Протестиращи поискаха затваряне на фермата за норки у нас

Очакват служебното правителство да спре дейността й
Обновена: 12 май 2021 16:27 | 12 май 2021 10:24, Веселина Йорданова
0
Протестиращи поискаха затваряне на фермата за норки у нас
Снимка: БГНЕС

Десетки граждани и екоактивисти поискаха прекратяване на дейността на единствената у нас ферма за норки край Стара Загора на протест пред Министерския съвет.

Собствеността на фермата е свързана с месопроизводителя Иван Ангелов, срещу когото бяха отправени обвинения в рекет миналата седмица.

Протестът беше подкрепен от коалицията "Изправи се! Мутри вън!", предаде БНР. Един от лидерите й Мая Манолова коментира:

"Тука просто трябва да бъде направена проверка и фирмата, която е собственик на фермата за норки, която се ползва с политически протекции…просто тя трябва да си получи съответните проверки и съответните актове. Това трябва да бъде затворено".

Протестиращите внесоха подписка в Министерския съвет и заявиха, че очакват от новото служебно правителство да спре дейността на фермата за норки.

Организатори на акцията са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията".

Темата беше засегната неколкократно през последните дни на заседанията на временната комисия за ревизия на управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: протестферма за норки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации