Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Германия заповяда да внесем руската ваксина, ще ги изпреварим веднага с внасянето.
47
3
 
5
 
! Отговори
Ок преди 3 години
Питайте сащ смешници, стига с тази политика става въпрос за човешки животи. Хората искат ваксини и се редят на опашки, няма значение кой е производителя.
46
4
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
"Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК"" Това се нарича "независимост в решенията".Щеше да е смешно ,ако не беше гротеско водевилно и жалко.Словакия и Унгария ,кого ли са питали
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
унгария, австрия, дания и словакия вече договарят ваксини от русия и китай без да питат ес. явно те са по-глупави от нас.
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като стане дума за сложни операции и медицински интервенции най-често спряганите държави са Германия,Франция,Израел,САЩ.Не съм чувал да ходят да се лекуват в Русия.Странно защо повярвахте на Спутник,а на останалите НЕ
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно Москов как внесе ваксини от Турция без одобрение от ЕК?
42
2
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Защото имаше 45 години КОМУНИЗЪМ !!!
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западната цивилизация е най-добрата цивилизация, но комунистическите Русия и Китай постоянно и акат в гащите и за това мирише! Комунистите са виновни за всичко!
40
2
 
4
 
! Отговори
мухххахаххаа преди 3 години
Искам да пp.ъднa, трябва ли да питам ЕК ?Кой комисар отговаря за ресора ?
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА защо 2 милиона българи мият улиците на Запад за мизерно заплащане? След 30 години демокирация и западно партньорство защо България е без икономика и 80% от българите живеят в бедност?
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва осъди липсата на демокрация и нарушаването на човешките права в ЕС. Сергей Лавров заяви че ковид-паспортите приети от ЕК означават принудителна ваксинация, което противоречи на основите на демокрацията - "Тази идея противоречи на правилата на демокрацията, защото в ЕС има решение, че ваксинирането е доброволно. КОВИД-паспорт ще противоречи на принципа на доброволност, хората ще бъдат принудени насила ако искат да се придвижват. А в Европа, без местене между страните - членки на Европейския съюз, населението трудно може да си представи живота"
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чули се взаимни обвинения в лобизъм. Каква модерна пиндостанска дума "лобизъм". Преведена на български означава корупция в големи мащаби.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Борисов ще се обади на другарят Путин и ще му рече:''Владе,направих ти газопровод през България с мои пари,без да даваш една стотинка.Хайде сега дай няколко милиона ваксини от твойте,че избори идат,а материала писка!''
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големите лицемери русофилчетата ги знаем децата са им на запад, парите и имотите са им на запад, ползват всички блага на запад, лекарствата са ви от запад. Лицемерчета от 70 г. тръбите как ще фалира долара , а вие банкрутирахте 10 пъти през това време, нали се сещата че спутника ще е като москвича тотален крах.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питаме ЕК и дали ще ни разрешат да празнуваме деня на Независимостта.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят се ваксинира с Астра,Пфайзер,Модерна,тук простака отново намерил опорка ,че искал Спутник.Ще му докарат Спутник-той ще каже,че не иска.Нали ви знам бе ! Дървени философи,все някой им е виновен,все някой им попречил да се развият,все някой им е длъжен.Все те неоправданите.Преди Борисов как бяхте бе,гольовци?! Че ви се подиграваха да блъскате за без пари и не ви плащаха заплати.Бухахте сланина с червен пипер и пак мрънкахте ! Кво искате от премиера ? Кажете !
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия не разчитат на ваксината, решиха си проблема с ковид много преди да излезе ваксината, а имат и други средства срещу вирусите:"Обливание на морозе: в Сибири закаливают детей при -25"
31
2
 
5
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ-КАЗАЛ ГО ОРАКУЛА -ДОКТОР МУТАФЧИИСКИ--НЕ ЩЕМ РУСКА ВАКСИНА ДА НЕ СТАНЕМ ВСИЧКИ РУСНАЦИ-ТАКА ЛИ Е ДР КАРА-ЯНЧЕВА...НО НАРОДА МОЖЕ ДА ИЗМИРА--ТОВА Е ВЪРХА НА ДЕРИБЕЙСТВОТО НА СЕДЕСЕ-ГЕРБ
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо още се говори за лобизъм след като ваксините са поръчани на ниво ЕС. След като се одобри руската ваксина вече може да поръчаме още и от нея, но това кога ще стане не е ясно. Разбира се, не са важните фактите, важно е да са спечелят изборите след месец.
29
0
 
1
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До До Барселона прочети пост 26