Отстраненият шеф на ДАР: Заради дългата ръка на Кремъл е!

Атанас Атанасов заяви, че е спазвал закона през цялата си служба
Обновена: 16 юни 2021 16:09 | 16 юни 2021 16:00, Веселина Йорданова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и донякъде координирани действия с един известен бизнесмен с много обвинения, които може и да са едно цяло с Кремъл.
Още по темата

Това коментира вече бившият шеф на ДАР Атанас Атанасов, когото правителството освободи от поста по-рано днес.

Свидетели сме на прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои индикации за диктатура. Става смесване на различните власти и институции, каза още Атанасов пред журналисти. 

Той заяви, че законът е бил спазван от него през цялото време и посочените мотиви за отстраняването му не отговарят на истината.

Атанасов каза още, че "президентските укази са в сивата зона", защото не подлежат на контрол. КС има тълкувателни решения, в които, ако се окаже, че един президентски указ не е стабилен, това може да бъде процедура за импийчмънт, посочи той и допълни, че няма възможностда си търси правата, но това могат да направят депутатите в следващия парламент.

Атанасов уточни, че е бил в отпуск по "дълбоко семейни и лични причини", с които е запознал министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: дарАтанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългата ръка на ЦРУ и САЩ свалиха герберските престъпници и калинки. ЦРУ е прочело досиетата на Боко и Атанаско и ги сменя. И ще ги съди за престъпления.
18
1
 
13
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 2 години
Всички, навсякъде и по всяко време лъжат... ...вяра на никой не може да имаш...
17
8
 
16
 
! Отговори
SWАN преди 2 години
Ехх, ако беше поради дългата ръка на Кремъл, то нека тя да ви премахне всичките... Но другата дълга ръка веднага Ви предонарежда отново!...
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И бюджета на ДАР ли е надхвърлен?С този номер уволниха хора,които са на служба отпреди Царя и Станишев?!Чак сега ли започнаха да им пречат?
15
8
 
23
 
! Отговори
Баш пък Кремъл преди 2 години
В правителството в момента има двама завършили Харвард и нито един в Москва
14
14
 
23
 
! Отговори
Бойко е пудел преди 2 години
Бойко беше пуделът на Кремъл който им подписа за Белене и им подари 3 милиарда за газовия поток
13
6
 
16
 
! Отговори
СС преди 2 години
Байдън му на нареди на Радев да поразчисти и веднага изпълнява, другото което ако си мислите че Лукойл е руски сте много зле в Лукойл няма нищо руско истинските собственици са евреи живеещи в САЩ, кой ще ги остави толкова години в демокрацията да продават без да плащат нищо да ви напомня на едни дето имат бази и не плащат а сетете се сами ако беше руска компания на руснаци един ден нямаше да вирее тука.... то в русия полвината бизнеси са на американски евреи...
12
19
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Партньорите от НАТО и ЕС отдавна са наясно, че Радев е руска марионетка. Янев, макар, че е работил в структурите на НАТО и е бил военен аташе в САЩ, в предишният служебен кабинет на Фигуранта, когато беше министър на отбраната назначи руски шпиони на възлови длъжности в министерството. Така, че е съвсем естествено петоколонниците на Москва да продължават дейността си в полза на Русия!
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, то си е ясно.
10
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с неговите 2 пръста чело много пречел на Кремъл шъ знайш. Дали не се взима силно насериозно?
9
21
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Естествено. Румен Грипенов Решетников го е страх от документите, които има разузнаването срещу него и хората му, доказващи, че са предатели, служещи на Рассия! Освен това, като такъв, не получава всички разузнавателни данни! Другарю Фигурант, няма да има втори мандат, а Гешев те чака с обвинения за предателство!!!
8
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да даааа, служебно правителство изволни всичките шефове на разузнаването....ОКЕЙЙЙЙ, нормално е! Да дааааа....само дето повечето са работили с по 5-6 министър прецедателя...да дааааа на БАЦЕ са, ама друг път!
7
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е, освен това от къде на къде този фигурант ще дава тон в живота на прокуратурата, на правителството, той има само представителни функции, какво прави в Брюксел този съсел? Това за Москва и Божков се знае, в уикилийкс го пише.
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в ДАР работят маса служители от ДС завършили в Москва?А турски поток не е ли Москва?А Лукойл които не плаща данъци и играе с ДДС не е ли Москва?Какво е работил този, сигурно и той не знае!
5
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите калинки газ пишкат.
4
12
 
17
 
! Отговори
Какви са преди 2 години
Тези торбички под очите.Да не е алкохолик?
3
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спряха ви схемите и далаверите и сега оревахте орталъка, че са ви духнали под опашките.Яд ви е, че баце падна и няма вече кой да ви прави политически чадър.Или казано с други думи "га яде кифтета ни рива", а?! :D
2
13
 
25
 
! Отговори
Ами , преди 2 години
Да си гледа "дълбоко семейните и лични причини".Няма място в разузнаването.
1
14
 
27
 
! Отговори
A преди 2 години
Къв е тоя бе, толкова си е повярвал, че специално заради неговото уволнение трябва да се иска импийчмънт на президента... Що не каже, защо си беше пуснал 3 месеца отпуска, смелият мъж, който толкова "много" е направил за България... ***!

Спонсорирани публикации