Доц. Кунчев: При 50% имунизирани не може да има тежка епидемия

Страната ни ще получи допълнителни дози ваксини
2 апр 2021 09:45, Ния Христова
37
Доц. Кунчев: При 50% имунизирани не може да има тежка епидемия
Снимка: БГНЕС
"Ако до края на юни ние достигнем 50 % ваксинирани, каквато е целта на ЕС, реално тежка епидемия не може да има. Ако достигнем 70%, епидемичното развитие е невъзможно". Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
В четвъртък стана ясно, че България е сред осемте страни, които ще получат общо 2 854 654 допълнителни дози ваксина в знак на съпричастност. Доц. Кунчев направи коментар относно добрата новина. 
 
"От тук нататък не липсата на ваксини ще играе роля за изпълнение на ваксинационния план, а желанието на хората да се имунизират", поясни той.
Още по темата
 
"Искам да изразя благодарност в три насоки. Първо благодаря на премиера Борисов, който започна тази борба и постави въпроса на достатъчно високо ниво. Второ, благодарности към австрийския премиер, който успя да събере всички тези ръководители и да застане зад идеята. Благодарности и на португалското председателство, което макар и след трудни преговори доведе докрай това решение. България ще получи близо милион и 300 хиляди дози, които ще дойдат до края на юни. Имайте предвид, че това е допълнително количество над очакваните доставки. В края на април ще имаме достатъчно ваксини и ще можем да избираме от няколко видове", увери главният държавен инспектор.
 
Главният държавен инспектор поясни и какво става в страните, в които имунизацията тече с пълна сила.
 
"Вижте какво става във Великобритания и Израел, които постигнаха много голям процент ваксинирани. Вчера в Лондон няма смъртни случаи, а в Израел така заболеваемостта е най-ниска в света", коментира доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Докато не се разкарат гроб и производните им,няма да се ваксинираме.
27
1
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Сиреч догодина към август за морето!
26
0
 
1
 
! Отговори
1001 ? преди 3 години
Както и да се оправдавате, ако бяхте предвидили и поръчали ваксини и от други фирми, може би юни щеше да е през март. Казвате, че Пфайзер са коректна фирма и изпълняват поръчките си в срок, но ние си знаем АстраЗенека. Залагаме на една фирма, защото ни е евтино, но и опасна се оказа, а и даже от нея нямахме достатъчно. Здравната система в момента е натоварена. Само недисциплинираните хора ли са виновни? Аз мисля, че доста хора записани за ваксина, останаха без такава по една или друга причина.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Израел успяха да ваксинират повече от половината хора с две дози и заболяемостта спадна 12-13 пъти. Ние изоставаме безнадеждно.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев е доста неграмотен и това му личи при всяко изказване.В ЕС може и да достигнат 50% ваксинирани до юни, но в България това няма как да стане.Ваксниниран означава човека да е ваксиниран и с двете дози и да е минал един месец след втората доза, когато ваксината сработва напълно. До вчера в България с две дози са ваксинирани 97407 човека, т.е. на 1 май 2021 ще имаме 97407 човека с две дози сработили напълно. За още един месец до 1 юни ще станат примерно 120 хиляди. Това 50% ли са?
23
3
 
5
 
! Отговори
Хазар преди 3 години
А бе питам се като са ваксинирани 60% в Израел, защо все още там са високи нивата на заболеваемост, има мерки и не махнаха маските? Що лъжете като дърти роми? Тия мерки или никога няма да ги махнете или ще бъдат докато господарите искат.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, ако са имунизирани, да. Ама не и като са само "ваксинирани" с нещо, което твърде претенциозно е накичено с името "ваксина" и хората продължават да се разболяват и да се нуждаят от лечение в болница. И 100% да "ваксинирате" с това, което ни пробутвате като ваксина, пак ще имаме тежка епидемия. Този бъpкоч просто не върши никаква работа.
21
1
 
15
 
! Отговори
Маймунчев преди 3 години
С такъв компетентен Главен Здравен Инспектор и епидемия от хрема да има, пак ще е тежка.
20
4
 
4
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Глейте са да не се откажете ПАК от иРНК ваксините, като миналия път, бездарници
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 50% бе Кунчев? България е 7 милиона от които 2 милиона пенсионери, голяма част от тях и да искат не могат да се ваксинират защото здравето не им позволява. Прибави и другите по млади които не могат да се ваксинират поради здр. проблеми, плюс 1 млн. едни други същества които основното им занимание е да,, берат"железо, децата не могат да се ваксинират. Прибави и тези които не искат. И като теглиш чертата, тя ваксинацията почти е приключила.
18
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До *** Кунчеff ...Повече от 10% имунизирани тук НЯМА да има....Хахаха, че те сега са повече бря :))))))))))))) 500000 ваксинирани, 280000 оздравели.
17
1
 
20
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Текста четоха артистите
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не спутника? Русофилите веднага ще се навият и ето ви над 50%
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не спутника? Русофилите веднага ще се навият и ето ви над 50%
14
8
 
27
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
То и сега няма епидемия, бе ов.чар !!!!!!!!!!!! Каква епидемия при 0,1% смъртност......този и всички останали щабаджии ще лежи в затвора един ден заради геноцид срещу собственият си народ
13
2
 
15
 
! Отговори
А. Маймунчев преди 3 години
Бодряшки предизборни слова от ЩАБА.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй ли само преди 2 години нямаше нито един ваксиниран против Коронавирус и нямаше епидемия и в Беларус няма епидемия значи може.
11
4
 
12
 
! Отговори
А ..не може да има! преди 3 години
НЕ можело да има тежка епидемия при 50% ваксинирани. Не думай!Справка Чили, а те са от първенците...
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще изчакам да се ваксинират и да спре епидемията. Може и без моята ваксинация.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 Радвай се, че *** на тези 2 фирми се "крие за наши хора". Това е може би единственото хубаво в сапунения сеериал с трагико-комични елементи наречен, Ковид.