Осигурени са над 81 млн. лв. за "Хемус" до края на 2021 г.

Доизграждането на участъците ще продължи в предвидените срокове
Обновена: 29 юни 2021 14:24 | 29 юни 2021 14:24, Веселина Йорданова
63
Осигурени са над 81 млн. лв. за "Хемус" до края на 2021 г.
Премиерът Стефан Янев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурени са финансови средства за изграждането на АМ "Хемус".

Министерският съвет взе решение, с което се обезпечава финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на текущите дейности по строителството на автомагистралата до края на 2021 г., реши правителството.

Доизграждането на деветте участъка на АМ "Хемус" ще продължи да се изпълнява в предвидените срокове, като средствата за строителството през следващите години ще бъдат осигурени с тригодишната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Същевременно средствата в размер на 490 779 500 лева ще бъдат възстановени от МРРБ в централния бюджет и ще се използват за приоритетни дейности за предотвратяване на последиците от пандемията от COVID-19.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
11
 
! Отговори
еми то преди 2 години
целия свят май живее на кредит! Не го одобрявам но е факт. Не може да харчиш повече отколкото изкарваш! Просто правило с което оцелявам близо 60 г.Завършилите Харвард мислят друго!:))))
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали казахте, че крадат !?...ама и вие не сте никаква промяна, а просто нагла подмяна !
23
22
 
9
 
! Отговори
Герб са смешници преди 2 години
Само да питам, след като онова недоразумение от Банкя е построило над половин милиард километра магистрали и то само за 10 години защо са ни още ?Защо да се дават излишни пари за магистрали след като се опасали цялата галактика с пътища ?Вижте се бе смешници вижте какво нищожество подкрепяте цялото му управление беше смешно и жалко за което страдат над 70% от Българите.Остават ви още 12 дни да си пишете простотиите след това ви приключваме завинаги.
22
2
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
81 млн лева е ШЕСТ ПЪТИ по- малко от предварително отпуснатите, дето ще "бъдат върнати" в централния бюджет! Ало, 10 млн струват само допълнителните машини за вота !!! Девет участъка, за всеки отпуснати по 9 млн !!! При условие, че км магистрала струва поне 20 млн, а тези са планински участъци с много виадукти и много изкопно-насипни работи. Абе служебните, вие се гаврите с нас !!! Успяхте "да изчегъртате" и Хемус, северна Б-я ще си остане изоставаща. А кво ще борите с 410 млн, ще лапате яко
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо остротопо принцип парите идват от заеми,които всчики ние вбъдеще ще плащаме!
20
4
 
9
 
! Отговори
Гошо острото преди 2 години
Абе язе простоват ама все реват че пари няма а все пари раздават
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според ОССЕ предизборната кампания се води активно в традиционните и в социалните медии, както и в големите градове, но в общия случай е по-малко забележима на обществените места.А по отношение медийната среда в доклада се отбелязва, че тя е доминирана от телевизионни оператори, онлайн и печатни медии, притежавани от две телекомуникационни компании. Експертите имат опасения за концентрацията на медийната собственост, политическото влияние върху медиите и съдебния натиск върху разследващи журналисти.
18
4
 
14
 
! Отговори
Не става преди 2 години
само с доклади на ЕС! Ако не погледнат сериозно на нещата , случващи се в БГ съвсем скоро ще сме "задунайская губерния" .Следващата стъпка на метежниците ще е референдум за излизане от ЕС с предизвестени резултати и захвърлени под путиновия ботуш.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
към 21 май в избирателните списъци са включени общо 6 711 048 лица. Избирателите могат да сверят онлайн или лично точността на личните си данни и да поискат коригиране, както и да бъдат вписани в избирателна секция по настоящ адрес. Избирателите, поставени под карантина, могат да заявят гласуване с подвижна избирателна кутия в срок до деня на изборите. Някои категории избиратели могат да бъдат добавени в избирателните списъци в самия ден на изборите, а това според ОССЕ, би могло да доведе до гласуване повече от веднъж.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Текущият поглед на обстановката около изборите в България показва цялостно усещане за разочарование на обществото и недоверие към политическата класа", се посочва в доклада.В документа се посочва още, че негативната обстановка се засилва и от твърденията на служебното правителство за ширеща се корупция на най-високо ниво при предходното управление. За тях обаче не са дадени никакви доказателства.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се засичат резултатите от бележките на машините и показанията им, това какво ви говори?. Най голямата изборна измама за всички времена.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отбелязано е твърде бързият процес на приемането на промените в изборния кодекс за задължителното машинно гласуване, заради което не е имало достатъчно обществени консултации. В доклада наблюдателите поставят под въпрос капацитета на новата Централна избирателна комисия, назначена от Радев, за ефективното провеждане на предвиденото по закон машинно гласуване. Изразяват се съмнения заради кратките срокове за разяснителната кампания и за сертифициране на устройствата за гласуване.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) откри наблюдателната си мисия у нас за предстоящия предсрочен парламентарен вот на 11 юли. От там излизат с междинен доклад, обхващащ периода 9-23 юни, става ясно от сайта на институцията. В него подготовката и организацията на вота от ЦИК на Румен Радев и служебния кабинет е критикувано по много пера.
12
1
 
13
 
! Отговори
ardhrh преди 2 години
aХахахахахахаха, е ква стана тя: лява ръка, десен джоб...... Тея паляци с "дипломките" от Харвард само това ли успяха да измъдрят?!?! Да вземат парите за " Хемус " и да ги охарчат УЖ за справяне с Covid-a?!?! Е нали нямаше според тях опасност, Мунча така каза....Започват с познатите номера на комунделите от близкото минало-кражба, кражба и пак кражба!!!! Трябва да върнат на Черепахин милионите, дето Боко му ги конфискува!! Все пак е спонсор на Мунча и МаЯма Свирката-трябва да му се издължат
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОССЕ със съсипващ доклад срещу служебния кабинет и ЦИК на Радев - има съмнения в прозрачността на изборите
10
3
 
7
 
! Отговори
Държавата умря преди 2 години
Държавната клептокрация е в ужас и трепет. Затвориха кранчето. Ред е на Кьовеши.
9
2
 
12
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
Какво става тука ,бе...... С едната ръка взимат - с другата дават, така ли??? Направо да се допитат до Св.Синод - - за да им разяснят оттам библейски текстове........хм....
8
9
 
22
 
! Отговори
такъв хаос преди 2 години
никога не е имало в държавата!Дори и при Виденов банките ги фалираха по план!Сега фигу.ранта и метежниците са обсебени от Боко и нищо друго не не искат да видят и знаят.Само уволняват , назначават , спират, почват и пак отначало,само и само да унижат и дискредитират един човек, който макар и трудно движеше държавицата в правилна посока ! Тия наистина ще счупят държавата!
7
13
 
10
 
! Отговори
BMB преди 2 години
Откраднаха ми парите, от които аз трябваше да крада. Сега остава да ме вкарат и в затвора...
6
6
 
21
 
! Отговори
Радко преди 2 години
И генерала комунист си остава крадлив комунист.

Спонсорирани публикации