До седмици се чака нов бум на болните от COVID-19 заради британския щам

Преболедувалите могат да се заразят отново с него или с варианта от ЮАР
167
До седмици се чака нов бум на болните от COVID-19 заради британския щам
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Очаква се повишаване броят на случаите в Европа заради новия вариант на COVID-19 от Великобритания, това се отнася и за България", това каза пред NOVA NEWS проф. Нели Корсун,  директор на Националната референтна лаборатория.

Още по темата

Тя прогнозира, че нарастването ще се случи в следващите седмици.

"Мерките помагат, ваксинацията също, но трета вълна е възможна", допълни Корсун.

Според нея засега няма доказателства за по-голяма зараза и ефективнот на ваксините на база етнос. Тя заяви, че е напълно възможно преболедувал COVID-19 да се зарази отново, но с варианта от ЮАР или Бразилия.

"Ваксинираните могат за кратко време да предават вируса, но самите те не се разболяват, защото имат защитни сили", добави още експертът.

"При въвеждане или отпадане на мерки здравните власти се ръководят от международни стандарти, това важи и в България, училищата и моловете са с относително умерен риск, затова и бяха отпуснати мерките", смята проф. Корсун.

"Текстилните маски не така ефективни, както медицинските, затова е по-добре да се носят именно те или с по-висока степен на ефективност", убеден е вирусологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
инструктираха ли медиите, кви точно бройки да пишат за да може да се всява повече страх, паника и стрес?
123
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И когато мине Британския щам, после сигурно ще има Френски, Испански, Германски и т.н
122
2
 
27
 
! Отговори
Предизвестено преди 3 години
Напълно логично и очаквано :от утре отпускат всичко - след две седмици бум на заразените.
121
9
 
15
 
! Отговори
така преди 3 години
докато ни пръскатсамолетите така ще е
120
2
 
2
 
! Отговори
да преди 3 години
дадада
119
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименЗатваряй се! Робското подчинение е вид психология. не сме роби - СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!! Управляващите върхушки се забравиха, но нека помним, че и най-могъщите империи - падата главоломно!
118
4
 
15
 
! Отговори
Юпитер преди 3 години
Е,трета,четвърта, после пета вълна на Корона вируса.... и така до безкрай! То,този вирус се оказа, че поназнайва от политика и най -вече от избори?!Много удобен вирус......😁😂
117
5
 
18
 
! Отговори
Stanko Kanchev преди 3 години
След като се очаква повишение на случаите на заболели от Ковид, защо разхлабваме мерките???!!!В това няма никаква логика.Плюс това мерките не са чак толкова строги. И друго, ако придружаването на ученик до училище носи риск от зараза 5 като индекс, колко е тогава ако си ученик?!Нека да отговорят някои от компетентните.
116
5
 
23
 
! Отговори
Пенсионерски СПИСЪЦИ преди 3 години
ЩЕ НАПОМПАТ БРОЙКИТЕ С КОВИД жертви от Европа на по 70 80 90 годишни млади здрави и прави пенсионери без придружаващи заболявания. Борбата ще е голяма за злоупотреба с власт, държавни пари и жестоки мерки налагани от самообявилия се за такъв елит шепа хора ще унищожават живота на хората и ще продължи много време и след пълното изчезване на обикновения грипен вирус.
115
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как написаната цифра се повишава?! Ти си за Нобелова награда.Например как се повишава цифрата 9 или цифрите 1 и 2? Идея си нямам как се повишава цифра. А буква може ли да се повишава?
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неее , няма да е повишение на случаите , а на написаната цифра !
113
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайската чума се развихри на Острова, което не е шега.
112
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали един доктор(аме не е от НОЩ) какво мисли за КОВИД-19,а той отговорил че не се занимава с политика!
111
16
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В 33 държави по света няма ковид 19 . Вярно е , че повечето са островни и изолирани, но какво ще кажете за Туркменистан , Таджикистан ,южен Судан .Йемен, на карибите вече няма нови случаи макар , че са туристически дестинации .По добре пълно затваряне на държавата за 1 година , отколкото чакането на стадния имунитет и непредвидимите последствия след преболедуване и ваксиниране .
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам сега МАШИНИСТ-БОКО да излезе и да рекламира своето "АЗ" за новият енглис щам ! Вероятно утре ще налази пак мисирките и ще "заоблизва" микрофоните им пред камерите, днес му пишат изказите, че ако го оставят много просташки се изказва, особенно ако е замесена оная неговата необидчива кърджалийска кофа / ПеееКаааПеее-то / ха ха ха....
109
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тоя бритиш щам май само в БГ и континента се говори, а британците хич и не го познават. Политика, парици и всякакви манипулации. Доенето едва започва.
108
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо в някои страни заразените от ковид19 се броят на пръстите на двете ръце , а починалите на едната ? И защо тук не е така ? Защото в България навсякъде се срещат ходещи многоъгълни тъпоъгълници с по една мозъчна гънка , колкото да пазят равновесие. Та за същите , неоспоримите 100% доказателства не са никакъв аргумент за очевадната истина за световна пандемия. Разглезените американци и европейци-а и не само те- берат плодовете на надменното си и безумно поведение към световния бич .
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе утре отварят ...след 2 седмици затварят ,така е ,ЕС ще плаща за вируса в края на месеца )
106
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До седмици се чака нов бум на болните от COVID-19 заради британския щам" - брейй големи Ванги са тези Бг-здравни специалисти ? Ами нали отваряте молове, зали и други там "събирачи" на групи, естествено, че ще има БУМ на заболели, а този британски щам ви е за оправдание, измамници и манипулатори гаддни ! Страх за изборите ви тресе, сега Ковида ви дойде като "мехлем" за пр'остотиите ви и наглосста ! Отворете и стадионите от март и затворете хората по къщите, та да минат изборите "гладко" за вас !
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По какво се различават вариантите щом са в рамките на един тип от вид според теорията на вероятностите и въвеждащите понятия-вариация,пермутация,комбинация за изчисления спрямо ред на места за поставяния на номерациите и групирането им по групи в съответствие с численоста на номерата и размера на определените групи,които могат да се отнесат и към тез варианти по различен състав на веществата съдържащи се във вариантите и групирани по групи на последователно присъединяване с необходимите условия.