Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена

Ако всичко е наред данните от нея ще бъдат свалени още днес
Обновена: 24 юни 2021 13:12 | 24 юни 2021 13:09, Нели Христова
108
Обвивката на черната кутия е повредена, надяват се, че вътрешната е запазена
Снимка: БГНЕС

Черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 е намерена на повече от 70 метра дълбочина в Черно море. Това заяви военният министър Георги Панайотов на извънреден брифинг пред медиите.

Още по темата
Черната кутия в момента се намира на борда на кораб на българския военноморски флот. Тя ще бъде транспортирана до военна база "Граф Игнатиево", за да могат да бъдат взети данните от нея.

"Докладът е, че външната обвивка на кутията е нарушена, но имаме основания да смятаме, че вътрешната обвивка на кутията, която всъщност събира информацията, е здрава и дава надежди, че информацията може да бъде снета днес в рамките на деня", коментира военният министър.

От черната кутия ще може да бъде получена информация за всички параметри на полета, режима на двигателя, скоростта, височината и траекторията на самолета, както и в какво състояние са били средствата за управление.

"За всичко ще получим информация стига вътрешната обвивка да не е увредена", увери министърът.

Той призова да се оставят спекулациите. Ще се установят фактите и тогава обществото ще бъде информирано за причините за инцидента.

Днес беше възобновено търсенето в района на падането на изтребителя. Беше извършен детайлен анализ на събраната информация за конкретизиране на евентуалното местоположение на черната кутия.

В операцията участваха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт".

На 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача самолетът на майор Валентин Терзиев падна в морето. Майорът загина. Издирването беше преустановено заради лошото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕ НЕМОГАТ ДА Я РАЗЧЕТАТ!! ЩЕ Я ИЗПРАТЯТ В НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ В ЧУЖБИНА И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОКРИЕ КАКВАТО И ДА Е ИСТИНАТА!
34
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 Борисов отдавна не е на власт, нито бе депутат. Радев носи отговорност за сваления изтребител. Той е главнощомандващ, той е допуснал страна от третия свят, сателит на агресивна Русия, каквато е Сърбия, да участва в натовско учение, у нас.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бивш военен съм ,кутията от вътре има голяма защита ,вече ако била месец на 10000 метра друго )
32
2
 
6
 
! Отговори
Трудовакъ до № 10 преди 2 години
Укропите свалиха пътнически самолет през 2001 г. Отричаха до последно като комунист на разпит, после си признаха. По-малките да прочетат в нета, има информация. След това свалиха малайзийския Боинг в Донбас през 2014 г. и се опитаха да прехвърлят вината на опълченците. За нашата 29-ка нищо не мога да кажа, но тя няма "черна кутия", каквато имат пътническите авиолайнери, а самописци за някои от параметрите в полет, с оглед обслужването. Не всичко се изяснява - спомнете си "Случаят над Устика"...
31
2
 
9
 
! Отговори
Експърт преди 2 години
Било е приятелски огън.
30
2
 
9
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
До запасняк...При славчо завиваме към Турция!!!!
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно Б.Борисов да има намеса в падането на самолета...особено ако е наредил да не се лети тренировъчно,за да се спести гориво и оттам да си напълни шкафчето...и така и пряко и косвено да е отговорен за смъртта на летеца..."патриотът" Каракачанов също е виновен в този смисъл...
28
14
 
10
 
! Отговори
Запасняк преди 2 години
Нито Борисов, нито Славчо са опасните за България , а бойната група на Радев и БСП са ключето. Тези генерали и полковници са позор за България. Опичайте си акъла.Така ще завъртят нещата, че....ще завием към Москва.
27
2
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А може външната обвивка на кутията да е от шперплат..знае ли човекь!?Щом се е разкъсала!?Кого да питам..Дойче веле или радио Ереван?
26
4
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Дойче Веле вика-руските компютри бачкат още на въглища!Сигурно кутиите са с радиолампи!?Знае ли човек!?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като бъдат прочетени данните от черната кутия, ще се реши дали вътрешната обвивка е повредена.
24
6
 
14
 
! Отговори
457 преди 2 години
Сектата на зелените чорапи сега мислят как да излъжат народа. Убиха човека и това е. Истината няма да излезе.
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как предвидливо се подготвят да не съобщят нищо. Ще кажат след няколко дни, че нищо не може да се разчете и приключват с въпроса.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че не пратиха враговете ни някоя подводница че като гледам колко време не могат да намерят кутията с подводница нямаме шанс да се справим. И по зле ще става.
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев допусна сръбски части в натовското учение у нас. Сега, съмнението пада върху тях, като руски слуги. Изтребителят е свален, взривен е на хиляди части.
20
3
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Те враговете ни ако свалят трите ни самолета военна мощ докато 7м разчетат кутиите тя войната вече ще е свършила а военните ще са отдавна военнопленници с един лакът бради!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има едно гооолямо и много "тъмно" ЗАЩО? Защо в държави, които имат мощни ВВС (РФ, САЩ, Франция, Германия, Италия и др.) дори самолети 4-то и 5-то поколение летят по двойки ("водещ" и воден")? Ако "не дай боже" се случи нещо с единия, вторият вижда ситуацията. Самата система МИГ-29 никога не е била някакъв еталон, както и танковете Т-72! Руските системи за катапултиране на пилота са супер, но ..... ЗАЩО? А "черната кутия" обикновенно е оранжева;)
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При военните стане ли грешка другите са виновни :)) Требва да си поемеш сам отговорността, щото те никога не са виновни :))))
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами чакахте я да втаса на дъното...........
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде де, морето не разяжда метал за две седмици!