Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закрадците си има съдно това са избиратели на Слави и Мая
126
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изберателите на Слави и Мая са онези които продаваха Цигари Без БандеролКонтрабандистите на Цигари и НаркотициБойко Борисов ограничи престъпната дейнос до минимумима много засегнати хора и точно те хвърляха домати и гласуват против ГЕРБ
125
12
 
12
 
! Отговори
До 152 преди 3 години
До БатеА, мутрата до сега какво е давал, бе?Да не ти е дал повече възможности?Крадат данъците ни сякаш парите са техни.Милиарди общ поръчки ги изпълняват 2 фирми - на Пееф и В.Златев.Съдебна система, полиция и прокуратура овладяни от ДПС , Доган и Пееф...Та, ще ми разправяш ти, че хората избирали чалгата.че мутрата малка чалга ли наложи последните 10г?
124
2
 
16
 
! Отговори
Бате преди 3 години
До протестъриТи чалга ли ще папкаш? Купонче? И? Кой ще дава мъни, мъни,а ? Сега си млад , ама Слави си е спастрил някой левец за пенсийка, щото и той вече е на годинки, и сега депутатска заплата ще си взема ,ами ти Чалга ? На теб кой ще ти даде?
123
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко го обичаме всички истински демократи.Пеехме с него песнит по митингите след 90г.НОО...едно голямо НО.Васко, мутрата Борисов не е новото СДС.Той няма нищо общо с демокрацията, за която се борехме и ти и ние.Напротив, Васко! Мутрата Борисов е част от тези комунисти и ченгета, срещу които скачахме на митингите.Та, обичам те, но малко си изгубил посоката в политиката.
122
11
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Щом толкова червени дупета пищят като ощипани значи Васко е ударил десятката
121
4
 
7
 
! Отговори
Чалга-фен преди 3 години
Аууу, някой като каже нещо срещу духовния ми и морален пастир, ставам бесен, и почвам да плюя кат камила !
120
7
 
22
 
! Отговори
Натакова ви го преди 3 години
Напълно прав! Славуца е екранен герой. Пържен въздух и кюфтета от мъгла.В парламента и правителството трябва да се работи по 10-12 часа и не виждам как този едвам ходещ и виждащ човек може да издържи дори и 3 месеца на такова напрежение.
119
9
 
24
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Добре го е казал Кръпката !
118
8
 
24
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
със слави ще има чалга до дупка, това всички да го разберете.. и купони от вечер до зори.. никакви строежи, глупави магистрали и още по-глупаво метро. от всичко това ние младите нямаме нужда.
117
11
 
14
 
! Отговори
До fafla преди 3 години
Я си яж фафлите, докато по радиото звучи музиката на тоя (уж според теб неуспял) музикант !
116
5
 
22
 
! Отговори
хубаво казано преди 3 години
Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят
115
18
 
13
 
! Отговори
fafla преди 3 години
Щом и този неуспял музикант започна да дава мнения, значи сме на прав път.
114
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателите на Слави били чалгари а тези на боко тиквата слушали само класическа музика.ХА ХА ХА.
113
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГолям смях. А кои бяха експертите на бб? При кого се въведе термина "калинка"? Какво стана с дългата пейка с кадри на гербиджа, че по едно време смениха 4 министъра на здравеопазването?
112
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А спри се малко, като искаш възхвалявай Боко, вместо да помогнеш малко, само дуднеш.
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена му го издържа.
110
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко ще води протеста ЗА ГЕРБ ! Кръпката чака пенсия ,Бойко ще му даде .
109
3
 
12
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Да срещу ГЕРБ и Борисов имаше протести половин година - *** "Шиши не дава предсрочни избори"
108
6
 
25
 
! Отговори
Кръпчо преди 3 години
Казал васко кръпката, който години наред водеше предаване в телевизия скат, собственост на валерката :) Ама моля ви се:)