Д-р Чолакова: Най-добрата ваксина е наличната

"Избор на ваксина няма", каза директорът на МЦ към "Пирогов"
19 фев 2021 12:58, Ния Христова
52
 
Старт на масова имунизация и у нас. Вече освен хората от втора и трета фаза, ваксинирани могат да бъдат и всички желаещи от четвърта. Кой и как може да се запише за ваксина?
 
"Готови сме, имаме зелена светлина от снощи. Реагираме на желанието на хората да се ваксинират. Имаме от втора и трета фаза, а днес ще добавим и от четвърта. Новината е ведра и оптимистична." Това заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на Медицинския център към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Силвия Чолакова от един от петте имунизационни пункта в спешната болница.
 
"Чакахме решение за откриването на четвъртата фаза и хората идват с желание да се запишат", посочи тя и уточни, че ако има време, записалите се на място могат директно да бъдат ваксинирани в същия ден.
 
"По статистически данни сме на последно място по брой ваксини в Европа, което не е добре. Около 24% от учителите във втора фаза само се ваксинираха. Много записани не дойдоха, а това е проблем, защото се отваря флакон и сме имали инфарктни ситуации да не хвърляме ваксина. Това е грехота", подчерта директорът на Медицинския център. 
 
Според нея паралелното поставяне на ваксината в различните фази ще облекчи ситуацията, но изтъкна, че за жалост избор на ваксина няма.
 
"Най-добрата ваксина е наличната, към настоящия момент не можем да избираме ваксина. Тези ваксини не дават доживотен имунитет, ще се наложи реваксинация и ще дойде моментът, в който ще избираме", каза д-р Чолакова и допълни: "AstraZeneca е регистрирана от Европейската агенция по лекарствата и е подходяща за пациенти на 18 години - всички други твърдения са манипулативни".
 
Тя обясни, че всички желаещи да бъдат ваксинирани могат да се запишат и на място, и по телефона, а ако има времева възможност, ще бъдат ваксинирани в същия ден.
 
"Предпочитаме да имаме списъци и графици, за да не става струпване. Дублиране не е възможно да се случи, защото пациентът се регистрира в имунизационен регистър", отбеляза д-р Чолакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
"Най-добрата ваксина е наличната" - е едно необективно и силно манипулативно изказване, прикриващо нечии грешки, хората да нямат право на избор на ваксини...
43
1
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Тая ваксината на Астра зенека не работи. Щяло да има избор. Има хурка. Поне руската да бяха внесли. Ама с *** така е.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължават да ръсят простотии.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая някой се сети че Бг пак е на последно място. Няма никъква организация. В универистетите от месеци сме се записали и нищо. А уж бяхме предвидени за първата фаза.
40
1
 
7
 
! Отговори
неваксиниран преди 3 години
Точно когато космически апарат каца наМарс, в 21 век,да те убеждават,че "най-добрата ваксина е наличната",е просто цинично.Нямало избор,нямало значение-и без друго щели да ни ваксинират много пъти,с различни ваксини-алооооооо,че аз като си ваксинирам кучето се осведомявам и правя избор.То стана като в онзи виц,дето шопът купил *** вместо ясене и като го пробвал казал:"Пени се не пени,ке те ям,пари съм давал".Ами няма да го ядем сапуна,ще чакаме надеждна доказана ваксина,като БЦЖ ,например.
39
0
 
2
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
...знам, че се пише "изчислявам", хехе, техническа грешка е.
38
4
 
5
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Отдавна осъзнах, че про-ваксърите не са се поинтересували и не са прочели никога нищо, освен официално публикуваното в медиите. Нито имат идея за историята на Файзър и Модерна, нито разбират по какъв начин е исчислена "ефективността" на псевдоваксините ( което е изключително смешно, когато го научиш), само цитират някакви пропагандни лозунги, и се вълнуват от "голямата наука" в mRNA генната терапия. Наричам я така, понеже така я нарича директора на МодеРНА. Сигурен съм, че не го знаете.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТПредпочитана е щото е ьа 1.5 евро, вместо за 12.
36
9
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Астра Зенека е за предпочитане пред модерна и файзер. А тея ефективности са като онова проучване колко българи били прекарали covid според тях с анкета. Ама абсолютно същото.
35
2
 
21
 
! Отговори
666 преди 3 години
Тези унещожиха Пирогов.В момента има 2 пъти по малко приети пациенти от миналата година.Как ще се издържа болницата като ТД.Баце и главоча Балтов я фалираха.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-добре да се ваксинирам с българско кисело мляко - в него поне има нещо полезно от колкото астра бозека
33
6
 
16
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Какаааа, тури си ваксината на Астра зенеката с ефективност 59.5% на теб и твоите родители
32
1
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
"AstraZeneca е подходяща за пациенти на 18 години - всички други твърдения са манипулативни". Аз, раазбирам, че тази се смята за по-учена, умна и разбираща от председателя на Световната лекарска асоциация Франк Урлих Монтгомъри, нищо, че последната прочетена медицинска книга от нея вероятно е от 1982 г. Монтгомъри настоява медицинските работници, санитари и болногледачи да НЕ се ваксинират с препарата на AstraZeneca. Маса страни спряха имунизациите с нея.
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банда, бизнеса пропадна! Добър опит беше, сложна схема за огромна печалба, но ето, размириса се! Освен неколцина слабоумни, няма купувачи. Изливайте експеримента в канала и спирайте суперфризерите, поне ток да спестите.
30
1
 
7
 
! Отговори
Швейк преди 3 години
Ех, ако имаше и ваксина, вместо експериментални вещества, които не създават имунитет, затова пък действието им е кратко и хипотетично.
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една докторка си плю върху дипломата и професията, но не пропусна да наплюе учителите. Стрино, ведра и оптимистична, стринорешителна и категорична, колко доктори се ваксинираха, та проблемът са ви учителите?!Всички доктори и учители, които се въздържат от сляпата вяра в пропагандата, са народни будители!
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-добрата ваксина е наличната, към настоящия момент не можем да избираме ваксина. Тези ваксини не дават доживотен имунитет, ще се наложи реваксинация и ще дойде моментът, в който ще избираме"После тази се чуди защо много не искат да се ваксинират.
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе ,на добрата ваксина е руската ,много добре знаеш)91% а колко е вашата най добра всксина)
26
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не искат да се ваксинират а те щели да правят списъци и графици за да нямало струпване на желаещи.Ние им говорим на чист български а те ни отговарят на патагонски !
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една докторка си плю на сурата.