Спешните медици искат затваряне на заведенията, защо?

Лекар: Най-големият кошмар е да пренасочвам пациенти
8 мар 2021 10:58, Анисия Иванова
302

Асоциацията на спешните медици отправи апел до политиците и до обществото за незабавно затягане на мерките във връзка с данните за все по-бързо разпространение на новите щамове на коронавируса, запълнените легла в голяма част от болниците в страната и острия ръст на новозаболелите. Защо се стигна до апел от страна на спешните медици?

Ние имаме нашия урок от изминалата една година, в която се сблъскахме с COVID-19. 16% от тестваните пациенти са с вируса, което е висок ръст. Предстои предизборна кампания, което означава събирания. Хората имат усещането, че вирусът не е сред нас. Това каза за "България сутрин" д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

По думите ѝ сякаш сме забравили, че заразата съществува.

"Ако се стигне над 4000-5000 заразени на ден, ще се препълнят болниците отново. На каква цена ще се разкриват легла - ще е за сметка на натоварване или затваряне на други отделения. Не се спазват мерки, не се носят маски", подчерта д-р Десислава Кателиева.

Тя е категорична, че не трябва да се посяга на учениците - те трябва да продължат да учат. Трябва обаче да се ограничат събиранията на хора, особено там, където учените са доказали, че заразата се предава лесно. Единственото мчясто, където си без маска и си в контакт с хора, това са отново заведенията, фитнес залите.

"Лично аз се разболях и се наложи да се пренасочват колеги, излязох от строя за дълго време. Трудно се работи. Трудно е да кажеш, че си загубил близки - искаме това да спре и да има легла за всички пациенти. Това беше най-големият ми кошмар в 25-годишната ми практика - да пренасочвам пациент от една болница в друга. Ние сме на предела на силите си и няма кой. Ако вървим с тези темпове - за 3 месеца 50 000 ваксинирани, не виждам кога ще стигнем нивото от 4 млн., които ще спрат ситуацията", обясни тя за Bulgaria ON AIR.

Лекарката припомни, че не редно болен човек да се ваксинира. Подчерта, че след няколко месеца ще се ваксинира, след спадане на антителата в организма ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
29
 
! Отговори
Научиха се на лесно преди 3 години
има няма болни - Боко им снася по хиляда лева отгоре всеки месец. Сега тръгнаха малко повече болни и се разпищяха да се затваряли заведения. Докато бяха празни отделенията си взимаха паричките и на казаха ама моля ви недейте - ние нямаме пациенти, давайте ги тези пари на ресторантите. От къде си мислят тези докторчета Боко ги вади хилядарките - от джобовете на тези дето плащат данъците и изнемогват затворени - ето от къде.
22
9
 
13
 
! Отговори
Безхаберници преди 3 години
Затваряйте ги тез кафенета и отворете построите заводи , да има къде да работим!
21
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не затворите веригите ,пълно с хора един до друг )
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви спешни медици са тиа бе я ела тука да те видиме какви сте вие бе, айде да не ви пращаме хората да ви качват на витоша?
19
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмите са отворени от няма и седмица и вече за виновни, така и не ви стана ясно как се разпространява тоя вирус, ама дрън дрън.Гърция като всичко затворено да не са прокопсали
18
5
 
39
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Лекарското съсловие отдавна е мафия, само че легална!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко сега ще се опитва да нажежи обстановката, та белким избухне някакво недоволство и отмени изборите.
16
10
 
9
 
! Отговори
ДА преди 3 години
До ПффффА не бе,ще затвоим децата,ще им увредим психиката,за да работят заведенията!Къде вЕвропа работят заведения!?!Всичко е ПР на Боко,предизборно!Ще затвори пак училищата,те учениците не гласуват!
15
9
 
30
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А другарката какъв хонорар взе, за да рекламира ваксините?
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На предела на силите сте, но не се уморихте да правите тестове, да броите болните и да ги ровете с водичка.
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично аз се разболях и се наложи да се пренасочват колеги, излязох от строя за дълго време.--------Значи вече имаш имунитет и за тебе няма никаква опасност.*** си прасни и една ваксина и ще си двойно защитена.
12
9
 
34
 
! Отговори
доктори лъжльовци преди 3 години
За една година бялата мафия прибрахте по 12 бона , а *** ,а хората да гладуват заради вас докторчетата няя да стани
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми е едно и без това нямам пари
10
6
 
17
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
Нещо ми е нелогично да оставим всички училища и да затворим 10-те останали да работят заведения. Тия мислят ли с главния мозък?
9
5
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ковид леглата в нито един момент не са били напълно заети, бабето лъже. Бяха обявени около 1000 легла за интезивна терапия, а максимално бяха заети около 700.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да искат, ама Жипкаджията предизборно отвори ресторантите за да угоди на ортаците си мафиотчета.
7
4
 
23
 
! Отговори
NZ преди 3 години
Как да няма легла? Какво стана с зала Арена Армеец?
6
2
 
28
 
! Отговори
Тези хора преди 3 години
не ги ли ваксинираха. От какво се разболяват?
5
1
 
27
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Да се оплачат на Баце и Ангелов, те отварят и затварят.
4
11
 
41
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
Тези бели парцалковци не изкараха ли вече коронката, не си ли нашаткаха ваксинка? Какво пак реват??? Бяха готини навремето когато вечер светеха с телефончета и чакаха аплодисменти, сега вече стават досадни!