Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи

Как ще продължи масовата имунизация у нас?
9 апр 2021 09:15, Ния Христова
149
Проф. Балтов: При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи
Снимка: БГНЕС
"Хората, които са били ваксинирани с АстраЗенека, не бива да се притесняват. ЕМА говори за изключително малък риск. 100 души от над 25 милиона са получили тези странични ефекти, които все още не са доказани". Това каза в ефира на Нова тв директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.
 
Той допълни, че след 15 април трябва да започнат да се поставят и първите втори дози от препарата и обясни, че отклоненията от ваксината се появявали само в първите 2 седмици след ваксинация.
 
"Производителите на Jansen също започнаха да правят изследвания на своя препарат. Всичко това има и друг момент. Ваксината на АстраЗенека е изключително евтина. В Европа тя трябва да бъде продавана на много ниска цена. Извън Европа стойността й е 7-8 пъти по-висока", добави проф. Балтов.
Още по темата
"Предупреждаваме всички да ни потърсят, ако имат странични реакции след имунизацията. При направени повече от 230 хиляди дози в България нямаме случаи, които да показват подобни проблеми", каза още той.
 
Специалистът добави, че много големи доставки на ваксини се очакват да пристигнат в страната ни и масовата имунизация зависи само от самите нас и личните лекари.
 
"Надяваме се, че в следващите две седмици натискът върху лечебните заведения ще падне. Очакваме и смъртността да се понижи. Смятам, че много учениците са изкарали вируса без симптоми. Имаме и нарастващ брой ваксинирани. Това значително ще ограничи заразата”, каза още проф. Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Израел почти 40% починали от коронавируса, са били напълно ваксинирани с Pfizer.
38
1
 
16
 
! Отговори
този преди 3 години
Защо нарича хора с поставена една доза "ваксинирани". Да покаже статистика колко заразени и починали има след слагане на първа доза, а то нямало такава....псевдо-лекар!
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво ваксинирате и какво не, ама вчера 136 умрели. Само вируса не знае, че му е минал пика. Иначе Коритаров е най-голямата реклама на астрата - не висиш по болници, а направо умираш.
36
0
 
4
 
! Отговори
Djo преди 3 години
Защо 230хил нали миналата седмица дойдоха 150 хил, защо ги държат на склад
35
0
 
13
 
! Отговори
Колега преди 3 години
Абе ***.Защо лъжеш.Началника си би и получи на другияден тромб в мозака.Наложи се да оперират главата.Стига лъгахте.
34
0
 
15
 
! Отговори
Брадвата преди 3 години
Ъхъ. Верваме. Изобщо не им дреме от кво е умрял някой. Директно в чувала. После ковчега във фолио и край. Никаква отговорност. Перфектно за Менгеле и колегите му от нощ.
33
0
 
25
 
! Отговори
Професор Пръц преди 3 години
Реклама: Избери ЗЕНЕКА и се пресели в един по-добър свят...
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При 230 хил. ваксинирани с "АстраЗенека" у нас нямаме тежки случаи" ?!?!?!ХА-ХА-ХАСамо аз познавам трима УМРЕЛИ !!!Ама Балтата явно чете данните като дявола евангелието.Коритаров към кои случаи го броим че не се сещам??????
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, няма тежки случаи... Само 2-3 починали, но иначе всичко е точно както пее Папи Ханс.
30
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Почти в цяла Европа спряха ваксинирането на хора под 55 години с ваксината на АстраЗенека - педполагам европейците са про сти - не са умници като Балтов, затова.
29
1
 
16
 
! Отговори
пир преди 3 години
Персоналът в Пирогов се ваксинира само с векторни ваксини.Защо ли...
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто искат да си поставят ваксините, които вече са поръчани и не им пука какво ще стане с ваксинираните. Приказките за повишеното внимание и как щяло да се следи за състоянието на пациентите са свободни съчинения. Само който не е от България може да бъде заблуден, че ще има някакъв интерес към състоянието на пациентите след ваксиниране. След като ви боднат, просто забравят че съществувате. А ако умре пациент го погребват без особен интерес от какво е умрял.
27
2
 
25
 
! Отговори
:) преди 3 години
Г-н Балтов, децата ви с Астра ли са ваксинирани?
26
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДОРИ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ТРЕПЕРИ И НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ ИЛИ НЕ С АСТРАТА КАТЕГОРИЧНО!НО ЗА ПРОФЕСОР БАЛТОВ ПРОБЛЕМ НЯМА!
25
0
 
9
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До БауА дано ама надали-Пирогов ще си отдъхне от машата на баце и мутафа.
24
1
 
21
 
! Отговори
вЕрваме ви преди 3 години
Така де, той и Чернобил не избухна на 26ти април в България. Избухна доста по-късно, когато изядохме марулите. Министерството на истината го знаем как работи. А Балтов от позицията на какъв се изказва? Да не е новия любовник на Паунова?
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглец.....Имало едно време Хипократова клетва...Явно си я забравил и не ти пука за нея. Геноцит извършвате с тези т.нар. ваксини - неизпитани, смъртоносни, без информация за имунитета, който дават и въобще дават ли такъв. Убивате хора!!! Разбирате ли го или паричките са по-важни?
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буда Тиквоний ваксиниран ли е с "АстраЗенека"?Професорът ваксиниран ли е с "АстраЗенека"?Ваксинирай се и тогава се удряй в гърдите.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека само в България няма странични ефекти и само в България не е опасна. Фирмата специално е разработила ваксината по такъв начин, че разпознава българите и не създава опасности за тях.
20
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТУК ИМАШЕ СТАТИЯ ЗА УМРЯЛ ГРЪЦКИ СТУДЕНТ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ С АСТРА ЗЕНЕКА!