и католици. Нали,"православна" Москва така е наредила.
123
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но каторлиците и арменците протестират срещу деня на изборите. Или те не са българи, може би, Радев не е техен президент.
122
9
 
36
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Предлагам, наред с редовните парламентарни избори на 4.4.2021 да проведем едновременно и предсрочни президентски избори и да се отървем от този ***. Хем доста пари за избори ще спестим наесен.
121
37
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 3 години
На 5-ти април ще има специална церемония по посрещането на Малката булка от Банкя в Централния софииски затвор
120
24
 
5
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
4 април ще стане втория 10-ти ноември за България
119
7
 
38
 
! Отговори
акуд преди 3 години
*** никой няма претенции за датата, просто престани да се дуеш като пуяк, нищо не зависи от теб , а от жена ти :)
118
8
 
35
 
! Отговори
провинциал преди 3 години
Радев има силно провинциално излъчване и като изказ и като външен вид. Първите седем години от живота са най-важни, а той ги е прекарал на село! И това му личи много за съжаление!
117
7
 
25
 
! Отговори
патриот преди 3 години
православен патриот - да се чете празнословен ***.
116
6
 
19
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До заблудения патриот. Няма ли да му оближеш и хурката от подмазване. *** на психиатър. И вземи и онзи горе на снимката
115
39
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Поздравления генерал Радев !!!!Трябва да ни помогнете да извоюваме Свободата си !!!!И заклеймете тия отровни ваксини !!!!!
114
4
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До Пурко. А ти какъв парламент си представяш? Ама честно, не идилично.
113
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** да говори за демокрация??!! Егати и лицемерието!!!
112
6
 
37
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Хе-хе, 4 април щял да бъде на възкръсващата демократична България. И с кой бе, пъпеш грозен и ***, с БСП, ДПС и Трифчо ли? Айде, мерси.
111
5
 
29
 
! Отговори
адон преди 3 години
старши яйде служба нв остана , връщай се пак у хасково да си лъскаш самолета . еокара я за пенсия генералска и президемтска айде кръгом и в артелната ... Никога не сме имали такъв *** който няма една международна среша или покана някъде , за 4 години нищо не направи за страната само крепи сливата на вицето и чака радиограми от решетката
110
8
 
34
 
! Отговори
РЕЗИДЕНТЪ преди 3 години
ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ХИЛЯДИ ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ПОДГОТВИ ХОРАТА ДА СЕ СПРАВЯТ С ПАНДЕМИЯТА, ПРЕЗ ТЕЗИ МЕСЕЦИ БЯХА ИЗТОЧЕНИ МИЛИАРДИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ...ТОВА ИЗКАЗВАНЕ Е ДОЛНО В СТИЛ НА ОМРАЗНИТЕ ЛЕЛИЧКИ КЛЮКАРКИ, МАНИПУЛАТОРКИ- ДЕДКО ЗАБРАВИ КОЙ ВДИГНА ЮМРУЧЕ И ИЗКАРА ХОРАТА НА ПРОТЕСТ, ДА МАРОДЕРСТВАТ ИЗ СОФИЯ С БЕСИЛКИ И КОВЧЕЗИ С ЯЙЦА И ДОМАТИ- МАЛИИИИИИИИИ, ТОА МЕ ВЪЗМУТИ С НАГЛОСТТА СИ- ГАДЕН, ГНУСЕН, НЕЧИСТОПЛЪТЕН.
109
6
 
33
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Този пак е изговорил един куп глу.пости и неверни неща. Хората не са поискали МАСОВО оставка през лятото (иначе на площадите щеше да има стотици хиляди, а не само шепа крякащи), последните месеци правителството се справя добре с кризата (този тъппак не гледа ли какво става в другите държави по света), милиарди не са източени, *** червено, а са дадени на хората и бизнеса. И ако изборите бяха по-рано сега щяхме да сме в невиждана ужасна катастрофа, но този *** е скаран с реалността.
108
24
 
4
 
! Отговори
ЖороПърви преди 3 години
Разбрах едно нещо- тук се подвизава някакъв с VPN, който си слага плюсове и се подвизава под различни имена-ХеХе, Биволъ, Чебурашка, Възхитен, Доктор, Ставри и т.н.т. То вярно имаше една теория, че ако се оплюва някой в интернет, то хората автоматически почват да го мразят, но с "интелектуалните" напъни на такива като Чебурашка и сие- няма как да стане!
107
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджкйските *** започнаха минусите ,Ами вие не разбрахте ли ,че пари няма да получите ,пари се раздават на така наречения бизнес ,тоест милионерите )