Две шествия - прайд и в защита на традиционното семейство

Освен в София паралелна проява ще има и във Велико Търново
12 юни 2021 09:28, Елка Василева
156
Две шествия - прайд и в защита на традиционното семейство
Снимка: архив, БГНЕС

Две шествия ще се проведат днес в столицата. Едното е в защита на традиционното семейство, а другото е София прайд, което подкрепя хората с различна сексуална ориентация.

В 16 ч. пред Паметника на Съветската армия се събират участниците в София прайд. Тази година е 14-ото издание на ежегодното шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Според организаторите "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

В началото на седмицата Организационният комитет на София Прайд отправи призив към президентството, Министерския съвет, съдебната и местната власт за гарантиране на правата на всички български граждани, припомня БНР.

Преди това от 12.00 със сборен пункт НДК започва Шествие за защита на традиционното християнско семейство. Организатор е сдружение “Род Интернешънъл". Паралелно шествие ще се проведе и във Велико Търново.  Организаторите заявяват, че целта е се даде категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която „родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите "джендър" идеологии“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
8
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Те не могат да се размножават, но пускат пипала на младото поколение...Пред очите ми се извърши това чудовищно извращение...
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SSОЧЕВИДНО Е КОЛКО СИ ДОБЪР ПО АНГЛИЙСКИ...ДУМАТА PRIDE ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ЗНАЧЕНИЯ И НЕ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ГОРДОСТ!
70
3
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Еврейската политика за налагане на перверзията в нашето българско общество е политика-геноцид срещу физическото ни съществуване. Извършва се аврамистичен и моисеевски холокост срещу Българският народъ. Отворете си старите завети и намерете историята със Содом. Сами ще се убедите, че евреинът Лот е перверзен,защото прави секс и придобива деца от дъщерите си, а не содомийците,които изхвърлят перверзният евреин Лот.
69
2
 
15
 
! Отговори
цирк за пари преди 2 години
Преводач на свободна практика съм. Веднъж работих на тяхно събитие и ме изуми неочаквано високият хонорар, който ми изплатиха. Слуховете, че са изключително щедро финансирани от Америка са абсолютно, доказано верни. Това са поредните купени активисти-нагаждачи и затова хората реагират негативно. Истинските хoмoсeксуaлни не парадират с особеностите си!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска манифестират само . Утре обаче може и да сме свидетели на демонстративна обществена демонстрация на практически действия . Ще отида да снимам
67
3
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Смятам ,че прайд не е подходяща дума ,привнесена от чужди посолства и подстрекавани от тях различни деградиращи елементи да участвуват в това мероприятие.По-удачна е българското произношение на една думичка шейм .Вместо да е прайд ,нека да е шейм
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69 (хахахах 69 ... смях) - Виж ко уееее! Аре не.ни се прави уеее!
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах брат, който бе от "тях". На 15 години го убедох да се.сампубив, за да не срами семейството. Аз бях на 12 тогава ;)
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 66АМИ ДА ЕСТЕСТВЕНО...КАКВО КАТО Е ДОНЕСЪЛ МЕДАЛИ ЗА АНГЛИЯ...КАКВО КАТО СТЕФКА КОСТАДИНОВА Е ДОНЕСЛА МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ВЪПРОСЪТ Е ДРУГ,ТОВА МОМЧЕ СЕ РАЗКРИ КАТО ГЕЙ ,НО НЕ ГО ПРАВИ ПО-НИСШ ОТ ДРУГИТЕ,НАЛИ?ИЗВРАТЕНОСТТА ИМА СЪВСЕМ ДРУГИ ИЗМЕРЕНИЯ И ТЯ НЕ Е В СЕКСУАЛНОСТТА НА ЧОВЕКА...ДА СИ ЧИЧАК С ШКЕМБЕ,СМЪРДЯЩ НА ЧЕСЪН И РАКИЯ,ФЕН НА ВМРО ЗА МЕН Е ПО-ГОЛЯМА ИЗВРАТЕНОСТ.
63
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ ГЕРБ ТЕ СА ЗЛОТО И ТО ДОКАЗАНО! И ДА СТЕ ЗА ПАРАДА СЕ ВИДЯ, ЧЕ ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА 10 ГОДИНИ ЗА ЛГБТ И ДРУГИ ИЗВРАЩЕНИЯ. А АКО ПОДКРЕПИТЕ ГЕРБ ВИЖДАТЕ , ЧЕ ТЕ НЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ !! ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАЙ ГЕРБ НЕ СА АЛТЕРНАТИВА НА НИЩО ЩОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ! ВМРО СЪЩО САМО ЛЪЖЕ И ЦЕЛТА МУ Е ПАК ДА СЕ ДОКОПА ДО КЛЬОПАЧКАТА КАКТО ВИНАГИ!
62
2
 
4
 
! Отговори
Извод преди 2 години
"...мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами."Защо тази общност се чувства длъжна да покаже, че е специална по някакъв начин? Аз ако споделя, че съм гей пред света, това не ме прави автоматично по-добър от всички останали. Няма раси, полове и сексуалности, има добри хора и лоши хора. Човек трябва да се съди по делата, а не по сексуалността.
61
1
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
И какво като е донесъл медали-това не го прави по-малко извратен.
60
1
 
8
 
! Отговори
Българи Ганьовци преди 2 години
Днес ще отида на първото шествие, после и на другото, да разнообразя, че скука в София.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още две жертви са открити!!!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66Да.
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно врме, в гимназията, като нямахме.какво да.правим, отвличахме.джебдърчета и ги биехме. Бащите им ни благодаряха, защото ги вкарвахме.в правия път!
56
3
 
6
 
! Отговори
хасан преди 2 години
Я пет деца съм дал по домове за осиновяване и ако разберем че ги дават на лесбиики повеке нема а праим деца и да борим демографската криза егатии държавата
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SSПРЕДИ 2 ГОДИНИ ГЕЙ ПРАЙДА В ЛОНДОН БЕШЕ РЪКОВОДЕН ОТ ГОРДОСТТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ЕДНО МОМЧЕ ДОНЕСЛО НЕ ЕДИН И ДВА МЕДАЛА В ЕДИН ОТ НАЙ-ТРУДНИТЕ СПОРТОВЕ-СКОКОВЕ ВЪВ ВОДА,ТОМ ДЕЙЛИ...ТОЙ АМОРАЛЕН И ДЕГРАДИРАЩ ЕЛЕМЕНТ ЛИ Е?
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено тия от прайда са хетеросексуални по представи щом тъй се кълчат в свободни обноски ту с едни ту с други от обединеноето им в съюз представен в шествия от коит не се чуства никакви платонически чуства,а се правят на обратни,но за пари както и шествията им,които зачестиха,като реклама на труженици на червените фенери търсещи си места,а се правят на неразбрани сред хетеросексуални,но защо защитниците на семейните традиции и ценности се вързали на тяхната игра,че излизат в тоз ден с тях.
53
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ МОМЕНТА ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА!!! ОРГАНИЗИРАТ ПАРАДА ТОЧНО СЕГА ЩОТО ИМ Е ПЛАТЕНО, И ТО ТОЧНО ОТ ТИЯ КОИТО ЛАЯТ ПО ТЯХ :D ЕДНИТЕ ПАРТИИ СА ПРОТИВ, ДРУГИТЕ СА ЗА И СИ ПОДЕЛЯТ ГЛАСОВЕТЕ!! ГЕРБ СЕ МИСЛЯТ ЗА НАЙ-ХИТРИ, ТЕ СА ЗА, А ПЪК КОАЛИЦИОННИЯ ИМ ПАРТНЬОР СДС СЕ ОБЯВИ ТВЪРДО ПРОТИВ :D ТАКА ГЕРБ ОЧАКВА ДА СЪБЕРЕ И ГЛАСОВЕТЕ ЗА И ГЛАСОВЕТЕ ПРОТИВ :D