Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото

Премиерът пред Bulgaria ON AIR: Не търсим някакъв вид реваншизъм
Обновена: 1 юли 2021 20:33 | 1 юли 2021 19:36, Веселина Йорданова
163
Янев: Спирането на изборния туризъм зависи първо от обществото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Не търсим някакъв вид реваншизъм, а на базата на професионални критерии се опитваме да намерим по-подходящи хора, които работят в интерес на обществото.

Това каза служебният премиер Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR в отговор на критиките от бившите управляващи.

Той допусна, че са възможни още рокади в администрацията на база на тези критерии.

Как ще се гарантират честни избори?

Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна, манипулиране в полза на определена политическа партия. Всички ни тревожи това и с усилията на изпълнителната власт и във взаимодействие със съдебната система, се вземат мерки за предотвратяване и минимизиране, обясни премиерът.

По думите му на всеки българин трябва да е ясно, че ако продаде гласа си, спечелвайки 100 лв. в момента, ще загуби 10 хил. по време на предстоящия мандат.

По повод разкритията на схеми за купуване на гласове от вътрешния министър, Янев предположи, че сигналите за нарушения ще се увеличават с наближаването на вота.

Премиерът каза, че е възможно да се спре изборният туризъм, но на първо място това зависи от самото общество, до каква степен толерира това явление.

За цената на тока

Премиерът заяви, че трябва да бъде изработена дългосрочна стратегия за цялата енергийна система. Където има евтина енергия, бизнесът се развива и цъфти, посочи той.

"Мариците" са наследен проблем, който умишлено или не, не се решава, изтъкна премиерът. Янев посочи, че такава стратегия не е наследена от предишни кабинети, но сега може да се постави дебатът за развитие на ядрената енергетика, за ВЕИ, за изпозването на газа като междинно гориво, за това, което се говори във връзка със "зелената сделка".

За процеса на ваксиниране

Притеснен съм, че българският народ масово не се ваксинира, призна Янев, но посочи, че това е решение на всеки. Засега ваксини не се изхвърлят и премиерът се надява да можем да дарим препарати. Макар че процесът за това е труден, Янев каза, че по темата се работи интензивно.

Той допусна, че "хаосът на управление" през миналата година е обезверил много хора да се ваксинират.

Гледайте още във видеото!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
16
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Каквото и да говори истинстс р една-отлично изпълнява заповедите на своя командир Радев без да се интересува какви хора гонят! А отличното тро Рашков , Кацаров и Минеков разрушаваи това , корто беше направено до сега.Но много добре да помнят че "волът като рие , пръстта му пада на врата"!
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборният туризъм го измислиха комунистите от БСП.
7
5
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Я първо кажи кой свали МиГ-а .....и после говори за туризъм!
6
6
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен1Щом има български паспорт, значи е българин, умнико! А това означава, че има пълното право да гласува в България! Това, че в момента е в чужбина, не означава, че не е българин! Турците, които напуснаха България с български паспорти са толкова българи пред закона, колкото и ти. Македонците, които също имат български паспорти също са българи и имат пълно право пред закона да гласуват на български избори!Ако мислиш, че на тези хора зад граница им е по-лесно отколкото на теб - лъжеш се
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефът на НАП, кахърен се обадил на МВР-шефаА бе колега Рашков, по-спокойно с тези акции за купуване на гласове, че тази вечер в новините по Нова май видях моя човек, на когото прехвърлих фирмата...Че спрете се малко!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, не си измивай ръцете с обществото.
3
8
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Как не го е срам?! Той ще решава кои хора са подходящи за работа в обществото и кои не! Кой е той?! Една плюн.ка поставена за 2 месеца да подготви едни скапани избори, седнал да решава кой бил подходящ и кой не...Смеш.ко! Да си ходи заедно с цялата БСП гвардия там - обществото няма нужда от такива наг.ли хора! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
2
4
 
10
 
! Отговори
Ок, Но.... преди 2 години
Какможе някой избирател, който няма нищо общо със самата територия и живот в България да ми избира съдбата. Ай някой от кворумните *** да ми обясни
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така бай Стефи. Те гласовете от Турция не са купени и не са за една политическа сила. И не ги лъжи - баба Фатме от Бурса и стотинка няма да загуби през мандата.