Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да отменим членството ни в ЕС,заради опасния евроковидвирус.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 160Къде до него време се е съхранявало българското злато, преди да го вземе руският цар?Като лъжете, гледайте да е по-правдоподобно. Далеч не всички са балъци.България няма, но българско злато има.
156
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Но на разните там байрами, болните винаги са в норма , защо така?
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163Просия се опита да вкара българите на Балканите в руската империя под форма на Балканска област.При военните действия преди продажния сан-стефански договор в руските военни карти българските земи на балканите са обозначени като "Задунайска губерния".Европа не позволи на Просия да си присвои българските земи и отхвърли Сан-Стефанския грабеж,а на Берлинския конгрес Просия не позволи на българи да присъстват, като разчлени България на Македония, даде Добруджа на Румъния, а Нишко - на Сърбия
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама в Габрово заря и празненства за нова година може,ех кметичке,да си ни жива и здрава .
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без това тези празници вече нищо не значат... За какво са се жертвали предците ни? За свобода? За да ни гледат от онзи свят колко свободни сме днес, ходейки маскирани по улиците и спазвайки социална дистанция... Да те дебнат служители на вратата на учреждения с термометър, а в случай, че имаш температура, най любезно те връщат... Случвало ми се е често да не мога да вляза в банката, за да си изтегля заплатата...
152
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3-ти март е началото на Третата българска държава............ 3 март 1878 г. Руската империя побеждава Турската империя и България се връща на картата на света..........Санстефанска България е с територия 170 000 км2.След това Великите сили разпокъсаха България и БГ-територии преминаха към съседните държави............толкова с урока по история!!!
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отменят тържествата на Шипка, а отварят ресторанти и кръчми!!!Гербери, сър............няма логика в това, което правят!!
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от 146/159Ще повярват на посочените източници, които сами ще могат да проверят, защото ще са грамотни, а на неграмотните си родители и баби и дядовци само ще се усмихват и ще кимат съжалително, само и само да не ги обидят като им кажат, че за нищо не стават.
149
8
 
7
 
! Отговори
50лв+ преди 3 години
КАТО СТЕ ТЪКИВА- С.КА. ПАНИ -РОДОЛЮБЦИ Я КАЖЕТЕ КОЛКО ЗЛАТО Е ПЛАТЕНО НА РУСКИЯ ЦАР ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ОБЪРКАХ ОТ ХВАЛЕБСТВИЯ КЪМ РУСИЯ!!!!!!
148
2
 
8
 
! Отговори
от 146 преди 3 години
До Анонимен 148На кого биха повярвали децата ни(ти) , на гейташки третополови учебници- написани с пяна на уста или на очите си и на родители и баби и дядовци .Щом по различен начин възпитаваме децата си - успех. Нашите знаят на кого да вярват , не се бойте.Както виждаме от коментарите,плюещите по долу сте вие и явно вие се страхувате от въпросите на децата си и от отговорите които някак си трябва да обясните с факти. Разкажете им за Синклер паша - потомък на кръволошка Британия.....
147
6
 
22
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
Този връх висок е и цял народ вижда предателството на ГЕРБ!!!
146
4
 
20
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Мамо,мамо,я ги виж! Що е,сине? Погледни ги-с пушки,с саби!!! Що стоиш,скоро чедо ,прегърни ги !!! И детето дава крушки на солдатите без страх и крещи:,, Здраствуйте, братушки!!!
145
3
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не се гаси туй що не гасне ! Кошмарът на ГЕРБ и Психичноболния -Президент Радев ще положи венец на паметника на РУСКИТЕ освободители и БЪЛГАРСКИ опълченци!!!
144
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да отмени Шипка и празненство ще има.
143
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои сте тия, дето ще коригирате учебниците, бе? Може би сте от СДС-то и ДСБ-то, за които вече никой не си спомня? А сетих се, значи затова виете на умряло...
142
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината от тези, дето драскат тук, са от соя на онези, дето падаха надолу с главите в 1877-***, през август, по южния склон на Орлово гнездо и Свети Никола, и точно затова не ме интересува мнението им за 3-ти март, могат да си положат мнението там, от където ще го извади само специализирана помощ, с кли зма. А на 3-ти март детето ми (на 8) ще рецитира Вазов и "О, Шипка!" от "Епопея на забравените", явно отново забравени... Срамота!
141
22
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Господин президент,Преди една година точно на Шипка казахте: Няма никакъв вирус! Това са пълни глупости! Сега ще се извините ли?
140
2
 
14
 
! Отговори
До долния преди 3 години
Децата ги лъжат сега, сега ги лъжат.
139
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146Скоро ще коригираме учебниците да отразяват реалността на руските мизерии спрямо България и тогава децата ви ще се връщат от училище с интересни въпроси, на които или ще трябва да лъжете или да си признаете истината, а децата имат нереална способност да не прощават, ако разберат, че ги лъжат.Успех.:))))))