На море в Гърция: Колко се чака на опашката към мечтаната почивка?

Трафикът на ГКПП "Кулата" е интензивен и в следобедните часове
Обновена: 19 юни 2021 16:19 | 19 юни 2021 16:15, Веселина Йорданова
85
На море в Гърция: Колко се чака на опашката към мечтаната почивка?
Снимка: БГНЕС, архив

Трафикът на ГКПП "Кулата" продължава да е интензивен и в следобедните часове. Колоната от леки автомобили е около два километра. За да не се получава струпване на самия граничен пункт, колите се спират на около километър и половина преди границата.

Обичайна за това време на годината е гледката на излезли от автомобилите хора, които се разхождат по шосето и на деца, играещи с топка около тях. В колоната не липсват и емоции, особено при опити на шофьори да изпреварят останалите на опашката.

Само два километра преди пункта, малко преди да бъде пропуснат в близост до границата, Михалис от Румъния разказва пред репортер на БТА, че чакането е продължило близо два часа. Той споделя, че всяка година почива в Гърция, но досега е пътувал със самолет. Тази година е на почивка със съпругата си и бебето им, затова са решили да пътуват с кола. Категоричен е обаче, че за следващата почивка не би тръгнал с автомобил.

Като неочаквана ситуация определиха преминаването в Гърция и хора от последните коли на опашката. Михайл Пурта от Румъния разказа, че всяка година при пътуване до гръцките плажове му се е налагало да чака на граничните пунктове. По думите му обаче този път ще се наложи да чака повече, отколкото при предишните му пътувания.

Очаква се трафикът на граничния пункт да бъде интензивен през целия ден. На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Считано от днес Гърция ще допуска български граждани и с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест за Ковид-19 на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма, цитирано в съобщение от МВнР. Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата.

Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега - за навършилите 6.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КрайТе и италианците по бедни от българите а? Щото като отида в Италия и там обслужването е на ниво.
51
17
 
22
 
! Отговори
Факт преди 2 години
На опашки чакат само бедняцте и неудачниците които отиват да,, почиват'' в най близкото село натовари ли таралясниците със щайги с домати, скари.... Нормалните хора се качваме на самолета и пътуваме нормално.
50
20
 
12
 
! Отговори
Край преди 2 години
Гърците са по-богати от нас. По-богат от теб никога няма де те обслужи добре - от мен да го знаете.Те са доста лукави и ще ви се мазнят, но с кеф плюят в рибената чорба на Вулгарина.
49
7
 
18
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Така е. Но имаше опашки за хляб сутрин в 5 ч. по време на Гладната Виденова зима. Не може да го уплашат опашките българина. На опашка се редихме и пред Показния магазин по Коледа. През другото време в годината уж показен магазин, но нямаше нищо освен буркани от консервния комбинат. Още помня миризмата на гнили домати и ска па ни зарзавати от онзи магазин. Така, че не могат да ни уплашат нито опашки, нито нищо. Видели сме 2 и 200. Можем и с малко и с много. Но сега хората се видяха с пари.Факт.
48
18
 
20
 
! Отговори
Край преди 2 години
Чака се толкова колкото ти е умствения дефицит.Отивам си на нашето море - нося си парите на българи.Маляките имат хубаво море НО ... ви презират. Наричат ни помежду си - Вулгари не щото не знаят че сме българи а идва от вулгарен. захаросаната им мастика я има и тук също и калмарите им от метро.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ааа - Ако трябва да бъда честен, по наите плажове ходя, само като са надалеч от помията на Слънчев бряг и подобни, а храната винаги си я приготвятме.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30-40 минути, ако хванеш самолета.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на Соца нямаше опашки за Гърция.
44
6
 
22
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Това е положението, няма как. Просто трябва да се избере подходящо време за пътуването и няма проблем. Като тръгваш събота сутрин винаги се чака. А като отмине корона кризата още повече хора ще ходят в Гърция, Турция, Хърватска.По нашите плажове ще ходят само любителите на фалшив алкохол и долнопробна храна.
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как става така никой не знае. Бедните българи превземат на талази гръцките курорти. Не ги плаши , че в Гърция бензина е над 3 лева, не ги плаши, че една гръцка салата е 8 евро, а бира 4 евро
42
8
 
9
 
! Отговори
of 40 преди 2 години
Питай Антон Кутев! Той обучава *** фарбиката на БСП от 2013г. Днес го изкараха с таблиците как се обучават ***. Как се отговаря на наш човек и как на врага. :D :D Те са изпушили тотално.
41
4
 
13
 
! Отговори
39 съм преди 2 години
Исках да напиша: Отделно за 3 евро като си купиш фрапе ти дават в Гърция шезлонг и чадър за цял ден, и като бонус 500 мл.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кеф цена няма.Гърция си е Гърция чисто вкусно ,близко.Всички сме хора на този свят и тези с саламите и пластмасовите бири от Кауфланд и тези които ядат в таверни всяка вечер.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2Безмочъен,бъди така да обясниш на нас "простите" какво е "Фигурантски рай"!!!Статията е на определена тема и всеки човек,по-голям от този на амеба трябва да коментира именно нея!!!Абе хора,колко ви плащат за тези драсканици???Един с 5-6 ника си слага 20-30 +.Това е изродена нация отвсякъде!!!
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиват като за последно. Сменят се властите. Идват комунистите и не се знае като ни изкарат от ЕС дали ще стъпят хората повече извън границата. Народа помни какво беше по времето на соца.Границата я гледаха през крив макарон и за това от тогава е останало като народопсихология - да искат да излизат извън граница.Отделно за 3 евро ти дават в Гърция шезлонг и чадър за цял ден, и като бонус 500 мл. вода.Тука в България една вода 2 лв. половинка-при това те гледат като изтребител,щото си българин.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтаната почивк до Гърция. WTF? Koй има мечта да отиде до Гърция, която е на една крачка разстояние
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве оставете тва ами кажете ко става във Варна ? Този град толкова известен със стадионостроенето :)))) За четри седалки 7000 лв. кубик бетон 300 лв. арматура 3 лв ? Ко става там ? Да не са краде ве ???
35
3
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Били сте про програмата с клинични пътеки на почивка. За тези пари само с клиничните пътечки се уреождат рушветъджиите и точите здрави здравната каса.
34
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До МНЕНИЕ/ КОГО ЛЪЖЕШ ТИ ***!! НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ В ХОТЕЛ БАЛАТОН ЗА 1 СЕДМИЦА В САМОСТОЯТЕЛНА СТАЯ СЪС ЗАКУСКА ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА СЕПТЕМВРИ МИ СТРУВАШЕ 150 ЛЕВА ВСИЧКО. НА 1КМ ОТ ЦЕНТЪРА И НА 300 МЕТРА ОТ ВОДАТА
33
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ПроСоТоАми комплекарщина бе

Спонсорирани публикации