Вирусолог за ваксинациите: Престъпление е да оставиш възрастните за накрая

Резултатът продължава да тежи, подчерта акад. Ангел Гълъбов
23 апр 2021 16:45, Ния Христова
90

Главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че кривата на смъртността е последвала тази на заболеваемостта и България се е насочила към края на третата вълна. Ще бъдат ли противоепидемичните мерките разхлабени?
 
"Третата вълна е към края си и мерките не трябва да се отпускат, тъй като борбата с това заболяване е карантина и ваксиниране", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR вирусологът акад. Ангел Гълъбов.Според него е важно да се търси отговор на въпросите защо България е на първите места в Европа по смъртност, както и защо е на последното място по ваксинации на глава от населението. И обяснението не е медицинско, смята той.

Още по темата
"Възрастните хора в България бяха поставени в четвърта фаза. В Австрия, Италия, Испания, Франция и Обединеното кралство започнаха ваксинирането с възрастните, а в България тези 1,6 млн. души бяха оставени накрая", посочи вирусологът.
 
И поясни, че домовете за възрастни бяха приоретизирани, но българският народ няма традицията да праща родителите си в такива домове.
 
"Възрастните хора си остават вкъщи, те помагат и си отиват при близките. За съжаление, в България се извърши това страхотно престъпление да сложиш възрастните накрая и резултатът продължава да тежи", подчерта акад. Гълъбов.
 
Ниският процент на ваксинирани е главната причина за високата смъртност у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
4
 
! Отговори
ЕТО преди 3 години
Пиша ти със малки букви. Не вникваш в съдържанието а яУ ПРАВОПИСА Я У ГОЛЕМИТЕБУКВИ. а ти със този, малкоУмствен багаж и малки пиш.. ЗА къде си. ВЕДНЪЖ КОМЕНТИРАЙПИСАНОТО А НЕ БУКВИТЕ ИИЛИ ПРАВОПИСА. Малки букви.И се хвани на работа а е стой поЦел ден у форума. Скоро щеСекне подаянието бибитково.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-мъдрото решение на Борисов беше това за Зелените коридори. Не може да му се отрече.Който иска - да участва в експеримента. По собствена воля, с връзки - както намери за добре!А че "пандемията" е престъпление срещу човечеството - престъпление е. И ще има осъдени - може и да не сме свидетели на наказанието на организаторите, но такова те ще получат!
29
7
 
3
 
! Отговори
Няма преди 3 години
Млади,няма стари,който стиска и мисли и живее разумно оцелява!Който мисли,че е вечен,вика попа,това е,!Малко естествен подбор!И винаги има и малко шанс!
28
15
 
4
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Да си гледа пенсията. И до кога да са мерките,а ? Младите да седят като каторжници,че старците ги е страх. Ама,че егоист. Няма да излезна да изпия една бира,че баба Пенка на 90г. седи в тях. Лицемери такива.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка продължава )
26
3
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Зелени коридори има само в София! Възрастното население на България е концентриано в отдалечениете населени места. Пълен провал в организирането на ваксинацията! За цяла североизточна българия в момента няма сободни часове за ваксиниране. За какво да пускат зелени коридори без записан час, да се редят десетки хора като ***? За какво я правиха тази онлайн система?
25
2
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До НЕ ОТИДОХА/// Защото тяхните комисионни бяха най-атрактивни ,като размер
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този дядо му, Гълъб ли се е казвал?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със спестените пари от пенсии ще платим ваксините. Сметката е точна.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е,възрастните първо трябва да ги ваксинират..държавата да почне да пести и от пенсии :)
21
11
 
17
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Престанете да облъчвате читателите си с пропагандата на Бил Гейтс и Сие сатанисти, провеждащи колосален геноциден експеримент. Хората не се ваксинират като стадо, но не защото няма ваксини (условно да наречем ГМО терапията с това име), а защото не искат да го направят, както би постъпил всеки нормален и мислещ човек.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Гълъбов да везне в Ютуб за да изгледа клипа за Лошият матреал в което число виза и той. Та този матреал според един банкянски Бибитко не е нужен и е за вторични суровини. Затова не ен включен за ваксиниране а за у.миране. Според сводките всеки ден *** от 130 до 200 човека от лошият матреал. Починалите са межде 60 и 80 годишни точно тези които за нища не стават иса лошият матреал. Така че другарят Гълъбов да се информира а не да се изказва неподготвен.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето точно те не щат да се ваксинират! Аз ги имам 2 комплекта набор 41-45 и въпреки нашите и лекарските съвети не щат и да чуят!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е престъпление, нямаме ли прокурор, който да се задейства?
17
8
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Вирусологът акад. Ангел Гълъбов.Според него е важно да се търси отговор на въпросите защо България е на първите места в Европа по смъртност, както и защо е на последното място по ваксинации на глава от населението."Що за "вирусолог" си ако знаеш отговорите на тези прости въпреси, които даже и децата отдавна знаят? На първо място сме по смъртност заради пачките по 1200 лв на медицинската мафия, и на последно по ваксинации заради комисионните от Астра Зенека.Колко изненадващо, нали?
16
1
 
5
 
! Отговори
Ей бухал преди 3 години
До НЕ ОТИДОХА: Тези главни букви, с които пишеш си ги пъхни там, откъдето миришеш!
15
1
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
До Тъй деОсвен да четеш трябва и да можеш да мислиш. Почвай! Има надежда. Или почИвай...Ти избираш. При всичките ти болежки вирусът а те барна-а те успа!
14
4
 
12
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
Във Великобритания от 21 млн ваксинирани 95% са над 50 годишна възраст. В Германия тепърва си чакат ред тези от 40 д 50 години, а под 40...има да чакат. Тук Баце даде н авъзрастните...по 50 лева за китки!
13
14
 
9
 
! Отговори
Чужд роднина преди 3 години
В сряда бях на погребението на 69 годишен. Точно тази настинка го беше уморила.
12
9
 
11
 
! Отговори
НЕ ОТИДОХА преди 3 години
ЗАЩОТО БИБИ И ГЕПИ ЛОБИРАХАЗА НАЙ ЛОШАТА ВАКСИНА. ЗАКОМИСИОННАТА. НАРОДА МОЖЕДА Е ОБЪРКАН, НО НЕ СМЕ ***.НО ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ. НА СЕДМИЯТ МЕСЕЦ ДОЙДОХА ДОБРИТЕ ВАКСИНИ.