Бизнесът срещу новите мерки: Следващо затваряне ще е катастрофа

Мерките няма да доведат до резултат, смятат от засегнатите сектори
17 мар 2021 07:03, Елка Василева
270

Затварянето на фитнесите, моловете и заведенията няма да доведе до спад на заразените с коронавирус. Такова мнение изразиха в студиото на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Емил Коларов от Сдружението на заведенията и Венцислав Николов от Българската ритейл асоциация.

Според тях следващо затваряне на секторите ще е равносилно на катастрофа.

Още по темата

Коларов и Николов изразиха притеснения, че противоепидемичните мерки няма да са само за срок от две седмици, както обявиха здравните власти.

Представителите на бизнеса имат опасения, че този път няма да получат компенсации от държавата. Причината - този път затварянето се случва на местно ниво със заповеди на регионалните здравни инспекции, а не със заповед на министъра на здравеопазването, коментираха Коларов и Николов.

От Сдружението на заведенията не изключват и възможността за протести.

Около 150 хил. души работят в моловете. По данни на асоциацията около 30% не са се върнали в бранша - останали са без работа или ще търсят по-сигурна реализация другаде.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
8
 
! Отговори
до 159 преди 3 години
В момента ти пиша от там.
147
15
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Всички европейски държави наложиха драконови мерки ,полицейски час, огромни глоби ....и никой не се оплаква , че е фалирал ! Само в България някакви пишман "бизнесмени" се оплакват ! Закривай такива "бизнеси" !!! Това не е бизнес , а далаверка на някой комунист !!!
146
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 3 години
В Русе червеният кмет не е направил нищо откакто е дошъл на власт, градът стои разкопан и все повече запада, а мyxльото само се снима във фейсбук и опрашва еколожки в общината.
145
7
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
В Берлин някога стъпвал ли си?
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 156Тебе явно те е ударил коронавируса в главата!Учени наскоро доказаха, че поразява и мозъка.
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 150Е да, ама според извpaтената логика на много ковид зомбита, това в Германия е така, защото "бай *** не признавал никакви мерки".Не знаех че бай *** е германец.Как трябва да му викаме?Може би барон фон Ганц?
142
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам БКП-троловете, напук ще гласувам за ГЕРБ, нищо, че не ми харесват.Ама с тая плява, дето се е развихрила тук... направо ме убедихте!
141
3
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Бизнес в България и двете започват с Б,но ББ И ГРОБАРИТЕ УМЕЛО ГИ РЪКОВОДЯТ КЪМПЪЛЕН И ОКОНЧАТЕЛЕН ФАЛИТ!
140
5
 
6
 
! Отговори
нострадамус преди 3 години
Не вярвайте на фалшиви лидери като Цветан Цветанов ,Карадайъ,Гуцанов. ВАРНА БЛЕСНА ПО ВРЕМЕ НА БОРИСОВ И ПОРТНИХ.При КИРИЛ ЙОРДАНОВ ГРАДЪТ БЕ В РУИНИ.
139
8
 
18
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
Кой не е спрял да протестира и кой не иска мерки в Германия. Я ми кажи, че ми стана интересно. По една случайност съм там и работя в една от топ консултантските компании в IT Сектора. Нямам колега, приятел или познат, който твърдо да не подкрепя мерките. Недей плямпа глупости, много те моля! Протестират разни (по има няма 100 души), които получават парите си на ръка, хипита, голтаци и всякаква подобна ***.
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирахте против мерките, направиха каквото искахте, сега пък - що няма мерки...Ба си шашавляците сте!МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ, ЗА ДА ПОИЗМРАТ ШАШАВЛЯЦИТЕ!
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 127А стига бе?! *** верно ли?! Че има ли още ресторант в България в който да не можеш да платиш със кредитна или дебитна карта???Изключвам само кварталните кебапчийници разбира се!
136
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия никой не иска ваксини и никой не иска мерки. ОТ края на 2019 до сега не са спрели да протестират. А тука като гледам има някакви тъмнокожи *** дето ми мрънкат и ми хленчат като женички, че отвраряли отвреме на време. Ще стане така заради вас, че ще се повтори втората световна война и този път ние няма да сме техни съюзници :)
135
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко си играе перфектно картите, а който не го е разбрал и си мисли, че тия цифри са реални много жалко. За това мутрата ще ни управлява и в следващия парламент. Пък вие си дуднете за вируси и болни, които не са реални
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при предните две затваряния бизнесът ни убеждаваше, че ще са катастрофа, пък гледам още са си тук ...
133
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и за предишното така казвахаАма защото все укриват данъци и все работят на загуба сега и за пари не могат да претендиратХитрата сврака с двата крака. Вчера един господин се оплака по тв. Че не му давали помощ за фитнеса понеже последните три години бил на загуба. Как живее този човек 3 години. Фотосинтезира ли. Че и нахални
132
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отварянето беше катастрофапросто сега го разбиратеи герП е катастрофа, просто сега го разбираме
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко сам си го насади като отвори на първи март сега ще си седне отгоре
130
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дай сега , заради 150 хил. души работещи в моловете да се тръшнат 1 млн. и да почнат да падат по улиците, защото болниците са претъпкани! И така не става. Всеки си гледа само себе си и бизнеса, а ако няма хора живи и здрави, на кой ще си продаваш пиците и гащите, бе бизнесменче?
129
2
 
2
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До Анонимен 142"Оставка"Ън те така! Пъ сме умни бееееее!Ама на тава ни научиа къ си требе летускъ.БКП! БКП! БКП!