Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
7
 
! Отговори
Кака Лили преди 3 години
Деси е качила поне 15кг.
175
2
 
14
 
! Отговори
1984 преди 3 години
До много жалко. Ти не разбираш защото това е НовоГовор. Всъщност той се оплаква че Бойко не пречи на прокуратурата да залавя престъпниците.Но това не е в правомощията на изпълнителната власт да се меси в правораздаването.Радев търпи остри критики че не може да помогне на Божков и другите червени куфарчета.
174
4
 
18
 
! Отговори
Ха преди 3 години
С мнението на този не може дори човек да си избърше задните части!
173
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** просто изтърсва някаква глупост и се очаква наивните българчета да му вярват
172
2
 
15
 
! Отговори
много жалко преди 3 години
Този с правомощията си на президент не повдигна веднъж въпроса за конкретен случай за да започне процес на борба с тази виртуална корупция.Дай един факт, посочи един документ.Засега основния свидетел на Мая е виждал снимката която сме виждали всички.Това го могат гимназистите със фотошоп.
171
2
 
14
 
! Отговори
Payak преди 3 години
Не съм комунист на президента Първанов го превъзхождаше в пъти.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арогантноста на крадеца докара Радев на власт!"И магаре да бях сложи и него щяха да изберат"Е той заложи на една магарица-Цецка Цачева и загуби,сега дойде време да си плати за своята арогантност!
169
2
 
14
 
! Отговори
Племената преди 3 години
Радев, оставка!
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имитира дейност мушморока.Вместо да свърши някаква работа.
167
2
 
7
 
! Отговори
Феланкешиефф преди 3 години
До АнонименНай-достойният - факт. Направи за резил цяла България, карашик с електоратните овце, дето блееха за Него.
166
1
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До АТАКИСТ Вие от Атака само скандали предизвиквате.
165
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-достойният президент
164
0
 
2
 
! Отговори
кУректорът иде преди 3 години
До Действай"народа е с теб"...........................'народЪТ е с теб' - в този случай думата "народ" се членува с пълен член.
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
милия лайнометко,пак се захвана с това, дето го може най-добре.
162
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като заговорихме за корупция госпожата още ли е на две заплати господин президенте????
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен====Деса не състарена от каквото и да е било, най е състарена от мислене с мъжо си как да прецакат Баце.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АТАКИСТ"Ние от Атака сме на фронта да атакуваме новия парламент и да го бойктираме. Волен е с пистолет, а ние сме с ножовое и камъни и ще атакуваме."=========================Имаше един участник във вашия форум "Атака" с псевдоним "Хайдут", който бачкаше като секюрити в Италия и се разбра, че се е оженил за жена с брада и мустаци.А като изхващаха мъдераторът на форумо, Владо Иглата, че е ***, и форумът беше чрезвичайно закрит и изчезна от нета.Що тъй ? ;)
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката Деси , състарила се ,я от КОВИД-19 , я от Радев!
158
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РадеФ, когато "говориш" ( ***), поне подкрепяй думите си с доказателства, а не да бълваш само г'адории, като махленска к'люкарка.
157
2
 
21
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Самокритична изповед:Моят световен авторитет се срина, след като тръгнах да свалям законно избрано правителство по най-незаконен начин, насъсквайки ***-пролетариите срещу Баце и приближените Му.Абе, не че не можа да се гътне правителство, но без да искам избрах НАЙ-ТЪПИЯТ начин на действие.Овенен съм, другаре и такъф ше си ида - "учен", "изучен" и 'умен'.