Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер обеща кабинетът да работи в полза на обществото
Обновена: 12 май 2021 10:15 | 12 май 2021 09:36, Веселина Йорданова
182
Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет.

Ще работим заедно и в полза на гражданите, каза служебният премиер Стефан Янев, след като президентът Румен Радев представи новоназначеното служебно правителство.

Министрите се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Още по темата
Янев багодари за доверието и заяви, че да бъде служебен премиер е висока чест и огромна отговорност.

"Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, това очаквам и от служебните министри", заяви той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Янев напомни, че според Конституцията основната задача на служебния кабинет е организирането на честни и демократични избори.

Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения, отсече той.

Служебният премиер каза, че за този кратък период от живота на служебното правителство няма да се решат проблемите, натрупани с години, но ще даде всичко от себе си този процес поне да започне.

Ще настоявам кабинетът да работи прозрачно и с отчетност пред гражданите. Обществото очаква по-смислено и адекватно политическо говорене и действие, заяви Янев.

По думите му само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати и напомни, че сме в криза, предизвикана от пандемията в световен мащаб.

Ще работя да подадем ръка и възстановим диалога с българския бизнес, включително малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията, но е основен работодател и осигурява прехраната на хиляди български семейства, посочи служебният премиер.

Стефан Янев благодари на медиците и на учителите, като посочи, че здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Като най-важен акцент в работата на служебното правителство той постави отстояване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
9
 
! Отговори
Военния преврат ... преди 2 години
... си върви.
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва ще гледаме още от магариите на Фигуранта.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе! Вече започнаха масовите уволнения! Като не може по легален начин да спечелят изборите така ще действат.
103
6
 
10
 
! Отговори
моч преди 2 години
Янев и компания - марионетки на марионетката добила известност с прозвището си фигурант , чиито конци се дърпат от група кукловоди разположени на различни географски ширини но , въпреки "старанието" им единствената фигура , която се изпълнява е нескопосан , ретрограден , антиевропейски и катастрофален ляв завой.
102
4
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Започва смяна на караула
101
6
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
......и замириса на партенки в Министерския съвет ! Под мазна фуражка никога не е ималопрозрачност и професионализъм !!! Фрашкано е с генерали, които никога не са иамли или командвали армии ( и слава Богу! )
100
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме да МАХНАТ АРАБСКИТЕ маски . И да изгонят арабите, не.гр.ите и китайците , които Бооклук Борисов пускаше да ни ЗАРАЗЯВАТ с корона-вируси, СПИН, Ебола и Африканска Чума, и да ни КРАДАТ Бизнеса, Парите и Работата.Като НЯМА араби и н.ег.ри, НЯМА и вируси !!!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха, да, едва тогава ще прочета свестни коментари на нормални хора :))
98
2
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
До карачанаков 113:И какво,като ги уволняват?Най-вероятно има защо или за какво?Съвсем наскоро пътувах командировка в провинцията.На тръгване обратно за София,реших да си взема кафе от автомата на входа на сградата,за из път.И не разбрах защо,една женица с метла и лопата в ръка /най-вероятно чистачката/,реши да ме предупреди,че кафеавтомата бил на кварталния полицай?!?!?!Кафето беше от 60 стотинки,не става дума за цената,а за "бизнеса" на кварталните по-селата?!?!?!
97
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак започваме с големите приказки за почтеност, прозрачност и професионализъм и накрая няма нищо изпълнено от тържествено декларираните намерения.
96
12
 
13
 
! Отговори
Керенски преди 2 години
До Новото правителствоВременното правителство на Русия!
95
9
 
13
 
! Отговори
Радев Наш ! преди 2 години
Най-накрая РУСКО ПРАВИТЕЛСТВО !
94
11
 
18
 
! Отговори
Военна Хунта?! преди 2 години
Радев - Фигурант Диктатор Президент - военен!Янев - Фигурант Послушко Премиер - военен !
93
5
 
15
 
! Отговори
Палячовшини, преди 2 години
безмислено харчене на пари
92
9
 
19
 
! Отговори
Празнодумец преди 2 години
И този е от групата на Радев с празните приказки и кухи фрази !
91
5
 
19
 
! Отговори
Georgi преди 2 години
Охх , поредният военен...
90
2
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
Много откачалки ве?!*** немате свършване тва крадците на ДДС,чалгаджиите,комун делите,червените и сякакви други бо клу ци!!Извирате като минерална вода?!Ако Герб са сатанисти и не знам какви още налудничави неща с които се мъчите да ги клепете,то какво да кажем за гуруто ви,татуираният Мар куч?!А що за светъл лъч ще бъде културния ви министър Мине тов,дето довчера се гняфаше с домати,яйца, ла ***,марули и какво ли не,влачеше ковчези кат някой им бе цил,пубертет,а сега топ културтрегер?!
89
18
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Най-накрая БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО а не правителство на п-рост-аци с-еляци извра-те-няци джен-дъри псевдо-мутри поклонници на сатанинска музика (Караянчева) корупционери русофоби продажници и всякаква друга *** събрани в герб
88
12
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Вкарай тиквата в затвора .Друго не искаме от теб. Съсредоточи се най-вече в това.Държавата и да искаш няма да я оправиш.
87
6
 
4
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Вижте Слави как се изцепи https://youtu.be/Xk3wkJk_46g