Не се ли промени коронавирусът, трета ваксина нямало да е нужна

България нямало да изхвърля ваксини, ще ги даде на други страни
57
Не се ли промени коронавирусът, трета ваксина нямало да е нужна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ,  най-важното в борбата с коронавируса остава ваксинацията на хората.

За него най-неприятно ще бъде, ако останат много неваксинирани, тъй като това ще попречи сигурността в обществото като цяло.

Още по темата

България няма да изхвърля излишни ваксини, а е напълно възможно да помагаме на други държави, тъй както е предвидено подобно действие и от Европейската комисия, обясни още той пред Нова телевизия.

Специалистът информира, че, ако не се промени вирусът, трета имунизация не е необходима, а според него ваксините имат поносими странични ефекти.

"От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал, ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората", уточни проф. Кантарджиев.За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да погледнат данъчната му декларация. Той допълни, че през кризата е взимал заплатата си като директор на НЦЗПБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да свекърва ми се разболя на 90г.на легло от девер ми -Антиваксер.той донесе Ковида.
13
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естественият имунитет от ковид не е толкова ефикасен, защото самото заболяване потиска имунитета. Нещо като СПИН, ама временно. Затова ваксините са по-ефективни в тоя случай. Те са на базата на спайк протеина,засега там мутации няма значими. Но колкото повече хора засяга, толкова повече мутации настъпват. Номерът е максимално бързо максимално много да се ваксинират. Ама няма да стане. Виж българинът как реагира - подозрителен, враждебен, все конспирации му се привиждат. А като сметнеш и Африка..
12
2
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Лятото ще ви дадат малко отслабване на захвата+ такива статийки за "поуспокояване на духовете" за да намалят ескалиращото напрежение сред стадото. Зимата следва тВа, което са намислили. Ще се опитат да го направят бързо, докато стадото е още задрямало след летното "отпускане на захвата".
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз вдигах кръвно и имах главоболие и световъртеж и по време на двете убождания.а дъщеря ми дори повръщаше 5 дни след Астрата.но оцеляхме.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен свекърва ти е преболедувала ваксинно-индуциран псевдоковид, като милиони други по света. Да предположа само, около седмица-две след боцкането се "разболя" нали?
9
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тодор Кантарджиев не е човекът на когото може да му се вярва. Е, все пак не е чак толкова зле. От време на време казва по някоя истина, но ги гарнира с лъжи и хуморески.Все пак не е чак като Бойко Борисов де. Когато Бойко Борисов ти каже "Добро утро!", първо гледаш къде е слънцето. При него на една дума две лъжи казва.Та, Тодор Кантарджиев е по-добре. Да, това е вярно, че ако вирусът не мутира може да няма нужда от ваксини. Доказано е поне, че грипният вирус мутира по-бързо от този.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние се ваксинирахме с мъжа ми на 13.03 и с втората игла на Пфайзер.той се грижи за майка си на легло с доказан Ковид и НЕ се разболя.а свекърва ми оцеля на 90г.от Ковид защото имаше само 1 игла Астра.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втори път питам (понеже първия изчезна мистериозно) защо този видимо подкупен от фармацията професор не споменава за многобройните ПРЕБОЛЕДУВАЛИ и за техния имунитет, който изглежда не е толкова добър колкото купешкия. Или не е изгоден просто.
6
9
 
16
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Няма да си сложа отровата дори да не ми дадат да бачкам,но ако се случи това ще последват други неща по страшни..който иска война ще я получи!!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 - Абсолютно съм съгласен, но искам и да ме освободят от задължение да се маскирам. И също, смятам справедливо е подлагащите се на медицински експеримент да подпишат че при странични реакции от инжекцията, всякакво последващо лечение си го плащат сами - наем на легло в интензивно, храна, такса за услуга на лекар, за сестри, за санитари.
4
6
 
9
 
! Отговори
Браво на 1 преди 2 години
Докато не им бръкнеш в джоба няма да ги убедиш.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се "промени", бъдете сигурни. И няма да е само веднъж...
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как ваксините да не са за осъкатяване или убийство при това непрофесионално отношение,нито ти правят тест за антитела нито за хронични болести при които ваксината е доста вредна,но продължавайте с рекламите барем хванете и някое друго рибе....но с мен ще ударят на камък ГАРАНЦИЯ!!
1
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва по списък и ЕГН да дават възможност всеки да се ваксинира, и ако откаже - всякакво последващо лечение от Ковид да си го плаща сам - наем на легло в интензивно, храна, такса за услуга на лекар, за сестри, за санитари.