Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До Чао, 28Защо, дали не е защото Васко не свири чалга?
46
4
 
12
 
! Отговори
Димо преди 3 години
Абсолютно по рокаджийски си разсъждава Васко Не обижда никой,просто Кондьо и Софи не са му на сърце! Да живее рокендролът !!!
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седесерни *** като тоя съсипаха държавата в 1989 г. и сега векове ще трябват за да се върне благоденсвието от преди 1989 г.
44
2
 
6
 
! Отговори
Поредния преди 3 години
Този е поредния, който работи"вяла кариера с малък пик и обикаляне по студия, за да разказва за нея"
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42 Певач по митинги.
42
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 33"Беддността е най-справедливото наказание за глупостта на един народ."Мдаааа. И точно това ни чака сега.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беглецът от Курило има записан приемен час на 4ти километър в департамента по деалкохолизиране ако изобщо стигне до там. Приемният изпит е 100 м лазене на 4 крака, след 250мл рекия на екс без салата
40
4
 
11
 
! Отговори
Ролингстоун преди 3 години
Васко,вярно че дрънкаш на китара и армоника но доколкото съм те слушал никаква музика не си измислил мой човек а копирваш и имитираш други музики като единствено им пришиваш някакви твои мало умни "текстове"!
39
4
 
11
 
! Отговори
Милен преди 3 години
Най важната новина: Тоя кога най сетне ще се изкъпе... Или в Подуяне нямат баня!?
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият. Поизостанал е с нещо около 30 години.
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този какво работеше? Че не помня.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека бъде светлина нека има вода
35
7
 
8
 
! Отговори
Васе, преди 3 години
Ще правиш ли и това лято концерт на Орлов мост в подкрепа на чалгаджии, увредени майки, дрогиирани фенове на Божков-Радев и Христо-маджото
34
1
 
10
 
! Отговори
ей правеж, преди 3 години
ти май си позафоргетил българския.издържах две минути да те слушам, ти акцент ли имаш вече?
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
записал нови песни, след което още по нови и неостана място за най-новите.кукумуку. ако ги подбарат адвокатските западни агенции по нарушение на авторските права, леле мале, целата тая пошлост ще окупура боклуджийските кофи за директни насино-изсипващо и изтичащо подхранване с остатъци, *** и огризки
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм гласувала за Слави, но и аз уважавам мълчанието му и мисля, че не е длъжен да дрънка врели-некипели, като досегашното вожд, само да пълни пространството с безсмислици. Като му дойде времето - ще каже каквото има да казва. Другото са празни дрънканици.
31
3
 
9
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Слави, нито ти харесвам културата, нито негативните сценаристи, които си набута в парламента и които цял живот само вицове пишат а не закони, нито теб те харесвам с намръщения ти вид и постоянно себе изтъкващ се и много се съмнявам че нещо ще промениш за по-добро, но и се надявам да бъркам и желая успех!
30
2
 
12
 
! Отговори
Утьо преди 3 години
Марешки, Симеонов и Каракачанов няма да са в парламента.:')
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз човечец е останал да живее нейде в края на 80-те години, когато е вярвал, че има СДС, опозиция на дотогавашната партия с нови и честни хора, които могат да донесат на страната просперитет и благоденствие.Не че е лоша тази вяра, но нашепва вече за лични проблеми и отклонения.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сияндурчито от Подуиене се праи на голем. Кой си ти бе сеяндур. Я ми кажи кой те познаваше по бай Тошово време. Беше никой. От както се хвана със СДС и им дрънкаше на митингите оттогава някои те познават. Къв музикант е тоя с куха китара с два три акорда и едни и същи безмислени текстове. НЕМА БИРА. Ела да ти покажем как се свирят сола на китара от най известните касически рок групи. Ше ти падне шапкат. Ама аз не свирех на седесарите и не станах известен.