Ангелов: Разумна доза оптимизъм да, но не и лекомислие!

Осем области у нас са в червената зона за коронавируса
Обновена: 4 фев 2021 10:49 | 4 фев 2021 10:10, Веселина Йорданова
65
Ангелов: Разумна доза оптимизъм да, но не и лекомислие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осем области у нас са в червената зона за коронавируса, като с най-висока заболеваемост е Кюстендил, а с най-ниска Търговище. София град се върна в тази зона, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг на МЗ за коронавируса.

Той каза, че сме на 26-то място в ЕС и 6-то на Балканите по заболеваемост, а по смъртност на 13-то в ЕС.

По думите му дали ще минем по пътя на Франция с плавно нарастване или със сериозно нарастване зависи от това как ще се държим.

Още по темата
Резултатите ни дават разумна доза оптимизъм, че сме направили правилното до момента, но не ни дават право да проявим лекомислие, каза здравният министър Костадин Ангелов, според когото постигнатото е много крехко.

Той посочи, че Европа е в патова ситуация и се готви за трета вълна.

Аз искам да сме готови, ако тя дойде у нас със силата, с която е там, каза още министърът и даде пример с тежката ситуация в Португалия.

Здравният министър призова българите към разум и спокойствие, че здравните власти мислят и осъзнават отговорността, която са поели.

Има известно раздвижване в столицата, затова ситуацията се следи на 12-часова база и във всеки момент сме готови да предприемем действие, каза министърът.

Заетостта на болничните легла за лечение на коронавирус е 32%, а на интензивните легла 38%, като най-висока е в Силистра, София област и Шумен.

Запазва се тенденцията за два пъти по-голямо число на излекуваните от потвърдените случаи на коронавируса.

В момента 10 души заразяват 12, стана ясно на брифинга. При отваряне на ресторантите и тяхната работа прогнозите са 10 да заразяват 29 и заболеваемостта отново да стигне челните места в ЕС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 29Ако си стоим само на компютъра, ковид няма шанс! Обаче се налага да ходим до магазина, а някои ходим и на работа! Всички не можем да сме онлайн!
30
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 3 години
абре ора що се коситеясно е ке се мрие га божа работа пийте си ракията и винцето оти на оня свет я има я нема
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хранете се здравословно (без червено месо) и се движете повече - излизайте на въздух всеки ден, а вкъщи правете упражнения ... не ви трябват никакви фитнеси.и Никакъв вирус няма да ви хване никога.
28
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А Алибегов защо не го поканиха на брифинга?! И тези с фитнесите и "танцуващите с вируса", които отвориха на първи февруари, трябваше и тях да поканят на брифинга! Зажаднели за тренировки, танци и пари! Защо не вземат мотиката и не отидат на полето да тренират?! Там и маски няма да им трябват!
27
1
 
1
 
! Отговори
внимателно преди 3 години
Внимателно заловете провеждащи терора с ковид мутанти..Наглите престъпници провеждащи терора ползват обемно обсебване на лидери и подставени на власт.Обсебени от масови убиици в СЛОВАКИЯ тероризират населението с ОПАЗНИ Увреждащи горни дихателни пътища и устна кухина PCR тестове..
26
0
 
4
 
! Отговори
Какво правим? преди 3 години
Ако (когато) се окаже, че ваксините не могат да повлияят пандемията, искам да разбера дали предложението на управляващите е:Мерки и маски доживот, затваряне, изолация, смърт на десетки сектори от икономиката и гладна смърт на стотици хиляди души?Само това искам да ми кажат.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тик-так, тик-так... Животът ви си изтича докато умувате пред компютъра.Тази постановка няма да свърши с коментиране. Действия трябват.
24
4
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Добре се справя правителствотоБългария заразени -221 266, починали 9218Беларус зараз.-251 795, починали 1716Сърбия зараз.-400 827,починали-4071Австрия зараз.-418 283, починали 7093Финландия зараз.-46 049, почин.-685Много,добре се справя правителството ,ще разхлабва мерките
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С чувалите как сме?
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направиха от един обикновен вирус живот, поражения и последици като от война. Пропуснали са, обаче, да отчетат, че след всяка война има ВОЕННИ ТРИБУНАЛИ, където възмездие получават тези, които са причинили страданията на хората. Като е война, ще е война.
21
1
 
1
 
! Отговори
Кога ? преди 3 години
Пак ще пеят птичките в житата,весели ще плуват във простора,ще се радват на труда си хората,и ще се обичат като братя.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива тазове са необходими на простолюдието, гледащо и вярващо на всичко щом е пуснато по телевизията
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога само ще коментираме, хора. Тоя цирк няма да свърши, ако не действаме.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вижте какво става в Европа.Спрете учениците, затворете МОЛ-овете и т.н. Бойко да не плямпа по магистралите а да иде в Брюксел и да плаче за ваксини час по-скоро. Като мине това ще учим, ще работим и т.н. но да останем живи и цели преди това."------------------------------Ти жив може и да останеш, ама като гледам, в главата ти вече има сериозни поражения. Как ще се оправите такива като мине цялата тая дандания, не искам да ви мисля.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главните овчари и говедари
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези индивиди дали са наясно, че ги чака трибунал, ако не ги застигне народната любов преди това.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги търпим тия, питам?!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоуните пак са се събрали.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"тези които сега се присмиват после да не реват що нямало места в болниците, ами тихичко да си *** у тях"Къде да се подпиша, че се отказвам от лечение на Ковид, за да си върна свободата и да нямам вземане-даване с фашисти?
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да ви удари народната вълна, престъпници.