Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират

Смъртността в страната намалява, отчете Ангел Кунчев
19 фев 2021 11:23, Александър Попов
264
Борисов разпореди: Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едновременно с четвъртата ваза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, разпореди министър-председателят Бойко Борисов на днешното работно съвещание, което той свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и здравния министър.

Премиерът беше категоричен, че на първо място е важно всеки желаещ лекар да бъде ваксиниран. Същевременно, след като са създадени условия за ваксиниране и за втората и третата фаза, трябва да се даде възможност и за всички останали, които чакат, за да бъдат ваксинирани.

"Отивате по регионите в страната, за да наблюдавате процеса лично и пускате зелени коридори за желаещи да се ваксинират. Така процентът ваксинирани ще се повиши много, ще имаме още по-голям щит срещу пандемията и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, каквито има в другите държави", категоричен беше министър-председателят.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва, че общо към 18 февруари 25 441 са ваксинирани с втора ваксина и 90 514 са общо ваксинираните с първа доза на ваксината.

Още по темата
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов заяви, че в края на днешния ден се очаква доставка от 57 600 дози от Оксфордската ваксина, като е създадена организация още утре сутринта тези количества да бъдат разпределени до всички 28 РЗИ в страната.

"Следващата седмица очакваме нови 180 000 дози от трите разрешени за употреба ваксини. Информацията, която имаме за месец март от производителите и от Европейската комисия, е поне за 500 000 дози, което позволява да бъде стартирана и четвъртата фаза от Националния ваксинационен план“, докладва Кирилов. Той добави още, че Европейската агенция по лекарствата стартира финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина - на компанията „Джонсън и Джонсън“.

„Беше предоставена допълнителна информация на медицинските специалисти, също така - експертни становища по всички специалности, така че всички медицински специалисти, които поставят ваксини, да бъдат спокойни за официалната информация, свързана с трите ваксини“, изтъкна още Богдан Кирилов.

В рамките на работното съвещание главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отчете спад на смъртността в страната.

„Това показва, че опасенията, че британският вариант на вируса ще бъде по-тежък, засега не се оправдават“, отбеляза Кунчев и добави: „може да очакваме при циркулацията на този нов вариант да продължи леко повишаване на заболеваемостта, но ако е с този темп, не представлява опасност за здравната система“. Председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски също отбеляза спада на смъртността в страната. По думите му това е резултат както от натрупания опит на медицинските екипи при лечението на COVID-19, така и заради намаления натиск върху здравните заведения. „Има възможност всички болни, които постъпват, дори и в тежко състояние, да получат адекватни грижи. Това е важното“, категоричен беше Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: Бойко Борисовваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да дава по една бала евраци от неговите за да повиши желаещите да се аксинират.
101
14
 
8
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Анонименкато не рботиш ще ммизерстваш. Борисов не ти е длъжен да ти решава проблемите.
100
2
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Господин Борисов ,С каква ваксина се Ваксинираха Държавните Служители и Политиците ???Има Специални Доставки за Избрани Хора , в *** и Александровска - докарват ги с НСО Автомобили .
99
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират"То па егати коридира - 2-3 хипохондрика, 2 уплашени баби, 10 короназомбита и 5 камикадзета ...цвета на нацията ще се "ваксинира"
98
18
 
5
 
! Отговори
Допълнение преди 3 години
Да, забравихме да пожелаем на другарете да се движат по коридорите с 200 ! Хайде, че после има санкции ! Такива като Крум Зарков, баджанака на Фигуранта, ***,Манолова - те може и с 300 !
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербавия регулировчик защо забрави комуниста второ поколение от банкя или това са ти написали в опорните точки
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се спасят ли хората от бедността и мизерията .Хората изнемогват ,съсипват ги стрес и болести и нищо не очакват от ваксините и безразличните за съдбата на България граждани! Борисов,ваксините не решават проблемите на здравеопазването, образованието селското стопанства и пенсионното дело!
95
12
 
6
 
! Отговори
Регулировчик преди 3 години
Борисов е разпоредил да се подготви "зелен коридор" и за всички комунисти начело с Фигуранта . Коридорът ще ги отведе директно до влака за Сибир - там има резервирани за тях колиби , където ще прилагат "Визия за България" . Добър път, другаре ! Хайде ,по коридора !
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 5-10 коментара забелязвам някакви платени драскачи да говорят от името на другите хора, че искали спутник?!Не искам никакви "ваксини"!! Спутник-безпутник-сдирник-бездирник ...Бил Ваксината да си вземе вана с отровите си.
93
9
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Моля обяснетеНИКОЙ не те кара .. Спрете да се жалвате. Държавите иска ТЕСТ не ваксина.
92
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийци спрете се веднага!ГРОБ в бинището на историята заедно смазната селяндурска тиква!
91
5
 
18
 
! Отговори
Моля обяснете преди 3 години
ЗАЩО след като имам имунитет и карах коронавирус без даже да имам сополи ТРЯБВА да се ваксинирам? Явно съм не поддатлив на коронавирус или поради среща с подобен на предишен етап организма ми няма проблем с него. Казват че ваксините не предпазват от това да се заразиш или пренасяш коронавируса ТОГАВА КАКЪВ Е СМИСЪЛА? Просто така - за да харчим едни пари? За да подпомогнем някакви хора да забогатеят? ЗАЩО?
90
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези инжекции за какво са? Някаква опасност ли има?
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подарявам моята, някой иска ли да си бие две отрови? Дабъл кил да си прасне директно.
88
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво, а ти защо не си се ваксинирал? Нещо в самата ваксина ли те притеснява?
87
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полека, не се блъскайте!
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксиниран си но можеш да се разболееш, да со преносител и да заразяваш и разпространяваш и едновременно с това да си с положителен PCRa и да имаш антитела. Е, нема такова живоно е казал шопа. Ще се ваксинирам само ако стане задължително. Или може би не?
85
2
 
7
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Венсеремос!
84
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези дето не искат да се ваксинират да се вкарат в кoнцлaгеpи и в газовите камери, така се изказа онази злобната от пик вчера на брифинга на НОЩ
83
4
 
14
 
! Отговори
преди 3 години
А ваксини има ли? Сега съвсем ще се объркат от Щаба!